تعریفی از پیو اکس و عملکرد آن
پیو اکس هم مانند همه ی ارز های دیجیتالی که در این وب سایت با آشنا شده اید یک نوع ارز دیگر است. از ویژگی های آن هم می توان به غیر متمرکز بودن آن و متن باز بودنش اشاره نمود. غیر متمرکز بودن به این موضوع اشاره دارد که تحت تاثیر هیچ نهاد و دولتی نیست. و به صورت کاملا خود جوش عمل می کند. حفظ حریم خصوصی، امنیت، نا شناس بودن و معاملات سریع می تواند جزو دیگر ویژگی های پیو اکس محسوب گردد. پیو اکس به صورت PIVX نگارش می گردد. و منظور از آن چهار کلمه ی Private Transaction Verified Transaction هستند. یعنی تراکنشی که هم سریع و هم با امنیت کامل انجام گردد. حجم معاملات بازار توسط پیو اکس چیزی نزدیک به دویست و نود میلیون دلار است.
با داشتن چنین جایگاهی رتبه ی شصت و نهم را در میان تمام رمز ارز ها به دست آورده است. بد نیست بدانید که این رمز ارز فورکی است که از دش جدا سازی و تقسیم شده است.
زمانی که پیو اکس از دش جدا شد
تاریخ جدا سازی و قرار گیری در بستر دوم آن هم بر می گردد به یکم فوریه ی سال دو هزار و شانزده. البته آن زمان به صورت Darknet نام گذاری شده بود. اما یک فرق مهمی نسبت به دش داشت. آن هم این که الگوریتم اثبات سهام با یک مکانیزم بهبود یافته داشت که خود دش هم از آن بی بهره بود. به هر ترتیب پس از این که بالاخره این ارز جدید هم ایجاد شد. جامعه هم از آن استقبال خوبی نمودند. بنابر این در ژانویه ی سال دو هزار و هفده این ارز دیجیتال به نام پیو اکس مورد بهره برداری عموم قرار گرفت. و به این وسیله هدف های سیستم به طور کامل برای همگان باز سازی شد. البته PIVX در هر سال به میزان دو ممیز شش دهم میلیون سکه تولید و عرضه گشت.
همین الان که این مقاله را می خوانید مقدار PIVX به 55،169،505 عدد رسیده است. و زمانی که عمرش به صد سال برسد مقدارش به سیصد و دوازده میلیون عدد خواهد رسید. اگر مقالات قبلی زرین اکسچنج را خوانده و دیده باشید. می دانید که زمان رسیدن به هر بلاک جدید ده دقیقه توسط خود شبکه تعیین شده است. اما در PIVX داستان یکم زود تر اتفاق می افتد. یعنی هر یک دقیقه. به این ترتیب سرعت عملکرد شبکه ی PIVX خیلی بیشتر از بیت کوین و خود دش می باشد.
الگوریتم Quark و PIVX
PIVX برای هش نمودن وابسته به الگوریتم کوارک می باشد. شبکه هایی که می خواهند از منابع انرژی و حافظه ی کم استفاده کنند. از این الگوریتم استفاده می نمایند. کوارک در حقیقت نوعی الگوریتم سبک به حساب می آید. سبک بودن الگوریتم کوارک باعث بهبود رابط کاربری بین پروتکل رمزنگاری و تکنولوژی RFID می گردد. این الگوریتم می تواند اجازه ی استخراج با فضای ذخیره نمودن کم را صادر کند. همچنین اصل اسفنجی در مورد این الگوریتم کاملا رعایت می گردد. یعنی چه؟ یعنی این که این الگوریتم مقدار بسیار کمی از اطلاعات را در خود نگه داری می نماید. ولی می تواند مقدار های انتخابی ای را مورد پردازش قرار بدهد.
Masternode و جایگاه آن در این شبکه
بیایید اول ببینیم خود مستر نود چیست؟ مستر نود ها به گره های نرم افزاری اطلاق می شود که در یک بلاک چین سرویس ها و خدمات دیگر را به اجرا در می آورند. مثلا چه سرویس ها و خدماتی؟ این که در این شبکه به صورت نا شناخته کار کنید. تبادلات تان خیلی سریع تر انجام بپذیرد. داشتن یک سیستم غیر متمرکز. داشتن سیستم مالی غیر متمرکز. رای گیری نمودن و ارائه ی پیشنهاد آن هم به صورت کاملا غیر مستقیم. خب به مورد اول بر می گردیم. زمانی که شما ناشناس باشید امنیت و حریم خصوصی شما هم بهتر ایجاد می گردد. حال برای این که چنین خدماتی دائما تداوم داشته باشند می بایست قسمتی از درآمد ناشی از استخراج کوین های جدید به این امر اختصاص یابد.
این موضوع می تواند به عنوان یک پاداش برای دارندگان نود ها به حساب بیاید. کسی به بتواند تنها ده هزار واحد از این ارز دیجیتالی را داشته باشد. می تواند به عنوان یک مستر نود هم به حساب بیاید. در این حالت چنین کاربری می تواند حق رای هم داشته باشد. ضمنا درصد پاداش او هم کمی بیشتر از بقیه ی افراد می گردد. همین الان هم بیشتر از دو هزار مستر نود در این سیستم وجود دارند. که در حال آنلاین و خدمات رسانی به سایر کاربران می باشند.
ارزش این ارز چه قدر است؟
چنان که گفته شد قیمت این ارز در تاریخ سیزدهم فوریه دو هزار و شانزده یازده هزارم دلار بود. بعد در یک وقفه ی زمانی قیمت بیت کوین با نوساناتی که داشت باعث شد که توجه عموم به آن جلب شود. به این حالت بیت کوین صعود شارپی هم می گویند. در ماه آوریل قیمت پیو اکس هم به دو ممیز چهار صدم دلار رسید. که به نظر می رسد در یک سال و خورده ای رشد بسیار خوبی را داشته است. سپس در سال دو هزار و هجده قیمت هر واحد پیو اکس به سیزده دلار و شش صدم رسید. این موضوع البته مربوط به تاریخ دوازدهم ژانویه ی همان سال می گردد. ولی قبل از آن در سال دو هزار و هفده که یک دوره ی خیلی مهم برای سرمایه گذاران این عرصه بود.
قیمتش از سه ممیز نود و هشت صدم دلار به یک بار به نه ممیز هشتاد و یک صدم دلار رسید. یعنی یکصد و چهل و شش ممیز چهل و هشت صدم درصد بازگشت سرمایه. چه چیزی می توانست از این بهتر باشد؟ این اتفاق جالب هم مربوط به ماه ژوئیه می شود. مدتی بعد بعد از این که بازار یابی های مورد نیاز به انجام رسید. ارزش این ارز دیجیتالی به 54،118.75 درصد رسید. به بیانی ساده تر اگر آن زمان فقط یکصد دلار روی این ارز سرمایه گذاری کرده بودید. الان بیش از پنجاه و چهار هزار دلار سرمایه در دسترس داشتید.
برویم به سراغ کیف های پول مخصوص این ارز
اگر از این ارز استفاده نمایید قدرت انتخاب چندانی برای ذخیره و نگه داری آن در انواع کیف ها نخواهید داشت. ولی با این حال توسعه دهندگان مختلفی از این موضوع استفاده کرده اند. و کیف پول هایی برای این ارز ارائه داده اند. که بتواند از آن پشتیبانی نماید. معمولا برای این ارز به خصوص Ledger Nano S به عنوان یک کیف پول سخت افزاری خوب عمل می کند. Ledger Nano S به غیر از پیو اکس از سایر ارز های دیجیتالی همچون اتریوم و بیت کوین و غیره هم پشتیبانی می نماید. این کیف پول سخت افزاری ویژگی های امنیتی قوی ای برای ذخیره سازی ارز های دیجیتالی و ایمن سازی پرداخت های دیجیتال را به کاربران خود ارائه می دهد. این کیف پول می تواند به درگاه یو اس بی کامپیوتر ها وصل گردد.
یک نمایشگر OLED هم دارد. که با آن می توان هر تراکنش را تایید نمود. در کل این دستگاه تنها یک دکمه ی فیزیکی خواهید دید. وجود آن هم فقط برای تایید تراکنش ها می باشد. این کیف پول می تواند به عنوان یکی از بهترین کیف پول های شناخته شده در دنیا باشد. زیرا ویژگی های امنیتی بسیار خوبی را دارد. و نمی توان آن را هک نمود. مگر این که خود تان اطلاعات تان را دو دستی به شخص دیگری همراه با این کیف پول بدهید. سایز و اندازه ی آن در حدود 98mm x18mm x 9mm است. و وزنش هم شانزده ممیز دو دهم گرم می باشد.
نسخه ی موبایلی کیف پول
خود این ارز دیجیتال یک نمونه ی رسمی هم دارد. نام آن هم PIVX Wallet می باشد. این کیف نسخه ی اندرویدی دارد. و کسانی که از آن استفاده می کنند می توانند به طور مستقیم به ارسال و دریافت پیو اکس به افراد دیگر بپردازند. کارمزد آن بسیار پایین است. و اتفاقا رابط کاربری جذابی هم دارد. کیف پول بعدی کوینومی نام دارد. کوینومی از پیو اکس هم به راحتی پشتیبانی می نماید. یکی از بهترین ویژگی های این کیف پول می تواند این باشد که در آن می توان انواع ارز ها را به یکدیگر تبدیل نمود. کوینومی از ارز های بسیاری من جمله انواع آلت کوین ها پشتیبانی می نماید. یعنی تعداد هفتاد ارز رمز نگاری شده مانند بیت کوین. و بیش از دویست توکن.
PIVX Core آخرین موردی است که می توانید از آن بهره ببرید. PIVX Core خاصیت متن باز دارد. ضمنا نسخه ی به نسبت سبک تری است. از کیف پول پیو اکس. اگر جزو کسانی باشید که نمی خواهند یک گره را به صورت کامل باز کنند می توانید از این کیف بهره ببرید. در این کیف به غیر از ذخیره نمودن پیو اکس های متعلق به خود تان می توانید آن ها را ارسال و یا دریافت هم بنمایید. همچنین می توانید در محیط آن حساب های چند گانه ای را نگه داری نمایید. این کیف پول دارای نسخه هایی از سیستم عامل های ویندوز، مک و لینوکس می باشد.