با بایننس کوین بیشتر آشنا شویم
ما بایننس کوین را با نام اختصاری BNB می شناسیم. این سکه همان ارز دیجیتال مخصوص بایننس است. بایننس کوین یک مزیت رقابتی نسبت به سایر رقبایش دارد. البته فقط در خود صرافی بایننس. این مزیت رقابتی این است که اگر از بایننس کوین در معاملات خد و در صرافی بایننس استفاده کنید. شامل بیست و پنج درصد تخفیف در کارمزد می شوید. همچنین اگر از این کوین به خصوص استفاده کنید می توانید میزان شانس خود تان را هم در مورد ارز دیجیتالی IEO افزایش دهید. البته گفته می شود که در آینده مزایای استفاده از چنین ارزی بیشتر خواهد شد.
بایننس کوین از کجا آمد؟
از میزان حجم معاملات شروع می کنیم. صرافی بایننس رتبه ی اول را در این زمینه دارد. نام بنیانگذار آن هم آقای چانگ پنگ ژائو می باشد. نام اختصاری این آقا CZ است. و می توان او را یکی از ثروت مند ترین افراد در این حوزه دانست. اما چرا میزان و حجم معاملات این ارز دیجیتال این قدر زیاد است؟ یکی از دلایل آن می تواند امنیت بالا و اعتباری باشد که این صرافی توانسته است در میان کاربران برای خود بسازد. خود این اعتبار از کجا آمده است؟ ار دزدی نکردن و شفافیت کاری آن ها. در سال دو هزار و پنج آقای چانگ پنگ ژائو اقدام به تاسیس یک سیستم معاملاتی به نام فیوژن نمود. در سال دو هزار و سیزده نیز به تیم کیف پول بلاک چینی دات اینفو ملحق شد.
اما زمان عرضه ی اولیه ی بایننس کوین کی بوده است؟ چهاردهم جولای دو هزار و هفده. در کمتر از دو هفته یکصد میلیون توکن از بایننس کوین به فروش رسید. و پانزده میلیون دلار سرمایه جذب شد. جالب این که شروع کار این صرافی در کشور چین بوده است. اما به دلیل این که چین با ارز های دیجیتالی مخالفت می نموده است سرور هایش را به کشور ژاپن منتقل نموده است. در ماه مارس سال دو هزار و هجده هم تعداد نمایندگی های آن در کشور تایوان افزایش پیدا نمود. البته در کشور ژاپن هم دچار مشکلاتی شدند. برای همین هم دفتر خود را به کشور مالت بردند.
بلاک چین این توکن چگونه است؟
با یک وقفه ی زمانی نسبتا طولانی بلاک چین این سیستم نیز در سال دو هزار و نوزده راه اندازی شد. و می توان آن را یک پلتفرم برای صرافی ای نا متمرکز دانست. یعنی Binance DEX. اولین خواسته ی مدیریت عامل این صرافی با لا تر رفتن سرعت و توانایی مدیریت حجم عظیم تراکنش ها در این بلاک چین می باشد. پس از آن قصد دارد توانایی های دیگری هم به آن اضافه نماید. زمانی که بلاک چین خود این توکن راه اندازی شد. کم کم توکن ها را از بستر اتریوم انتقال دادند. و به خود بلاک چین آن فرستادند. زیرا زمان آن دیگر رسیده بود. خود این بلاک چین می تواند مقدار تقریبا برابری را با خود صرافی اصلی مدیریت نماید. و می تواند چندین هزار تراکنش را در یک ثانیه پردازش نماید.
برای ایجاد هر بلاک در این بلاک چین تنها یک ثانیه زمان لازم است. ضمنا بای این که سرعت انجام معامله ها بالا تر برود تعداد مشخص و معینی تولید کننده ی بلاک در این شبکه وجود دارند. برخی می گویند ساخت این بلاک چین ایده ی اولیه ی خود را از بلاک چین Cosmos وام گرفته است. البته این بلاک چین قابلیت ایجاد و اجرای قرار داده های هوشمند را ندارد. و بیشتر به جهت خرید و فروش کوین ها به کار برده می شود. حال بیایید سری هم به طراحی این سیستم بزنیم. اولین نکته در مورد این سیستم مالی این است که کلید های خصوصی ضامن نگه داری سرمایه ی افراد هستند. پس نگه داری از آن ها در این سیستم به عهده ی خود کاربران است.
سرعت این سیستم چگونه است؟
سرعت اجرای تراکنش ها و درخواست ها هم که خیلی عالی می باشد. ضمنا تم سیستم بسیار کاربر پسند می باشد. درست همانند وب سایت صرافی. البته می توان ویژگی های خیلی خوبی را هم بعدا به آن اضافه نمود. هزینه ی کارمزد ها هم در این سیستم بسیار پایین می باشد.
نوسانات قیمتی
قیمت بایننس کوین در همان ابتدا به مبلغ 0.1 دلار بوده است. با توجه به روند و نوع کارکرد این صرافی تا اواخر سال دو هزار و هفده افراد و کاربران زیادی به استفاده از این سیستم ترغیب شده اند. آن جا بود که قیمت این توکن تا مرز بیست و پنج دلار هم پیش رفت. ضمنا به دلیل این که پشتوانه ی این توکن خود صرافی بایننس بود. قاعدتا تحت تاثیر همین صرافی هم بوده است. پس می توان این طور عنوان نمود که در سال دو هزار و هجده نیز این توکن خیلی کم از ارزشش کاسته شد. و همین که سال دو هزار و نوزده شروع شد قیمت آن یک سیر صعودی را تجربه نمود. آن زمان ( منظور اوایل سال دو هزار و نوزده) قیمت این توکن به شش دلار رسیده بود.
و الان ارزشش برابر است با سی و پنج دلار. یعنی بیش از شش برابر. البته زمانی هم این توکن با نزول قیمت مواجه بود. دلیلش هم برخی در هک شدن وب سایت بایننس می دانند. ولی خب در این حالت هم دچار افت چندان زیادی نشد. آخر همان طور که گفتیم این صرافی اعتماد خیلی از مردم را به خود جلب نموده است. جالب است بدانید که می توان با مدیریت هوشمندانه ارزش هر واحد از این توکن ها را بالا تر برد. آن هم به این صورت که مقداری از توکن های تولید شده را از بین ببرند و بسوزانند. در این صورت ارزش آن هایی که از بین رفته اند منتقل خواهد شد که توکن های باقی مانده.
همین الان هم که این مقاله را مطالعه می کنید شش دوره ی مختلف توکن از بین رفته اند. و در طی آن ده و نیم میلیون توکن از بین رفته اند.
بایننس و عملکرد آن
بد نیست این را هم بدانید که عرضه ی اولیه ی خود را در لانچ پد انجام داده است. همچنین بایننس یک سیستم زیر مجموعه گیری هم برای خود دارد. آن هم خیلی بزرگ. در این روش شما به عنوان یک کاربر بایننس برای خود تان یک لینک بازار یابی هم دارید. این لینک را به بقیه می دهید. هر کسی که از طریق لینک شما اقدام به عضویت در این صرافی نماید. و تراکنشی هم انجام دهد. بیست درصد از کارمزد آن به شما خواهد رسید. به عنوان کمیسیون. و واسطه گری دیجیتالی.
ما قبلا گفتیم که اگر بخواهید با خود بایننس کوین اقدام به معامله گری کنید. یک تخفیف کوارتری یا همان بیست و پنج درصدی کسب خواهید نمود. میزان این تخفیف در سال سوم به دوازده و نیم درصد میزان اولیه اش کاسته خواهد شد. و در سال چهارم به شش و نیم درصد می رسد. از سال پنجم به بعد دیگر تخفیفی وجود نخواهد داشت.
چگونگی تشکیل شرکت
گفتیم چانگ پنگ ژائو موسس بایننس است. او تجربیات زیادی در مورد ارز های دیجیتالی دارد. و زحمات زیادی را هم برای این صرافی کشیده است. شاید شرکت سکویا کپیتال را نشناسید. سکویا کپیتال یک شرکت سرمایه گذاری بود که مدتی در گوگل و اپل و اوراکل و پی پال سرمایه گذاری کرد. می توان گفت آن قدر رشد بایننس روند صعودی خوبی در بازار داشته است. که خود شرکت سکویا کپیتال هم پس از مدتی به یکی از دشمنان آن تبدیل شده است. اما این دشمنی از کجا بود؟ در یک دوره ی زمانی سکویا کپیتال در مورد سرمایه گذاری در بایننس سعی در مذاکره داشته است. اما خود بایننس قیمت بالایی را پیشنهاد می دهد و معامله جوش نمی خورد. برای همین هم شرکت سکویا کپیتال خیلی از این موضوع ناراحت می گردد. بگذریم.
بایننس ویژگی CAPCHA را هم دارد. ولی به صورت یک بازی جذاب. کمی شبیه به بازی WarioWare. بایننس شامل بخش های دیگری هم می شود. بخش هایی مانند بایننس لانچ پد و آزمایشگاه بایننس و بانک اطلاعات بایننس هم می گردد. خود آزمایشگاه بایننس در حقیقت یک نوع بستر برای توسعه ی بلاک چین آن است. در این آزمایشگاه کار آفرینان می توانند کمک مالی، استراتژی، نیروی انسانی و جنبه های فنی دریافت نمایند. همچنین بانک اطلاعاتی آن چیزی شبیه به کوین مارکت کپ می باشد. یعنی اطلاعات قیمتی ارز های دیجیتالی را به صورت آنی و لحظه به لحظه نشان می دهد. زمانی که در بایننس معامله می کنید می توانید یک هزارم کل مبلغ معامله را به صورت کارمزد بپردازید. اما اگر با خود بایننس کوین معامله نمایید می توانید بیست و پنج درصد از آن را هم تخفیف بگیرید.
بالا رفتن تخفیف ها
یک خبر دیگر. آن هم این که در جولای دو هزار و هجده وب سایت رسمی این صرافی در طی یک اطلاعیه چنین عنوان نمود که افرادی که در این صرافی موجودی و دارایی بیشتری را دارند می توانند از تخفیف های بیشتر هم بر خوردار شوند. البته این موضوع در مورد افرادی در حجم های بالا و زیاد هم اقدام به معامله می کنند هم صدق می کند. در ابتدای همین مقاله گفتیم که سرور های این صرافی حالا دیگر در کشور مالت قرار دارند. یک پروژه ی بانکداری هم در این کشور تحت عنوانی خاصی Malta’s Founder’s Bank در حال جذب سرمایه است. صرافی بایننس به میزان صد و سی و سه میلیون دلار از سرمایه ی خود را به این پروژه اختصاص داده است. و به این وسیله توانسته تا پنج درصد از سهام آن را برای خود بخرد.
از همه ی این ها گذشته یک خیریه هم متعلق به این صرافی می باشد. که کمک های خیر را از طریق ارز های دیجیتالی به امور خیریه می رساند. خب با این همه فعالیت به نظر می رسد بایننس طعمه ی خوبی برای حملات هکری در این روزگار تلقی گردد. برای همین هم بایننس دست پیش را گرفته است. یعنی یک جایزه ی بزرگ برای کسانی تعیین نموده است که بتوانند حفره های امنیتی ای را در توابع API آن بیابند. این صرافی همین الان هم تبدیل به یک غول بزرگ در این صنعت شده است. و می خواهد از این هم بزرگ تر و آینده نگر تر گردد.
در این مقاله چه خواندیم؟
گفتیم که صرافی بایننس آن قدر بزرگ است که در طول بیست و چهار ساعت شبانه روز می تواند بیش از یک میلیارد دلار را با معاملات جابه جا نماید. شرکت بایننس در همین مکان توقف نمی کند. و می خواهد فعالیت خود را به صورت خوشه ای ادامه دهد. تا به این وسیله بتواند با شرکت های HSBC به رقابت بپردازد. اما در این میان شرکت بایننس باید به چند چیز مهم اهمیت بیستری بدهد. اول آن که گفتیم بایننس کوین تنها در تبادلات داخلی این صرافی کاربرد دارد. باید تمام سعی خود را به کار ببندد تا بتواند سریع تر از همیشه، با امنیت بیشتر و ویژگی های بیشتر و قابل ملاحظه نظر و اعتماد مردم و کاربران را همواره به خود مثبت نگاه دارد. ضمنا این نکته را هم گفتیم که این صرافی تنها به انجام معاملات خود بسنده نکرده است.
و کار های دیگری را مانند آزمایشگاه بایننس (برای پروژه های بلاک چینی )، پلتفرم ICO بایننس لانچ پد، بانک اطلاعات بایننس و صندوق خیریه ی آن به صورت فعال نیز نگه داشته است. در آخر گفتیم که بایننس می خواهد سیستم های نوین بانکداری را که خاصیت و ویژگی غیر متمرکزی را داشته اند. با سیستم های سنتی بانک داری که متمرکز هستند عوض کند. شروع آن هم از پروژه ای تحت عنوان Malta’s Founder’s Bank در کشور مالت است. همه ی این مطالب ما را به این نتیجه می رساند که بایننس خیلی آینده نگرانه عمل می کند. و نمی خواهد به راحتی کنار گذاشته شود.
حال سوال ما این است که آیا چنان که گفتیم ارز دیجیتالی آن یعنی بایننس کوین در محدوده ی همین صرافی باقی می ماند؟ یا این که می خواهد همچون سایر ارز های دیجیتالی مستقل و خارج از محدوده ی بایننس مورد استفاده قرار بگیرد؟