الگوریتم اثبات کار
طبق اطلاعاتی که در گذشته گفته شد. اتریوم به صورت اثبات کار و یا استخراج فعالیت می کند. و قدرت انجام عملیات ماینر ها علاوه بر تولید اتر های جدید بلکه برای تایید تراکنش و همچنین حفظ پایداری شبکه بلاک چین استفاده می شود. با به عقب افتادن بمب سختی اتریوم در انتقال پروسه ی اثبات کار به اثبات سهام، با نوعی بی برنامه گی مواجه شده ایم. در طی این سالیان توسعه دهندگان بار ها در فکر غیر فعال کردن بمب سختی اتریوم بوده اند. تا به این وسیله برای ماینر ها فرصت خوبی برای فعالیت بیشتر فراهم شود. تا به استخراج هر چه بیشتر اتریوم بپردازند. حدس بعدی درباره ی تاخیر دوباره ی بمب سختی اتریوم این است.
که در خرداد ماه سال دو هزار و بیست در فورک برلین اتفاق خواهد افتاد. و عرضه ی بعدی نیز در هارد فورک ترکیه و باز هم در آذر ماه سال دو هزار و بیست انجام می شود. همان طور که بنیان گذار لایت کویین در توییترش نوشت. بمب سختی اتریوم مانند بدهی های کشور آمریکا است. قانونی که ساختگی است. و تغییر را در ساختار ملزم می کند. اما زمان انجام آن به آینده موکول می شود. قطعاً باید به این بازی پایان داد. وعده های گروه اتریوم مبنی بر از دور خارج کردن ماینینگ وعده هایی پوچ است. علاوه بر مشکلات شبکه که حاکی از مدل اثبات کار است. و سر درگمی ای که به جهت استفاده از ماده ی تامین کننده انرژی شبکه به وجود آمده است.
حل مشکل به وسیله ی اثبات سهام
اثبات سهام فقط بخشی از مشکل را حل می کند. و با وجود استفاده از این پروتکل همچنان نقش اساسی را ماینر ها ایفا می کند. اخیرا بحث هایی درباره ی تاخیر در فعالیت بمب سختی پس از هارد فورک استانبول در جریان بود. که این سلسله بحث ها باعث شد شبکه ی آزمایشی راپستن به دو گروه تقسیم شوند. این حرکت باعث شد با وجود انتقال به یک نوع تولید بلاک دیگر، ماینر ها این توانایی را داشته باشند که به تولید بلاک در زنجیره ی قبلی خود ادامه دهند. هم کنون این ترس وجود دارد که در آخر اتریوم در دو زنجیره ی موازی فعالیت کند. که همچنان راه کاری نیز برای برون رفت از این مشکل مهیا نشده است.
زیرا قوانین بزرگ ترین زنجیره را می توان نادیده گرفت. و سرمایه ی جدید را تولید کرد. نرخ هش همواره در حال افزایش بوده و از اوایل سال دو هزار و نوزده تا کنون بیست درصد رشد داشته است. و هم اکنون ماینر های شبکه اتریوم دارای نفوذ فراوانی در این شبکه هستند. آن ها همواره تلاش خود را برای حفظ این قدرت انجام می دهند. اما با این حال افزایش ماینینگ شبکه ی اتریوم از روندی قابل قبول برخوردار نیست. بیان حل این مسئله را می توان از حدس و گمان درباره ی بمب سختی اتریوم پیدا کرد. تنها راه کار پروتکل اتریوم هم اکنون بمب سختی آن می باشد. که از زمان آغاز طرح اتریوم مطرح بوده است.
اگر استخراجی صورت نگیرد
از جمله ی اهداف آن دشوار کردن راه استخراج تا زمانی هست که دیگر ماینری تن به این کار ندهد. و به همین سبب راه برای انتقال پروسه ی اثبات کار به اثبات سهام باز شود. در طی سالیان راه های بهره گیری از اتریوم بسیار تغییر کرده است. و ایجاد هارد فورک برای این کانال بسیار سخت تر از گذشته شده است. اگر هم چنین این دو زنجیره به صورت همسو فعالیت داشته باشند. آشوب و بی نظمی در میزان نقدینه گی و مقدار توکن ها به وجود می آید. از سوی دیگر در پی بردن به شبکه اولین نیز ابهاماتی وجود دارد. و نمی توان یک مدل را فراهم کرد که استیبل کویین ها را تعریف کند. در حال حاضر با تغییر کاربرد اصلی اتریوم قیمت اتریوم در حدود یکصد و هشتاد و سه هزار دلار در حال نوسان است.
که با احتساب نرخ دلار یازده هزار و دویست و پنجاه تومان، معادل 2,058,047 تومان معامله می شود. و حجم مبادلات روزانه آن هشت ممیز نه دهم میلیارد دلار است. بالا ترین قیمت اتریوم در تاریخ بیست و سوم دی ماه ۱۳۹۶ (برابر با سیزدهم ژانویه دو هزار هجده) معادل 1,396.42 دلار بوده است. که همینک 86.89% پایین تر از آن زمان قرار دارد. تعداد واحد های در گردش اتریوم 108.47 میلیون و تعداد کل واحد های آن 108.47 میلیون خواهد بود. در حال حاضر فعال ترین صرافی ای که در آن اتریوم معامله میشود، صرافی EXX با سهم 1.73% از حجم معاملات روزانه را در اختیار خود دارد. فعلا ایده ی بمب سختی اتریوم عملی تر از بقیه ی طرح ها به نظر می رسد.