همه چیز در مورد شاخص فاندامنتال
برای فهمیدن معنای شاخص فاندامنتال بیایید با کلمه ی FCAS شروع می کنیم. این کلمه مخفف شده ی عبارت Fundamental Crypto Asset Score می باشد. به معنای امتیاز اساسی یا بنیادی دارایی دیجیتال. زمانی که اصول اولیه ی چرخه ی فعالیت یک پروژه را بررسی می کنیم و بر طبق آن امتیاز می دهیم در واقع به این شاخص اشاره کرده ایم. از جمله ی اصولی که می توان به آن ها برای این امتیاز دهی اشاره نمود می توان به رفتار یک توسعه دهنده، فعالیت کاربر و بلوغ بازار اشاره نمود. اما این شاخص فاندامنتال خودش درجه بندی هایی هم دارد که جلو تر به آن ها اشاره می کنیم.
یک درجه بندی معیار برای شاخص فاندامنتال
در درجه بندی شاخص فاندامنتال اعدادی در حد بین صفر تا هزار را مشاهده خواهیم نمود. یعنی طبق این اعداد صفر بدترین حالت ممکن و هزار بهترین حالت ممکن را نمایان می سازد. بنابر این اگر حرف شاخص فاندامنتال به میان آمد و این اعداد را مشاهده نمودید تعجب نکنید.
فعالیت کاربر به چه چیز اشاره دارد؟
فعالیت کاربر و یا همان یوزر اکتیویتی در حقیقت یک معیار برای سنجش تمام رفتار های کاربران است که دو چیز را مطالعه می نماید: یکی مقدار به کار گیری پروژه توسط کاربر است و دیگری فعالیت خود شبکه است. این شبکه به مفهومی است که به تمام روابط بین کاربران اشاره دارد. حالا ببینیم امتیاز این قسمت از چه فاکتور هایی مشتق می گردد؟ اولین آن ها تمام فعالیت های کاربران است در محیط بلاک چین. دوم تحلیل تمام راه کار های ممکن است. همچنین عمل برچسب نهادن بر روی تمامی کیف پول ها برای صرافی ها پروژه ها و قرار داد ها و سایر چیز های دیگر. البته برای این که بتوان روی تمامی این قسمت ها برچسب گذاشت از انواع مدل های متنوع استفاده می گردد. فعالیت شبکه به طور کلی یک براورد از تمام اعمالی است که گفتیم.
رفتار توسعه دهنده را تحلیل کنیم
همان طور که به آن اشاره کردیم، برای فهمیدن شاخص فاندامنتال باید به رفتار توسعه دهنده نیز توجه داشت و بررسی اش نمود. مثلا باید دید که مقدار و میزان فعالیت او چه قدر است و همچنین عملکرد او چگونه می باشد. مثلا باید دید چه قدر به تغییرات کد ها می پردازد؟ چه قدر در عمل آن ها را بهبود می بخشد. و میزان مشارکتش در پروژه چه قدر می باشد؟ البته امتیاز این قسمت هم توسط وب سایت هایی مانند گیت هاب تخمین زده می شود. جالب است بدانید که برای تعیین نهایی سه معیار بالا دست کم به وارسی سی فاکتور می پردازند. تا بدانند این سه معیار در مورد فلان توسعه دهنده چگونه خواهد بود. بنابر این می توان گفت که رفتار توسعه دهنده تاثیر فوق العاده ای بر روی شاخص فاندامنتال می گذارد.
بلوغ بازار دیگر چیست؟
بلوغ بازار را به Market Maturity هم می شناسند که نشان دهنده ی ریسک و ارزش پول است. بلوغ بازار همچنین درست نمایی ارز مورد نظر ما را نشان می دهد. یعنی به هر میزان که واکنش بازار در برابر موضوعات متنوع و خطر ریسک منطقی تر باشد میزان و مقدار درست نمایی هم بالا تر خواهد رفت. این موضوعات شامل میزان نقد شوندگی ارز دیجیتال و طرح های قیمتی، پتانسیل صخره ای قیمت، پیش بینی ثابت الگوریتمی و نوسانات قیمت می گردد. به همین ترتیب به عرضه ی ثابت پول در انواع پروژه های مختلف می پردازند. یعنی هر چه قدر این میزان عرضه ی ثابت کم تر باشد، امتیاز عرضه ی آن هم کم تر خواهد بود.