ارائه ی لیبرا منوط به چیست؟
ارائه ی لیبرا منوط به تصمیم گیری مارک زاکربرگ است. روز های قبل زاکربرگ در مقابل نمایندگان کنگره ی آمریکا مشغول پاسخ گویی به آن ها بود. و به آن ها این اطمینان را داد که اگر یک سری قوانین رعایت نشود. از انجمن لیبرا بیرون خواهد آمد. همین چند روز اخیر هم زاکربرگ اعلام نمود که در صورتی که پروژه ی لیبرا به کلی منتفی گردد. ارز های دیجیتال چینی دنیا را فرا خواهند گرفت. بنابر این ارائه ی لیبرا منوط به این خواهد بود. که این پروژه تمامی چهار چوب های مورد نظر مراجع قانونی را رعایت کند. کوین دسک اعلام نمود که در طی یک جلسه که همین چند وقت اخیر انجام شده است. اعضای کمیته ی خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا پرسش های متنوعی را در مورد این طرح از زاکربرگ نموده اند.
از جمله ی این سوالات و پرسش ها می توان به چند موضوع نسبتا مهم نیز اشاره نمود. مانند دخالت هایی در مورد انتخابات. و میزبانی از Deepfakes. همه ی این مطالب در حالی عنوان می شد. که ارائه ی لیبرا جزء محوری ترین موضوعات جلسه بود. اما بیش از نیمی از پاسخ های زاکربرگ حول محور خاصی بود. این که دیگر خود فیسبوک ارائه ی لیبرا را کنترل نخواهد نمود. زیرا تمام فعالیت های انجمن لیبرا به طور مستقلانه انجام می گردد.
قول مارک زاکربرگ در مورد ارائه ی لیبرا
طی روند این پرسش و پاسخ ها مارک زاکربرگ این طور عنوان نمود. که قبل از این که پروژه به مرحله ی عرضه ی اولیه برسد. حتما نظر قانون گذاران را جلب خواهد کرد. آقای Bill Huizenga هم که یک نماینده ی جمهوری خواه از ایالت میشیگان آمریکا است. این پرسش را مطرح نمود که اگر انجمن با وجود عدم تایید مراجع قانون گذار رای به عرضه ی اولیه بدهد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ و اما زاکربرگ هم چنین توضیح داد. خب در این صورت انجمن را فورا رها خواهیم نمود. البته ما توصیه های خود را به انجمن خواهیم نمود. و امیدوارم آن ها را جدی بگیرند. اما ما هم اهداف مان را پس از آن به عموم خواهیم گفت. ما فکر می کنیم که به احتمال زیاد مجوز لازم را دریافت خواهیم نمود.
اما اگر هم دریافت ننمودیم. کار خود مان را ادامه خواهیم داد. در این حال هم ممکن است که انجمن بخواهد پروژه را بدون شرکت فیسبوک ادامه بدهد. ما هم از انجمن خارج خواهیم شد. البته خود فیسبوک اولین گروهی نیست که از انجمن لیبرا خارج می شود. زیرا قبلا ویزا، مستر کارت، پی پال و ای بی نیز خارج شده بودند. Ann Wagner نیز پرسیده بود. علت خروج فیسبوک از انجمن چیست؟ زاکربرگ هم گفته بود. کم کم این پروژه مخاطره آمیز می شود. بنابر این ارائه ی لیبرا در حیطه ی انتخاب ما نخواهد بود.
کیف پول هایی که نمی شناسیم
در این میان کیف پول نا شناخته ای هم وجود دارد. که نام آن کالیبرا می باشد. زاکربرگ وعده داد مقابل این کیف پول خواهد ایستاد. اما احتمالا یادش رفت بگوید جلوی عدم احراز هویت را در این پروژه خواهد گرفت. در این میان مجلس نمایندگان آمریکا نیز چند وقت قبل لایحه ای را به تصویب رساندند. طی این لایحه شرکت های صوری به شدت تحت فشار قرار می گرفتند. خانم Carolyn Maloney همچنان که به این لایحه اشاره می نمود. اظهار داشت آیا می خواهید از کیف های نا شناخته پشتیبانی نکنید؟ البته زاکربرگ هم ظاهرا سعی داشت خود را به راه دیگری بزند. و جواب این سوال Carolyn Maloney را ندهد. برای همین هم این طور پاسخ داد. طبقه ای خاص از انواع ارز های دیجیتالی را مد نظر خود داریم.
و سعی می کنیم جایگرین های خوبی را برای چنین کیف هایی به کار ببریم. ما هم نمی خواهیم کار غیر قانونی ای را انجام دهیم. زیرا چنان که می بینید فیسبوک شرکت کوچکی هم نیست. و قصد داریم تمام قوانین ضد پول شویی و تامین مالی تروریسم را اجرایی نماییم. مالونی نیز پی به پرهیز زاکربرگ برد. و دوباره عنوان نمود که تصور نمی کنم بتوانید قوانین ضد پول شویی و تامین مالی تروریسم را اجرایی نمایید. زیرا به نظر می رسد می خواهید راه جدیدی برای تبادلات مالی برای مجرمین ایجاد نمایید. و شاید اصلا فلسفه ی اصلی ارائه ی لیبرا هم همین باشد. پس فقط بگویید کیف پول نا شناخته دارید یا خیر؟ همین. به هر حال به این طریق ممکن است بتوان ارز دیجیتالی لیبرا را به طور ناشناخته جا به جا نمود.
پاسخ نهایی زاکربرگ چه بود؟
زاکربرگ که ظاهرا گیر افتاده بود گفت. متعهد می شویم قوانین سخت گیرانه ای را در مورد نحوه ی احراز هویت لیبرا انجام دهیم. و قوانین ضد پول شویی و تامین مالی تروریسم نیز به طور کامل در این سیستم پیاده گردد. سپس طوری که انگار پیام هشداری را انتقال می دهد گفت. البته من نمی توانم در مورد انجمن لیبرا قول خاصی به شما بدهم. چون عملکرد آن ها جدای از شرکت فیسبوک می باشد. اما از طرف خود شرکت فیسبوک می توانم اطمینان شما را جلب نمایم. با تمام این تفاسیر این که شرکت فیسبوک از ارز دیجیتال لیبرا جدا شود می تواند کمی بحث بر انگیز بنماید. در همان جلسه Ayanna Pressley به عنوان نماینده ی دموکرات ها در ماساچوست گفت. تصور جدایی فیسبوک و لیبرا از هم ممکن نخواهد بود.
همان طور که خود زاکربرگ هم اکنون به عنوان نماینده ی شرکت فیسبوک قلمداد می شود. گفتار پرسلی و مادلین دین (Madeleine Dean ) و سیلویا گارسیا (Sylvia Garcia) در این جلسه تماما شبیه به یکدیگر بود. چنان که انگار یک نفر آن ها را بگوید. مثلا هر دوی آن ها معتقد بودند که لیبرا و فیسبوک در یک مجموعه قرار می گیرند. پس ارائه ی لیبرا نیز بر عهده ی خود فیسبوک است. نه انجمنی دیگر. در قسمت دیگری هم گارسیا چنین عنوان نمود که با وجود این که آقای زاکربرگ سعی دارد فیسبوک و لیبرا را جدا از هم نشان دهد. اما باور آن برای همه کمی عجیب و دشوار است.