بررسی بهترین و بدترین ارز دیجیتال برتر در سه ماه اول سال ۲۰۲۰
ماه مارس به صورت خوشبینانه و خوب برای ارزهای دیجیتال برتر شروع شد ولی هنوز کمی از آن سپری نشده بود که بازارها پشت سر یکدیگر ریزش کردند. ارز دیجیتال برتر بازار یعنی بیت کوین ریزش وسیعی تا سطح 4000 دلار شروع کرد و به جز افزایش درصدی همراه با آن ولی برای سومین مرتبه پشت سر هم در دوره سه ماهه اخیر ریزش را به خود دیده است.
این ریزش قیمت توانست تاثیر فراوانی بر پیکره دوره های یک ماهه و سه ماهه آغازین سال 2020 بگذارد. وجه ی بیت کوین در هیچکدام از این دوره ها مناسب نبوده است ولی چیزی که واضح است شرایط سه ماه آغازین در مجموع از یک ماه پایانی یعنی مارس به مراتب بهتر است.
10 ارز دیجیتال برتر (گردآورنده: Coinpaprika)
با توجه با دقت به ماه پر رویداد سپری شده، خواهیم دریافت که اغلب ارزهای دیجیتال با یک درصد ریزشی دو رقمی مواجه شده اند. 10 ارز دیجیتال برتر بازار نیز قادر نبودند از سیل بحران اقتصادی که به سبب ویروس کرونا بوده است در امان بمانند و واکنش نشان داده اند. فقط 3 مورد از آن ها توانسته بودند ماه مارس را با ریزش کمتر از 30 درصد سپری کنند. با این وجود تزوس که از ماه دسامبر حرکت صعودی خودرا شروع کرده است و این حرکت در ماه فوریه به بالاترین سطح خود رسیده بود به شکلی باورنکردنی با 40 درصد ریزش مواجه شد که این مقدار از تمام موارد دیگر بالاتر بوده است. البته لازم به ذکر است که برخی از ارزهای دیجیتال نظیر اتریوم و ایاس که بالاترین ضرر را تجربه کردند اختلاف زیادی با تزوس ندارند.
طی سه ماه سوم سال 2019 نرخ بیت کوین تقریبا 22 درصد کاهش را تجربه کرد و در سه ماه چهارم و پایانی همان سال این عدد به تقریبا 13 درصد رسید. همگان نیز برای سومین بار مکرر شاهد ریزش نرخ بیت کوین در دوره سه ماهه گذشته هستیم و این بار بیت کوین 11 درصد ریزش را متحمل شد که البته مقیاس دوره های گذشته از دفعات اخیر کمتر بوده است. بیت کوین در این وضعیت تنها نمانده و سایر مئوراد نظیر ایاس، ریپل، بایننس کوین و لایت کوین هم مانند او عمل کرده اند.
دلایل و مباحث فراوانی در خصوص علت چالش ها و آسیب های بیت کوین در ماه اخیر به میان آمده است که در این بیت یکی از مهم ترین آن ها فراز و نشیب نرخ کوتاه مدت در ارتباط با سهام داران جدید بیت کوین میباشد. ولی در مجموع و در مقیاس جهانی بیشتر ماجرای شیوع ویروس کرونا به چشم میخورد.
ماتی گرینسپن، بنیان گذار QuantumEconomics.io به این موضوع پرداخت که بیت کوین با ویروس کرونا از پا نمیفتد ولی باید منتظر اثرات زیادی روی شبکه باشیم. مقدار تراکنش ها به کمترین مقدار در مقایسه با زمستان سال 2018 رسیده است. ولی از طرف دیگر ” میانگین مقدار روزانه بیت کوین تقیربا 1 میلیارد دلار بوده که این آمار خیلی پایین تر از ماه اخیر است ولی هنوزم هم نسبت به آمار های گذشته بالاتر است”.
با توجه به سخنان اریک ارلام، یکی از کارشناسان برجسته بازار، بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال با ریسک ها و خطرات زیادی همراه است. چنانچه شخصی در کنار سرمایه گذاری های دیگر خود بیت کوین را هم داشته باشد، قطعا در صورت نیزا به جبران ضرر های ناشی از دارایی های دیگر خود به فروش بیت کوین روی میاورد.
10 ارز دیجیتال برنده ماه مارس (گردآورنده: Coincodex)
اگر منصفانه نگاه کنیم ما چندین برنده در فهرست نداریم، بلکه تنها یک برنده موجود است. از بین 50 ارز دیجیتال برتر بازار از نظر مقدار سرمایه، فقط یکی از این میان ماه مارس را با ریزش نرخ سپری نکرده است و آن هم توکن لئو (LEO) که تنحت نظر شرکت Bitfinex است میباشد
10 ارز دیجیتال بازنده در ماه مارس (گردآورنده: Coincodex)
آلگوراند (ALGO) با بیشتر از 55 درصد ضرر در بالای لیست قرار گرفته است. سایر گزینه های جای گرفته در فهرست از آنتولوژی (ONT) تا اتریوم (ETH) همگی بیشتر از 40 درصد در ماه مارس متحمل ضرر گردیده اند.
برنده ها و بازنده ها در ماه مارس
با گذشت از 50 ارز دیجیتال برتر بازار و مشاهده به 100 مورد نخست از لحاظ سرمایه، شرایط مناسب تری را مشاهده میکنیم. با اینکه تعداد مواردی که ضرر را تجربه کرده اند زیاد است ولی در یمان همه موراد 8 ارز دیجیتال با صعود نرخ همراه بوده اند. اینسولار (XNS) با افزایش 576 درصدی در رتبه نخست ماه مارس قرار گرفته است. بعد از آن نومنایر (NMR) با افزایش 92 درصد، پوسایدون نتورک (QQQ) با افزایش 91درصد، انری (NRG) با رشد 40 درصد، کوانت نتورک (QNT) و استاتوس (SNT) با 15 و 19 درصد و در پایان نیز استراتیس (STRAT) با 2 درصد افزایش را تجربه کردند. در بین این 100 مورد اینشور (SURE) نیز با ریزش 70 درصدی شرایط بدتری را نسبت به سایر تجربه کرد.
در همین بین با توجه به 200 ارز دیجیتال برتر بازار مشاهده میکنیم که در کل 21 مورد با افزایش قیمت همراه بوده اند. در این میان “کافین گلوبال کریپتو اکسچنج” (CGCX) با 576% رشد نرخ در بالای فهرست بهترین فعالیت در ماه مارس جای گرفته است. اینسولار در رده دوم قرار گرفته و رده سوم هم جایگاهه استریمر (DATA) با 289% افزایش میباشد. در پایان این لیست 21 رتبه ای هم کورتکس (XTXC) و جی اکس چین (GXC) جای گرفته اند. بیشترین مقدار ریزش نرخ در لیست 200 ارز دیجیتال برتز متعلق به فولگوری کوین (FLG) با 97% ریزش در ماه مارس میباشد. بعد از آن اینشور در رده دوم و سوایپ (SXP) با 69% ریزش در رده سوم قرار گرفته است. بیشتر مواردی که بدترین فعالیت را تجربه کرده اند با ریزش بیشتر از 50 درصد همراه بوده اند. پایین ترین ریزش قیمت نیز متعلق به (BHD) میباشد که این مقدار تقریبا 1.4%- برآورد شده است.
10 برنده برتر در سه ماه اول سال (گردآورنده: Coincodex)
متفاوت با آنچه در مارس مشاهده کردیم، طی سه ماه آغازین 10 برنده حقیق داریم. هدرا هشگراف (HBAR) با 200 درصد افزایش بالای این فهرست میباشد و آیکون (ICX) با 109 درصد و لیسک (LSK) با 73 درصد در مراتب بعدی قرار گرفته اند. چهار ارز دیجیتال بعدی در این فهرست میان 40 تا 70 درصد افزایش را تجربه کرده اند و سه مرتبه آخر صعوده نرخ را تقریبا 24 تا 33 درصد تجربه کرده اند.
10 بازنده سه ماه اول سال (گردآورنده: Coincodex)
اما از طرفی دیگر طی سه ماه آغازین سال در بین 50ارز دیجیتال برتر بازار از حیث مقدار سرمایه بازنده های زیادی وجود داشتند. کاسموز (ATOM) با 55 درصد ریزش نرخ در رتبه نخست قرار گرفته است و سنتتیکس (SNX) با 45%- رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. پایین ترین مقدار ریزش نرخ نیز به NEO اختصاص دارد که معادل 24 درصد بوده است و بقیه موارد این قسمت نیز در بین NEO و SNX قرار گرفته اند.
بهترین بدترین ارز دیجیتال برتر در سه ماه اول سال
در بین 100 ارز دیجیتال برتر بازار اینسولار را چندمرتبه در بالای لیست میبینیم که در این دوره 252 درصد افزایش را تجربه کرده. بعد از آن QQQ و HABR در رده های بعدی قرار گرفته اند. مونرو هم در این دوره کمترین مقدار رشد نرخ را با 4 درصد افزایش ثبت کرده است. از طرفی دیگر SURE، ATOM و هولو (HOT) بالاترین ضرر هارا برای خود ثبت کرده اند.
با اضافه کردن 100 ارز دیگر به گزینه های فوق مشاهده میکنیم که CGCX با 1000 درصد رشد مرخ به شکل فوق العاده ای از رقیب هایش جلوتر افتاده است. رده دوم این لیست به یونیبرایت (UBT) اختصاص یافته است. پایین ترین مقدار رشد نرخ نیز در این فهرست مختص به اتریوم میباشد. از طرفی دیگر MOF با 85%- و SXP با 72%- بالاترین میزان ضرر را برای خود ثبت کرده اند. پایین ترین مقدار کاهش نرخ نیز متعلق به KCS میباشد.
ماه جدیدی از سال میلادی از چندروز اخیر آغاز گردیده و وضعیت در همین روزها کمی خوبینانه بوده است. همچجنین میبایست به یاد داشته باشیم که در 3 ماهه دوم سال جدید قرار گرفته ایم و در این دوره میبایست با هاوینگ بیت کوین روبرو شویم. نزدیکش دن به این رویداد و پدیده و تاثیرات آن بر نرخ ها میتواند جذابیت خاصی را در بازار بوجود بیاورد.
دیدگاهها
ممنون