استخراج بیت کوین در منزل امکان دارد؟
استخراج بیت کوین در منزل اخیرا مورد توجه خیلی از استخراج کنندگان و ماینر ها قرار گرفته است. مخصوصا ماینر هایی که تازه به این ورطه آمده اند. دستگاه های ماینر ای سیک هم تولید گرما می کنند و به موازات آن صدای نسبتا زیادی هم دارند. بنابر این به نظر می رسد که استفاده از آن به منظور استخراج بیت کوین در منزل چندان هم جالب نباشد. مخصوصا آن هایی هم که تازه به عرصه ی ماینینگ می آیند همواره با این دو مشکل بزرگ رو به رو هستند. پس باید چه کرد؟ نا امید نشوید. زیرا می شود با پایین آوردن توقعات تان در مقیاس های کوچک تری هم فارم ماینینگ داشت.
قصد و هدف من از نگارش این مقاله
توجه داشته باشید که استخراج بیت کوین در منزل در این روش شبیه به اجرا و راه اندازی یک فارم در یک سوله ی بزرگ است. با این تفاوت که تنها اندازه ی آن کمی کوچک تر است. چیزی که در این مقاله خواهید آموخت به احتمال زیاد در وب سایت های دیگر تبدیل به پکیج می شود و به قیمت های گزافی فروخته می شود. اما با صحبتی که با آقای واحدی خیر داشتم، قرار بر این شد که چنین مقاله ای را هم برای وب سایت زرین اکسچنج بنویسم. تا کاربران ما مجبور به تهیه این پکیج ها و پرداخت مبالغ زیاد نشوند.
تازه این احتمال هم وجود دارد که افراد بی تجربه ای بخواهند این اطلاعات را در اختیار شما بگذارند. و موجب به وجود آمدن مشکلات زیادی شوند. خود من به اندازه ی کافی دچار همه ی این درد سر ها شده ام. و می خواستم حداقل کاربران مان چنین مشکلاتی را تجربه نکنند.
قیمت ها مربوط به چه زمانی است؟
قیمت هایی که در این قسمت ذکر می کنم مربوط می شود به سه ماهه ی اول سال 1398. و ممکن است تا به همین الآن هم تغییرات زیادی کرده باشد. ضمنا فارمی را که برای تان مثال می زنم در استان یزد ساخته شده است. پس توجه به وضعیت آب و هوایی این استان که گرم و خشک هم هست داشته باشید. و تنها دو روز طول کشید تا این پروژه اجرا شود. تمام هزینه ای هم که در بر داشته است در حدود سه میلیون تومان بوده. ابتدا انتخاب مکان برای چنین فارمی مهم است. به خاطر داشته باشید که بهتر است در جایی اقدام به ساخت آن نمایید که کمی فاصله با همسایگان تان داشته باشد.
زیرا ممکن است صدای تولید شده ی آن صدای همسایه ها را هم در بیاورد. همچنین به نسبت تعدادی دستگاه که می خواهید برای این منظور استفاده کنید بهتر است برق کافی هم در این محل وجود داشته باشد. پس یک انباری در یک گوشه ی حیات منزل می تواند گزینه ی مناسبی برای استخراج بیت کوین در منزل باشد.
محاسبات مخصوص استخراج بیت کوین در منزل
از محاسبات مربوط به این پروژه نترسید. چون اصلا وقت گیر و سخت نیست. اول ببینید فیوز مکان انتخابی شما چند آمپر است؟ ممکن است 15 یا 25 آمپر یا هر مقدار دیگری باشد. می توان گفت که تقریبا تمامی کنتور های برق قابلیت گرفتن فیوز از پانزده تا هفتاد و پنج آمپر را دارا می باشند. برای این که بدانید برق مکان انتخابی شما جواب گوی دستگاه ماینر تان هست یا خیر، اول میزان مصرف برق دستگاه را تقسیم بر دویست و بیست کنید. این میزان مصرف بر حسب وات است. عددی که در پایان به دست می آید میزان آمپر مورد نیاز برای دستگاه خود تان است. بنابر این مثلا ماینری که هزار و صد و چهل و هشت وات مصرف داشته باشد، تقسیم بر دویست و بیست در حدود شش و نیم آمپر برق نیاز دارد.
حال تصور کنید که فیوز این محل بیست و پنج آمپر است. پس میزان برق ورودی فعلا برای این ماینر کفایت می کند. حال لوازم جنبی را هم اگر در نظر بگیریم ممکن است آن ها هم در کل چیزی در حدود سه آمپر مصرف برق داشته باشند. این لوازم شامل فن هواکش و سایر تجهیزات است. پس تا به این جای کار نه و نیم آمپر مصرف برق خواهیم داشت. دقت داشته باشید که وجود فن برای چنین مکان هایی کاملا الزامی می باشد. زیرا هوای محیط باید همواره در گردش باشد تا دشتگاه بیش از اندازه داغ نکند. اگر هم نیاز به کانال کشی برای عبور و مرور هوا دارید، حتما انجامش دهید.
کانال کشی برای محیط کار
استفاده از ورق های گالوانیزه ی معمول که برای کانال کشی مستعمل هستند، معمولا هزینه ی زیادی را به دنبال خواهد داشت. بنابر این گزینه ی پیشنهادی من استفاده از ورق های پلی مری که شبیه به پلاستیک هستند می باشد. اندازه ی این ورق ها غالبا دو در سه می باشد که هزینه اش می شود پانصد هزار تومن. ابتدا کانال کشی را از سمت ماینر انجام دهید. و سپس یک هوا کش و خروجی مناسب تدارک ببینید. با توجه به این که فن هواکش شما باید دائما در زمان کارکرد فارم کار کند، پس بهتر است که از فن های آکسیال استفاده نمایید. دلیل آن هم مقاومت بالای این فن ها است. فن های دیگر وقتی مدت زیادی کار می کنند معمولا می سوزند. و سوختن آن ها فرایند تهویه ی هوا را در مکان مورد نظر تان به کلی مختل می کند.
با مختل شدن این فرایند هم که دستگاه تان را پس از مدتی باید بیندازید به سطل آشغال. ما برای فارم کوچک مان فن هواکش مدل VIF-20V2S را در نظر می گیریم. قیمت آن هم دویست و شصت هزار تومن است. البته فعلا. همچنین برای خنک تر کردن محیط هم از پد های سلولزی استفاده می کنیم. زیرا آن چه تا کنون به شما گفته شد فقط بحث تهویه ی هوا بود. نه خنک نمودن آن. اما چرا باید از پد استفاده کنیم. چرا پوشال نه؟ پوشال که ارزان تر است. زیرا طول عمر بالا تری دارند. و قدرت خنک کنندگی آن ها هم نسبت به پوشال خیلی بالا تر می باشد.
پد های سلولزی
آن چنان که گفته شد پد های سلولزی نسبت به پوشال هم مقاومت بالا تری را دارند. و هم قدرت خنک کنندگی شان بالا می باشد. پس برای استخراج بیت کوین در منزل مناسب است. مورد بعدی این است که اگر بخواهید از پوشال استفاده کنید. یا بهتر بگوییم بخواهید از کولر های آبی استفاه کنید، ظرف مدت کوتاهی ماینر تان دچار اختلال می گردد. بنابر این اصلا توصیه می شود که از پوشال استفاده کنید تا استخراج بیت کوین در منزل انجام دهید. اگر اهل چانه زدن هم باشید می توانید سه ورق از این پد های سلولزی را با قیمت سیصد و هشتاد هزار تومن هم تهیه کنید. ابعاد آن ها هم بهتر است نود و پنج در شصت و چهار سانتی متر باشد. و البته با ضخامت هفت و نیم سانتی متری.
نحوه ی استفاده از پد های سلولزی
برای استفاده از این پد ها ابتدا یک چهار چوب به اندازه ی خود شان تهیه کنید. یا خود تان درست نمایید. این چهار چوب ها باید طوری باشد که آب را به محیط منتقل نکند. کدام آب؟ خب پد بدون آب که کاربردی ندارد. برای این که محیط را خنک کند باید آب هم روی پد سلولزی ریخته شود. البته برای خارج نمودن این آن هم باید تدبیری اندیشید. پس یک خروجی هم برای کف و زیر این پد ها تدارک می بینیم. این خروجی می تواند از جنس فلز هم باشد و با کمی چسب آکواریم پوشیده شود. اگر هم می خواهید پد ها را در دهانه ی پنجره ی محیط خود قرار دهید می توانید برای آن پایه ای نیز تعبیه نمایید. توصیه می شود توسط پیچ سر مته آن را کاملا سفت کنید. تا به این وسیله استخراج بیت کوین در منزل امکان پذیر شود.
نکات مربوط به پد سلولزی
با توجه به این که پد های سلولزی دارای حفذه های متعددی هستند. و عمده ی کار شان هم با آب صورت می پذیرد. ممکن است تعداد زیادی پشه و حشرات مختلف هم جذب این محل شوند. با این حساب بهتر است محل های خروجی و یا ورودی هوا را هم با توری های فلزی بپوشانید. البته می توانید برای ورودی و خروجی یک مسیر را در نظر داشته باشید. اما بهتر این است که این دو مسیر شان از یک دیگر جدا باشد. همچنین برای کم کردن و کاهش گرد و غبار هم می توانید از نانو فیلتر ها هم استفاده نمایید. از طرفی وجود این نانو فیلتر ها کمک می کند تا رطوبت محیط هم کمی کم تر گردد. در حال حاضر که قیمت یک نانو فیلتر هوای کولر آبی صاف دم شصت و شش هزار تومن می باشد.
به خاطر داشته باشید که باید حتما فیلتر را اطراف قاب دور پد بچسبانید. چرا که اگر درست روی خود پد بچسبانید آب از روی آن به بیرون می چکد. برای ادامه ی کار هم به یک دبه ی آب بیست لیتری به عنوان منبع آب نیاز مندیم. پس آن را از وسط به دو نیم تقسیم می نماییم. حالا از یک فلوتر توالت فرنگی برای جلو گیری از اشغال فضای زیاد استفاده می کنیم. این فلوتر داخل دبه ی بیست لیتری قرار می گیرد. برای استخراج بیت کوین در منزل از چنین ابزاری استفاده می کنیم.
ملحقات دیگر چه هستند؟
پس از این که مراحل را تا به این جا رساندیم تا استخراج بیت کوین در منزل انجام دهیم. باید یک پمپ آب کولر و شلنگ خروجی پد را نیز داخل دبه ی بیست لیتری قرار دهیم. برای استخراج بیت کوین در منزل و مخصوصا در این مکان بهتر است کابل مستقیمی از خود کنتور به ماینر تان بکشید. ضمنا در طی مسیر کابل تان به هیچ عنوان وسیله ی دیگری را به آن وصل نکنید. ولی حتما یک فیوز هم در سر راه کابل به ماینر تان قرار بدهید. مورد بعدی که به عنوان ملحقات این سیستم می شناسیم یک محافظ برق خوب است. یاد تان باشد که قیمت ماینر تان ارزش این را دارد که یک محافظ برق عالی برایش تهیه کنید. مثلا می توانید از محافظ برق مدل PE689 استفاده نمایید که در حال حاضر هفتاد هزار تومن است.
این محافظ برق آن قدر قوی هست که برای کولر های گازی هم بعضا استفاده می گردد. هم چنین برای راه اندازی این سیستم که برای استخراج بیت کوین در منزل طراحی شده است از تهویه هوای معمولی و دور پایین استفاده می نماییم. این تهویه ی هوا برای رساندن هوا به پد و گذراندن از پد به بقیه جا ها استفاده می گردد. برای چله ی تابستان هم از ساعت یازده صبح الی چهار بعد از ظهر می توانید از همین تهویه استفاده کنید. البته بیشتر از این ساعت ها توصیه می کنم از این تهویه استفاده ننمایید. چرا که باعث می گردد در کار ماینر تان هم اختلال به وجود بیاید.
برق رسانی مربوط به فن
سیستم برق رسانی فن داخلی محیط، پمپ آبی که گفتیم و مودم، توسط چند راهی برق و محافظ تکسان مدل 2500 v به قیمت سی و هشت هزار تومن دو عدد پریز تایمر دار به قیمت هرکدام نود و پنج هزار تومن استفاده کرده ایم. البته ذکر این نکته نیز خالی از لطف نمی باشد که توصیه می گردد یک تایمر هم برای مدیریت سیستم به کار ببرید. زیرا بهتر است که پمپ تان به صورت دائمی کار نکند. ولی روطوبت محیطی هم کنترل گردد. این تایمر را 12 ساعته تنظیم می کنیم. به این صورت که هر یک ربع سیستم را قطع و وصل کند. یک ربع کار. یک ربع هم خلاصی. 12 ساعت بعدی را هم به این گونه تنظیم می کنیم که نیم ساعت اول غیر فعال شود و یک ربع بعدی فعال گردد.
و اما سعی کنید خود ماینر را روی یک سطح شبکه ای و بلند تر از سطح زمین قرار دهید. همانند آن چه که جلوی نانوایی های لواشی می بینیم. این پایه ها فلزی هستند. و کار شان این است که نگذارند به هنگام استخراج بیت کوین در منزل آب نشتی به ماینر برسد. از طرفی باعث می گردد تا هوا از قسمت زیرین هم راه عبور از دستگاه را داشته باشد. قبل از این که ماینر را به برق متصل نمایید مطمئن شوید که اتصالات سوکت ها کاملا درست باشد و شل نباشد.
مشاهده ی محیط فارم از طریق موبایل
برای این که دائم مجبور نباشیم که به فارم سر بزنیم هم تدبیری اندیشیده ایم. می توان یک دوربین سیصد و شصت درجه تهیه نمود. این دوربین می تواند از نوع لامپی و آویز باشد. کارش این است که دماسنج محیط را به ما نشان می دهد. ولی از طریق گوشی موبایل مان. به این وسیله استخراج بیت کوین در منزل راحت تر صورت می پذیرد. این دوربین از طریق اینترنت به گوشی شما تصویر خواهد داد. پس می توان برای این قسمت نیز اینترنت مبین نت در نظر گرفت همراه با مودم B612s. قیمت دوربین که سیصد و چهل هزار تومن است و قیمت مودم هم چهار صد هزار تومن می باشد. ماژول هوشمند برق را هم در لیست ملزومات خود داشته باشید. با این ماژول می توانید شرایط قطع و وصل بودن برق ماینر و همچنین سوختن و یا نسوختن پمپ آب را نیز زیر نظر بگیرید.
ویژگی خوب این ماژول ها داشتن برنامه برای سیستم عامل های اندرویدی و آی او اس می باشد. پس در صورتی که به اینترنت هم متصل شوند فرایند را می توان از طریق گوشی تلفن همراه نیز کنترل نمود. و این امکان را برای شما فراهم خواهد ساخت که بتوانید در هر مکان دیگری که هستید امکان قطع و وصل نمودن برق سیستم و فارم را نیز داشته باشید. اما قیمت یک پریز هوشمند دو شاخ سیزده آمپر چه قدر است؟ حدود صد و هفتاد هزار تومن. رله های هوشمند دو یا سه کاناله هم وجود دارند که معمولا ده آمپری می باشند. و قیمت آن ها دویست و سی هزار تومن می باشد. استخراج بیت کوین در منزل نیاز به این لوازم هم دارد.
نکات حیاتی در مورد فارم
بعد از تمام چیز هایی که گفتم بهتر می دانم که درباره ی امنیت فارم تان بگویم. حفظ آن فوق العاده اهمیت دارد. آن را نادیده نگیرید. از قفل های آویز ساده و ارزان استفاده نکنید. شمایی که این همه هزینه برای ساخت فارم خود و استخراج بیت کوین در منزل نموده اید. نباید از خرید یک قفل کتابی خوب غافل شوید. قیمت این قفل ها هم به طور متوسط هفتاد هزار تومن می باشد. حتما در داخل فارم خود از یک دماسنج استفاده کنید تا زمانی که به آن سر میزنید بتوانید کنترل بر دمای محیط داشته باشید. بهتر است که این دماسنج دیجیتالی باشد.
در مورد برق مصرفی فارم هم می توان گفت احتمالا به ازای یک دستگاه ماهانه دویست هزار تومن خواهد شد. نکته بعدی عدم استفاده از کولر آبی به طور مستقیم می باشد. استفاده از کولر آبی در چنین حالتی باعث به وجود آمدن اختلال در عملکرد فن های خود ماینر می شود. و فرایند استخراج بیت کوین در منزل را با مشکل مواجه می سازد. استخراج بیت کوین در خانه به صورت خیلی ساده توضیح داده شد. امیدوارم از مطالعه ی آن لذت برده باشید. با تشکر از مدیر وب سایت که این فرصت را در اختیارم قرار دادند.