ریپل چیست؟
ریپل (Ripple) نوعی ارز دیجیتال محسوب می شود که به اختصار (XRP) خوانده می شود. ریپل توسط شرکت Ripple Labs ایجاد شده و حمایت می شود. این فناوری در واقع یک سیستم متن باز متمرکز است که در حال حاضر نسخه بتای خود را تجربه می کند. ریپل تفاوت عمده ای با ارزهای دیجیتال دیگر که ارزش اصلی آن به هر کسی که آن ها را دارد متعلق می شود دارد. این تفاوت باعث می شود تا ریپل از بقیه ارزهای دیجیتالی متمرکز تر فعالیت نماید. در حال حاضر بر اساس اطلاعات رسمی، ریپل سومین ارز دیجیتال بزرگ در بازار محسوب می شود.
تاریخچه ایجاد ریپل (Ripple)
ریپل برای اولین بار در سال 2004 جهت استفاده در یک سیستم معاملات محلی در ونکوور توسط رایان فوگر ایجاد شد و بعدها سیستم پرداخت ریپل پی (Ripplepay) توسط فوگر توسعه داده شد. همچنین در سال 2011 نیز Jed McCaleb ارز دیجیتالی را بنا نهاد که معاملات در آن با توافق بین کاربران شبکه تایید و انجام می شدند.
در سال 2012، کریس لارسن و جید مک کالب کمپانی اوپن کوین (OpenCoin) را تاسیس کردند که شروع به ساخت یک پروتکل پرداخت جدید به نام (Ripple Transaction Protocol (RTXP با بهره گیری از مفاهیم فوگر نمودند. در سپتامبر سال 2013 اوپن کوین نام خود را بصورت رسمی به Ripple Labs, Inc تغییر داد.
شروع سیستم فناوری ریپل
ریپل یک فناوری زیربنایی برای معاملات بین بانکی و موسسات مالی محسوب می شود. بانک های و حتی موسسات غیر مالی می توانند تکنولوژی ریپل را به سیستم خود افزوده و اجازه استفاده از این سرویس را به مشتریانشان بدهند.
ریپل معتقد است که زمان همکاری بلاک چین و بانک ها برای ایجاد فضای معاملات بین الملی فرا رسیده است.
تقسیم بندی واحد ارزی ریپل
XRP ارز پایه ریپل محسوب می گردد. XRP به شش رقم اعشار تقسیم بندی می شود که کوچکترین واحد آن را قطره (drop) در برابر یک میلیون قطره (=XPR 0.000001) نامیده می شود. در ابتدا صد میلیارد XRP در ریپل ایجاد شد و مجوزی هم برای افزایش تعداد آن وجود نداشت.
سوددهی ریپل چگونه بوده است؟
ریپل همیشه وعده انجام تراکنش با سرعت بالا را داده است و از آن جایی که یک شبکه توزیعی محسوب می گردد نیاز به شخص یا شرکت واحدی برای کنترل و تایید تراکنش ها ندارد. در نتیجه نیازی به انتظار و اتلاف وقت زیاد برای تایید بلوک ها و و تراکنش ها نیست و تمام امور به سرعت انجام می شود.
در ابتدای ژانویه سال 2017 ، ارزش هر ریپل فقط 0.0065 دلار بود، اما از اواسط مارس 2017، ارزش آن به 0.35 دلار رسید. هم اکنون ارزش هر ریپل برابر با 2.66 دلار است که نسبت به ارزش آن در پایان سال 2017 در حدود 40,000 برابر شده است.
در ژانویه سال 2018، ارزش کلی ریپل در بازار سرمایه بالغ بر 87 میلیارد دلار بود که از لحاظ رتبه بندی در مرتبه سوم بازار ارزهای دیجیتال محسوب می شود.
کسب درآمد با ریپل چگونه است؟
در سیستم ریپل هیچ نوع استخراجی وجود ندارد و کسب درآمد از روش ماینینگ ممکن نیست، اما شما دو راه برای کسب درآمد از ریپل دارید:
-
پراخت با ریپل
مقبولیت ریپل باعث شده است که شما بتوانید علاوه بر دریافت درآمد کسب شده خودتان به واحد ریپل و ذخیره سازی در کیف پولتان، به این ارز مشروعیت ببخشید و به گسترش آن کمک کنید. در حال حاضر ارزش ریپل توسط تجاری که این پول را استفاده ی کنند افزایش می یابد.
-
سرمایه گذاری در ریپل
هر کسی می تواند ریپل را خریداری کند و منتظر بماند. طبق نظریه بسیاری از کارشناسان ریپل قابلیت رشد بالایی دارد و هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد. در صورتی که تجار و بانک های بسیاری ریپل را بپذیرند، ارزش آن هم افزایش پیدا خواهد کرد.
کارمزد انجام تراکنش در ریپل چقدر است؟
ریپل همانند سیستم های بانک ها، ارزهای دیجیتا دیگر، پی پال و … کارمزد نقل و انتقال دریافت نمی کند. با این حال مقدار بسیار کمی از هر ریپل معادل 10 قطره (0.00001 XPR) را به عنوان کارمزد هر تراکنش بر می دارد. باید بدانید این میزان اندک ریپل به جای آنکه ذخیره شود، نابود می شود! این عمل سیستم را ایمن می کند و از سیستم در برابر افرادی که با ایجاد تراکنش های میلیونی و پرتعداد قصد ایجاد ازدحام ساختگی را در سیستم دارند محافظت می کند.
تالیف و ترجمه: زرین اکسچنج