خنک کردن دستگاه استخراج چگونه انجام می شود؟
خنک کردن دستگاه استخراج یک مشکل همیشگی است. بر عکس چند سال قبل الآن خیلی از کاربران خانگی علاقه مند به راه اندازی فارم های کوچک هستند. این موضوع ظرف همین چند سال اخیر بسیار مهیج تر شده است. این موضوع مخصوصا زمانی وسوسه بر انگیز خواهد شد که بدانید هزینه ی برق در منطقه ی شما ارزان تر از بقیه ی جا ها محاسبه می گردد. و یا این که بعد از محاسباتی که انجام می دهید. و تخمین هایی که می زنید این طور متوجه می شوید که داشتن یک دستگاه ای سیک چه قدر برای شما به صرفه است. اما بیایید واقع بین باشیم. تمام مشکل ما در موقع استخراج، بحث به صرفه بودن یا نبودن یک پروژه نیست.
این تازه اولین مشکل ما بوده. اما بعد از آن تازه باید به این فکر باشیم که زمانی که دستگاه مان داغ کرد یا دمایش بالا رفت باید چه کنیم؟ پس محاسبه و به صرفه بودن یا نبودن اجرای این قبیل پروژه ها اولین و کوچک ترین مشکل ما هست. یکی دیگر از مشکلاتی که ماینر ها و استخراج کنندگان ارز های دیجیتالی با آن رو به رو هستند بحث داغ کردن و گرم شدن دستگاه و یا ریگ های کارت گرافیکی آن ها می باشد. پس بعد از محاسبات انجام شده اولین دغدغه ی یک ماینر نحوه ی خنک کردن دستگاه استخراج است.
خنک کردن دستگاه استخراج با تجهیزات
طبق مطالبی که بالا تر بیان نمودیم خنک کردن دستگاه استخراج هم به خودی خود بسیار مهم است. تا جایی که اگر برای آن برنامه ای ندارید بهتر است قید این کار را هم بزنید. چون دستگاه تان ممکن است همان روز اول دچار مشکل شود و بسوزد. مخصوصا اگر جای بدی قرار گرفته باشد. به طور معمولا برای خنک کردن دستگاه استخراج اغلب افراد از کولر های آبی و یا گازی استفاده می کنند. به غیر از این دو روش استفاده از نوعی روغن هم مرسوم است که ما پیشنهاد می کنیم از خیر آن بگذرید. اگر چه این روغن ها در بازار به وفور یافت می شود.
ولی اصلا آن را توصیه نمی کنیم. با این اوصاف می توان گفت خلاقیت در بحث خنک کردن دستگاه استخراج خیلی مهم است. و نمی توان یک روش یک سان را برای همه ی مکان ها و همه ی دستگاه های استخراج کننده به کار برد.
یک نمونه و مثال برای راه اندازی سیستم خنک کننده
تصور می کنیم سوله ای با مساحت یکصد و هفتاد متر داریم. که ارتفاع سقفش هم هشت متر باشد. در چنین حالتی باید ابتدا خود فضای موجود را کوچک تر کنیم. چگونه؟ به این صورت که یک اتاق کوچک برای آن بسازیم و ایجاد کنیم. سپس تجهیزات استخراج را آن جا قرار بدهیم. تا به این وسیله فضایی را که باید خنک کنیم، کم تر باشد. حالا می توان از دو عدد کولر استفاده نمود. که یکی از آن ها کولر گازی پنجره ای کلون نه هزار باشد.و دیگری یک کولر آبی مثلا جنرال پنج هزار و پانصد. قیمت کولر گازی یاد شده می تواند دو ملیون و هفتصد هزار تومن باشد. البته فعلا. و قیمت کولر آبی نیز می تواند یک میلیون و هفتصد هزار تومن باشد.
پرتاب باد این دو کولر به داخل اتاقک فرضی ما به طور مستقیم خواهد بود تا خنک کردن دستگاه استخراج بهتر صورت بپذیرد. کولینگ دستگاه ماینر به این طریق ساده تر می شوند. همچنین باید یک خروجی گرما هم برای این سازه در نظر بگیریم. که می توانیم از دو عدد لوله ی گرانولی سیصد و پنجاه بهره ببریم. قطر این دو لوله هر کدام سی و پنج سانتی متر است. و از مواد دست دوم ساخته می شود. اما چرا کانال کشی انجام ندادیم. آن بهتر و راحت تر نبود؟ جواب ساده است. هزینه اش بیشتر می شود. چیزی در حدود دو برابر. این لوله ها را می توان با قیمت هر شاخه دویست و پنجاه هزار تومن از بازار تهیه نمود. طول آن ها شش متر است.
هواکش و نبشی
برای خنک کردن دستگاه استخراج احتیاج به یک عدد هواکش با ابعاد پنجاه در پنجاه هم داریم. که قیمت آن در حال حاضر پانصد هزار تومن می باشد. این قیمت ها فقط برای الآن است. و با توجه به این که ما در ایران زندگی می کنیم، احتمالا همین فردا هم بیشتر شوند. پس منظور ما از گفتن قیمت فقط اشاره به حدود آن است. قیمت ها همیشه در این مملکت یک حالت نسبی دارند. بگذریم. اما از طرفی برای ساختن همین اتاقک هم از کارتن پلاست استفاده می کنیم. از اسمش پیدا است که جنسش از پلاستیک است. ولی با برشی که در عرض آن ایجاد می کنیم ساختاری شبیه به کارتن های کاغذی دارد. با این تفاوت که مقاومت آن خیلی بیشتر از خود کارتن کاغذی ها است. قطر دو میلی متری آن را در این پروژه به کار می بریم.
قیمت هر متر مربع آن هم هشت هزار تومن است. توجه کنید که می توانید از قطر های بالا تر آن استفاده نمایید. زیرا به هر میزان که قطرش بیشتر باشد کار شکیل تر از آب در خواهد آمد. برای چار چوب این اتاقک از نبشی های موجود استفاده می کنیم. می توانید از نبشی هایی که برای قفسه زدن به کار می روند استفاده نمایید. این نبشی ها حفره هایی هم دارند که معمولا می توان آن ها را به دیوار هم پیچ کرد. خب به نظر حالا متوجه شدید دقیقا از چه نبشی ای صحبت می کنیم. می توانید دستگاه ای سیک خود را روی آن ها قرار بدهید. متری هم هفت هزار تومن هستند. کارتن پلاست هایی را هم که گفتیم می توانید به راحتی روی این نبشی ها با پیچ و مهره ببندید.
درب ورودی اتاقک و لوله های انتقال هوا
مورد بعدی که برای خنک کردن دستگاه استخراج ما لازم می باشد. تهیه ی پلاستیک های شفاف است. حتما آن ها را جلوی درب مغازه ها و سوپر مارکت ها دیده اید که بعضا با مکنت به هم وصل می شوند. آن جا برای این مورد استفاده می شود که اجازه ندهد گرما و سرما از بیرون به داخل بیاید و یا برعکس. از این پلاستیک های شفاف می توانید به عنوان درب اتاقک استفاده نمایید. و چنان که گفته شد برای اتصال آن ها به نبشی و به یکدیگر می توانید از مگنت هم استفاده کنید. برای این که دمای اتاق پایین تر هم بیاید می توانید سر فن های دستگاه تان را از داخل اتاقک ساخته شده بیرون قرار بدهید.
برای این که گرما بهتر به بیرون هدایت شود، می توانید از لوله های خرطومی آلومینیومی استفاده کنید. تا خنک کردن دستگاه استخراج راحت تر صورت بپذیرد. مورد استفاده ی این لوله ها بیشتر برای نصب بخاری های گازی است. که در این پروژه برای دستگاه ماینر مان استفاده می کنیم. هر شاخه از این لوله ها بالغ بر پنجاه هزار تومن قیمت دارد. و طولش هم یک متری است.
پریز های تایمری
مورد بعدی برای خنک کردن دستگاه استخراج پریز های تایمر دار هست که به منظور خاموش و روشن نمودن فن هواکش استفاده می گردند. قیمت این پریز ها می تواند یکصد و هشتاد هزار تومن باشد. برای چنین سیستمی دمای بیست و پنج درجه و رطوبت سی و پنج درصد مناسب است.