آیا ارز دیجیتال کینگ مانی (KingMoney) و صرافی و کیف یوتی بایت (UtByte) کلاهبرداری میباشند؟ آیا سرمایه گذاری روی ارز کیم (KIM) مورد اعتماد میباشد یا خبر؟
قبلاز سرمایه گذاری در هر زمینه ای، انجام تحقیقات پیرامون آن ضروری میباشد. فضای ارزهای دیجیتال به موجب نوظهور بودن آن، به زمینه مناسبی جهت کلاهبرداران تبدیل گردیده است. خیلی از افراد با مشاهده سود سرمایه گذاری در رمز ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم طی چند سال پیش ، قصد دارند این سود از دست رفته را به هر روش ممکن جبران نمایند. یکی از پروژههای بسیار بحق برانگیز که اخیرا کاربران ایرانی را به سمت خود کشانده است، ارز دیجیتال کینگ مانی (KingMoney) و کیف پول و صرافی یوتی بایت (utByte) میباشد . طی این مقاله، این پروژهها و رمز ارز کیم (KIM) رابا یکدیگر بررسی خواهیم کرد. لذا تا انتهای مطلب با زرین اکسچنج همراه باشید.
نکته عجیب درخصوص پروژه کینگ مانی و کیف پول یوتی بایت، وابسته بودن آن به یکی از شبکههای نتورک مارکتینگ (بازاریابی شبکهای) ایرانی میباشد. بر اساس گزارشهای فرستاده شده، این شرکت بازاریابی به شکل غیر مستقیم به تمام کاربران و زیرمجموعههای خود پیشنهاد میکند که روی ارز دیجیتال کینگ مانی یا کیم از روش کیف پول یوتی بایت سرمایه گذاری نماییند. با این وجود، فهمیدن کلاه برداری بودن این پروژه ساده تر از قبل میباشد.
بررسی کینگ مانی
مناسب تر است که در آغاز نگاهی به وبسایت ارز دیجیتال کینگ مانی به آدرس kingmoney.io داشته باشیم:
این پروژه در بخش Contact خود را سوئدی معرفی کرده است:
حال بهتر است نگاهی به داده های آماری وبسایت این پروژه در سایت الکسا داشته باشیم:
مشاهده مینمایید که به شکل جالبی 73 درصد از ترافیک ورودی به سایت از طرف کشورمان ایران میباشد! به عبارت دیگر میتوان بدین شکل تلقی کرد که سوئدی بودن این پروژه قطعا یک پوشش دروغین میباشد و کلاهبرداران و هدف آنها ایرانی میباشد.
ولی اجازه بدهید شما را با بخش جذابتر ماجرا آشنا نماییم؛ مقاله فنی (یا به اصطلاح وایت پیپر) این ارز دیجیتال. اطلاعات فنی هر ارز دیجیتالی در قالب یک مقاله (مانند تمام مقالات علمی که تا امروز دیدهاید) به اسم وایت پیپر (Whitepaper) از طرف تیم سازنده فراهم آورده میشود. خوشبختانه پروژه کینگ مانی هم وایت پیپر خود را در وبسایتش فراهم کرده است. پس مستقیم به سراغ وایت پیپر میرویم. وایت پیپر این پروژه از راه این آدرس در دسترس میباشد.
ما در اینجا با یک وایتپیپر 6 صفحهای فاقد هیچگونه اطلاعات فنیای روبرو میباشیم. در بخش اول وایت پیپر نیز مستقیما به بازاریابی شبکهای این پروژه اشاره گردیده است:
در پایان نیز توسعهدهندگان این پروژه به شکل زیر معرفی شدهاند:
بله، توسعهدهندگان آقایان Lucas، Torne و Saga میباشند! کلاه بداران حتی زحمت دادن ظاهری حرفه ای تر و بهتر به بخش توسعهدهندگان را به خود ندادهاند. با تمام این ها حتی تسخیص کلاهبرداری بودن این پروژه ، امری دشوار نخواهد بود و با نگاهی ساده میتوان به این نتیجه رسید که افرادی سودجو در تلاش برای خالی کردن جیب افراد ناآگاه میباشند
در این قسمت شما قادرید وایت پیپر پروژه لینکچین که یکی از پروژههای معروف ارزهای دیجیتال میباشد را مشاهده کنید و اندکی به این پروژه نگاه کنید و به حرف بنده خواهید رسید که چرا تشخیص کلاهبرداری بودن این پروژه امری دشوار نیست.
سادهترین سوالی که باید جواب آن را پیدا کنیم، الگوریتم اجماع این ارز دیجیتال چیست؟! مگر امکان دارد که بلوکها در یک شبکه بلاکچینی به شکل خودکار تهیه شوند؟ گرهها یا همان نودهای این شبکه کجا میباشند؟! در هیچ قسمت وایت پیپر و سایت کینگ مانی به این نکته اشاره نگردیده است! خوانندگان عزیز باید دقت داشته باشند که اجماع در ارزهای دیجیتال یک مورد حیاتی میباشد و بدون آن، بلاکچین معنایی نخواهد داشت. علاوه بر این بدون مشخص بودن گرهها، تمرکززدایی نیز معنایی نخواهد داشت. تمرکززدایی یکی از قابلیت ها و اهداف اصلی ارزهای دیجیتال میباشد. ارز دیجیتالی که این دو مورد را فراهم نکند، حتما باید به آن شک کرد.
بررسی یوتی بایت
حال به سراغ utbyte میرویم. یوتی بایت خود را کیف پول کینگ مانی و یک صرافی معرفی کرده است. بر اسا بررسیهای صورت گرفته پروفایل یوتی بایت در سایت الکسا، 80 درصد از ترافیک این سایت نیز از طرف کشورمان ایران است:
حال یک اکانت ساخته و وارد حساب کاربری خود در صرافی utbyte خواهیم شد. به اسکرین شات زیر با دقت نگاه کنید:
ارزش بازار ارز کینگ مانی بر اساس ادعای سایت utbyte مساوی با 28 میلیارد یورو و برابر با تقریبا 31 میلیارد دلار میباشد! بله درست است! به عبارتی ارزش بازار این ارز بیشتر از اتریوم و ریپل، پس از بیت کوین در رده دوم بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است! اوه عجب الماسی! جالب توجه است که این پروژه در Coinmarketcap.com لیست شده، اما هنوز هیچ مشخصات واضحی برای آن وجود ندارد، زیرا در شرایطی که ارزش بازار این ارز با توجه به قیمت و سکه در گردش آن حساب گردد، جایگاه این ارز دوم خواهد شد! برای اشخاصی که کمی دانش بازارهای مالی داشته باشند، این مورد بسیار عجیب میباشد و تاییدی بر کلاهبرداری بودن این پروژه میباشد.
علاوه بر این بهتر است به چارت قیمتی این ارز دیجیتال توجه داشته باشید:
مشاهده میکنید که در تاریخ 20 ژانویه 2020، قیمت به طر جالبی 90 درصد ریزش داشته است! باز هم یک مورد عجیب دیگر!
تمامی موارد در خصوص کینگ مانی شبیه با ارز دیجیتال فوین میباشد. ارز دیجیتال فوین یک کلاهبرداری بود. ولی کلاهبردارها ماهها برای آن فعالیت کردند و قیمت را ساختگی به 3000 دلار افزایش دادند. ولی به یک باره، قیمت به زیر 10 دلار نزول پیدا کرد و کلاهبردارها برای همیشه غیبشان زد. ارز فوین در خیلی از صرافیها مثل HotBit نیز لیست بود…
شدیدا توصیه میشود که از سرمایهگذاری در پروژه های کینگ مانی و یوتی بایت و هرگونه طرح مشابهی خودداری نمایید.
کلاه برداری پانزی کینگ مانی و یوتی بایت
طرح پانزی یکی از پرکاربردترین طرحهای کلاهبرداری میباشد. در این شکل طرحها، کلاهبرداران به قربانیان پیشنهاد سرمایهگذاری در برنامه ای را میدهد که سودهای آن خیلی بالاتر از سودهای عادی و دور از انتظار میباشد. همچنین به قربانیان پیشنهاد میگردد که در صورت جذب افراد دیگر، نرخ سود آنها بیشتر خواهد شد. طرحهایی مثل گلد کوئست در دهه 80 در ایران، طرح یونیک فایننس در سالهای گذشته و ارز دیجیتال بیت کانکت از مثال های کلاهبرداری پانزی به شمار میاییند.
طی طرح پانزی، امکان دارد که کلاهبردار تا مدتی سود وعده شده داده را از طریق پول وارد شده بوسیله قربانیان تازه را بدهد. ولی بعد از مدتی که ورود پول به مجموعه کمتر میشود، کلاهبردار به هدف خود دست یافته است و با حجم زیادی از پول ناگهان ناپدید خواهد شد.
در مجموع، هر زمانی فردی از دوستان و آشنایان شما به سراغتان آمد و به شما پروژه ای را پیشنهاد که طبق آن شما با سرمایهگذاری یک مقدار اندکی، سودهایی خیلی بالاتر از سودهای بانکی را بدست میاورید و لازمه آن هم این باشد که قادر به برداشت وجه ابتدایی سرمایهگذاری خود ظرف یک مدت بخصوص نیستید، بدانید که دوست شما قربانی یک طرح پانزی شده است و شما نیز در صورت قبول کردن این طرح، قربانی بعدی این پروژه ها خواهید بود و به پر شدن جیب افرادی سودجو با پول خودتان کمک خواهید کرد
سرمایهگذاری سالم در ارزهای دیجیتال
بیت کوین نخستین ارز دیجیتال بود که در سال 2009 راه اندازی گردید. بعد از بیت کوین ارزهای دیجیتال دیگری مثل اتریوم و ریپل به دنیا عرضه شدند. اساس این ارزها بر مبنای تکنولوژی بلاک چین میباشد و کلیه تراکنشها کاملا شفاف است. این ارزها طی سالهای فعالیت خود، همواره طی بدترین موقعیت نیز سلامت خود را بیان کرده اند و به عبارتی خود را اثبات نموده اند. در سالهای گذشته نیز بانکهای معتبر دنیا به طرف تکنولوژی بلاک چین جذب شده اند. اینها همه مهر تاییدی بر سلامت کلی بلاک چین و ارزهای دیجیتال میباشد.
ولی در این بین همیشه کلاهبرداران با سوء استفاده از دانش اندک بعضی از افراد، اقدام به کلاهبرداری در قالب ارزهای دیجیتال نموده اند. یکی از معروف ترین کلاهبرداریها، ارز دیجیتال بیت کانکت بود که باعث از بین رفتن سرمایه چند صد میلیون دلاری اشخاص زیادی گردید. اخیرا نیز این سناریو در خصوص ارز دیجیتال فوین صورت گرفت و کلاهبرداران بعد از تقریبا یک سال، بالاخره به هدف خود دست یافتند و قسمت عظیمی از سرمایه افرادی که در ارز دیجیتال فوین سرمایهگذاری کرده بودند را به جیب زدند.
لذا کینگ مانی و یوتی بایت نسختین و آخرین ارز دیجیتال کلاه برداری نبوده و نخواهند بود. شاید تا یک سال دیگر این ارز نیز مثل فوین و بیت کانکت به فعالیت خود ادامه دهد و سرمایه افراد زیادی را جذب کند و سود را از طریق جذب سرمایه افراد تازه جذب کند، ولی بالاخره پروژه کلاه برداری تکمیل خواهد شد و ارزهای بی ارزش KIM در دست سرمایهگذاران باد خواهد کرد و در عوض سرمایه سرمایهگذاران در جیب کلاه برداران خواهد رفت.
این در صورتی است که چنانچه شما به ارز دیجیتال اعتقاد دارید، میتوانید در ارزهایی که در سالها سلامت خود را بیان کرده اند سرمایهگذاری نمایید. بیت کوین، اتریوم، ایاس، کاردانو، بیت کوین کش و … تنها تعدادی از ارزهای سالم بازار با داشتن تکنولوژی نوآورانه و انقلابی میباشند.
بروزرسانی 1 کینگ مانی و یوتی بایت
بعد از انتشار این مقاله ، برخی از افراد مدعی شدند که ارز کینگ مانی از مدتها قبل وجود داشته است ولی بنا به دلایلی با استقبال مناسبی مواجه نشد و بعدها دو شرکت بازاریابی معروف شروع به استفاده از این ارز نمودند.
ولی باز هم برای رد ادعاهای این چنینی جهت فریب مردم، کافی است که به منابع آماری معتبر رجوع کنیم. برای این امر، بهتر است اطلاعات دامنه KingMoney.io را از راه سایت Who.is بررسی کنیم:
در تصویر بالا مشخص میباشد که تاریخ ثبت دامنه 2019/5 میباشد. یعنی 10 ماه پیش ! بنابراین ادعاهای مطرح شده بوسیله بعضی از افراد دروغین به نظر میرسد و تایید تازه ای بر کلاه برداری بودن کینگ مانی و یوتی بایت میباشد.
بروزرسانی 2 کینگ مانی و یوتی بایت
علی رغم افزایش قیمت ارز کیم (متعلق به پروژه کینگ مانی) طی ماههای پیش، در حال حاضر امکان برداشت این ارز دیجیتال از کیف پول و صرافی یوتی بایت میسر نیست. به عبارت دیگر، قیمت بالای این ارز حقیقی نمیباشد، زیرا هیچ کاربری قادر نیست ارز خود را برداشت نماید. این رویداد دقیقا مشابه با آن چیزی است که در خصوص پروژه فوین رخ داده است.