بیل گیتس کیست؟ و در مورد او چه می دانید؟
بیل گیتس کیست؟
شاید امروزه نام بیل گیتس را کم تر کسی نشنیده باشد. نام بیل گیتس آن قدر بزرگ است که گاهی برای مثال زدن های مان هم از آن استفاده می کنیم. مثلا ممکن است بگوییم که ثروت فلانی به اندازه ی بیل گیتس است. تا همین چند وقت پیش برای مثال های مان از نام حاتم طایی استفاده می نمودیم. ولی حالا بیل گیتس به نمادی از قدرت و ثروت و پول برای مان تبدیل شده است. نام کامل این فرد William Henry “Bill” Gates III یعنی ویلیام هنری گیتس سوم است. که به جای این همه اسم به او بیل می گویند. این شخص متولد تاریخ بیست و هشتم اکتبر هزار و نهصد و پنجاه و پنج میلادی است. یعنی همین الآن شصت و چهار سال سن دارد.
محل تولدش سیاتل می باشد. و تا به حال در نقش های کار آفرین، بازرگان، سرمایه دار، نیکوکار و مدیر ارشد اجرایی در پیشگاه عموم ظاهر شده است. او در سال هزار و نهصد و هفتاد و پنج شرکت مایکرو سافت را بنا نهاد. البته به همراه آقای پل آلن. سال هزار و نهصد و هفتاد و پنج کامپیوتر و خصوصا نرم افزار ها تعریف امروزی را نداشتند. و اساسا مردم زیادی در مورد آن ها اطلاع نداشتند. بر طبق تخمین و براوردی که برخی سازمان ها در مورد دارایی این شخص زده اند.
تا سال دو هزار و هفده دارایی او در حدود هشتاد و شش میلیارد دلار بوده است. و تا آن زمان می توانستیم این طور بگوییم که ثروت مند ترین مرد جهان است. اما در تاریخ ششم مارس دو هزار و هجده آقای جف بزوس موسس شرکت آمازون توانست این عنوان را از بیل گیتس برباید.
مدیریت عامل مایکروسافت توسط بیل گیتس
گیتس از همان عنفوان تاسیس شرکت مایکرو سافت تا سال دو هزار سمت مدیریت عامل این شرکت را بر عهده داشت. یعنی در حدود ربع قرن ( بیست و پنج سال). پس از آن تنها سمت او در این شرکت عضویت در هیئت مدیره ی آن بود. یعنی در مجموع سی و نه سال. جالب است بدانید که این همه پول او ناشی از تنها یک ممیز سه دهم درصد از کل سهام مایکرو سافت است. خود تان حسابش را بکنید که این شرکت تا چه حد می تواند بزرگ باشد. خب چنان که گفتیم گیتس متولد بیست و هشتم اکتبر هزار و نهصد و پنجاه و پنج میلادی است. دو خواهر دارد. به نظر می رسد خانواده ی او هم خانواده ای کارمند پرور نبوده باشند.
بلکه در حوزه ی های تجاری و دنیای واقعی پول بیشتر فعالیت می کرده اند. پس خیلی هم عجیب نیست که خود گیتس هم این طور بار آمده باشد. نام پدر وی ویلیام هنری گیتس دوم بوده است. و کارش وکالت بوده. مادر گیتس نیز معلم بوده است. پدر و مادر بیل او را در مدرسه ی لیک ساید ثبت نام نمودند. تا تحصیلش را از آن جا آغاز نماید. خود او پس از مدتی به درستی متوجه شد که به برنامه نویسی علاقه ی وافری دارد. بنابر این برنامه نویسی را در سن سیزده سالگی آغاز کرد. سال هزار و نهصد و شصت و هشت کامپیوتر جدید ترین تکنولوژی آن زمان به شمار می آمد. پس گیتس جوان تصمیم گرفت که در این مورد مانور بدهد.
اجاره ی یک دستگاه کامپیوتر
در آن زمان کامپیوتر ها اندازه ی فعلی را نداشتند. و بسیار بزرگ تر از چیزی بودند که امروز شاهد آن هستیم. ضمنا هزینه ی خرید آن ها هم بسار گران بود. به طوری که تنها اغنیای آن موقع گاها می توانستند یکی از آن ها را داشته باشند. مدرسه ی بیل گیتس که نتوانست یک دستگاه برای دانش آموزان خود تهیه نماید. بنابر این مسئولان مدرسه تصمیم گرفتند تا یک دستگاه کامپیوتر را اجاره نمایند. نام مدلی که می خواستند اجاره نمایند PDP-10 از شرکت DEC بود. زمان اجاره هم یک ساله برآورد شده بود. در نهایت چون خود مدرسه حتی از عهده ی هزینه ی اجاره هم بر نمی آمد تصمیم بر آن شد که از کمک های خانواده ها برای انجام این کار استفاده گردد. سر آخر پول جمع آوری شده بیش از مبلغ اجاره بود. و کامپیوتر هم اجاره شد.
در سال هزار و نهصد و هفتاد و سه گیتس وارد دانشگاه هاروارد شد. و در آن جا با فرد دیگری به نام استیو بالمر دوست شد. آن زمان بود که بیل گیتس یک زبان برنامه نویسی ابداع نمود که برای میکرو کامپیوتر ها مناسب بود. وقتی توانست این کار را انجام دهد. به نظرش رسید که اصلا چرا باید وقت خود را برای دریافت مدرک تلف نماید. برای همین هم در سال دوم دانشگاه تحصیل را رها نمود. و به سراغ پروژه ی مایکروسافت خود رفت.
تاسیس مایکرو سافت
او شرکت مایکروسافت را در سال هزار و نهصد و هفتاد و پنج همراه با دوست دیرین و قدیمی خود بنا نمود. یعنی همان پل آلن. از همان ابتدا آن دو معتقد بودند که کامپیوتر به جایگاه واقعی خود خواهد رسید. و لازم است که یک دستگاه از آن در هر خانه ای باشد. البته درست هم فکر کرده بودند. برای همین هم دست به کار تولید و برنامه نویسی برای کامپیوتر های خانگی شدند. گیتس در سال هزار و نهصد و نود و نه کتابی به نام Business @ the Speed of Thought نوشت. که در آن نشان می داد کامپیوتر ها چگونه می توانند مشکلات کسب و کار ها را مرتفع نمایند. آن قدر این کتاب موفق عمل نمود که به بیست و پنج زبان زنده ی دنیا و در همزمان در شصت کشور منتشر شد.
همچنین این کتاب در لیست پر فروش ترین کتاب های روزنامه ی نیویورک تایمز، یو اس ای تودی، وال استریت ژورنال و فروشگاه اینترنتی آمازون شد. البته کمی قبل تر از آن کتاب دیگری به نام The Road Ahead در سال هزار و نهصد و نود و پنج منتشر کرده بود که در روزنامه ی نیویورک تایمز به مدت هفت هفته رتبه ی اول را به دست آورده بود. و در آخر در سال دو هزار از سمت خود کناره گیری نمود. و سمت خود را به استیو بالمر واگذار نمود.
ازدواج
ملیندا فرنچ اهل دالاس آمریکا بود. و یکی از کارمندان مایکروسافت که بیل گیتس توانست در سال هزار و نهصد و نود و چهار با او ازدواج نماید. حاصل این ازدواج سه فرزند به نام های جنیفر کاترین گیتس (هزار و نهصد و نود و شش میلادی)، روری جان گیتس (هزار و نهصد و نود و نه میلادی) و فوب ادل گیتس (دو هزار و دوی میلادی) بودند. بر طبق براوردی که کارشناسان املاک از خانه و زمین بیل گیتس داشته اند. به نظر می رسد ارزش آن ها چیزی در حدود یکصد و بیست و پنج میلیون دلار می باشد. و برای همین هم سالانه یک میلیون دلار بابت مالیات باید برای آن ها پرداخت گردد.