در این مقاله قصد داریم با 20 فناوری برتر و تاثیر گذار 20 سال آینده و معرفی آن ها بپردازیم ،
سالهای اولیه قرن بیست و یکم، دوره شکوفایی برای دنبال کنندگان علم و فناوری نبود. مدت زیادی از شروع یک قرن نو و پشت سر گذاشتن وحشت بی اساس و منطق دنیا از دردسر سال ۲۰۰۰ (Y2k) سپری نشده بود که ترکیدن حباب دات کام بسیاری از امیدهارا جهت آغاز یک عصر جدید با تکیه بر اینترنت را از نابود کرد.
با این حال حباب اینترنت در شروع دهه ۲۰۰۰ زمان زیادی طول نکشید و بسیار سریع فناوریهای بروزتری ظاهر شدند که فرهنگ، اقتصاد و سیاست دنیا را برای همیشه و تا اکنون دگرگون ساختند.
لازم به ذکر است آنها مضاعف بر ساخت راه های نوینی جهت ارتباط، مصرف و حملونقل، دغدغه های آخرالزمانیِ نوینی همراه خودشان به ارمغان آوردند. ایندیپندنت (Independent) بعد از وارد شدن به سومین دهه از قرن بیست و یکم میلادی، طی مقالهای به تحلیل و معرفی بیست فناوریِ انقلابی خلق شده در ۲۰ سال گذشته پرداخته است.
۱- آیفون
نخستین مدل آیفون هیچگونه ویژگی خاص و نوینی نداشت. تلفنها و کامپیوترها و همچنین تلفنهای ترکیبشده با کامپیوتر هماز قبل وارد بازار شده بود. با این وجود، نخستین ورژن آیفون ویژگی های منفی نیز زیاد داشت. سرعت آن خیلی پایین بود، ارتباط اینترنتی آن اغلب مواقع کار نمیکرد و تا دو سال بعد نیز توانایی ضبط یک ویدیوی حتی نداشت.
با این حال آیفون اولین تلفن همراه هوشمند بود و همچنین پرچمدارِ روندی بود که روش ارتباط، گوش دادن، تماشا کردن و ساخت زندگی روزمره مردم را تغییر داد. هیچ نقطه از زندگی اکنون مردم وجود ندارد که توسط فناوریهای خلق شده بوسیله آیفون تحت تاثیر نباشد. یک اینترنت اغلب فعال ، با کیفیت و کاربردی، یک دوربین همراه و یک کامپیوتر با حجم پردازش قوی که همه این هارا میتوانید در جیب خود پیدا کنید. مجموع این ویژگی ها را نخستین بار آیفون در کنار هم جای داد و عرضه کرد.
نخستین دهه قرن بیست و یکم، دوره با شکوه کامپیوترهای همراه و شبکههای اجتماعی بود که فضای فرهنگی، سیاسی و روابط اجتماعی آن دوره را به طور جدی تحت تاثیر قرار داده بودند. همه این تحولات، چه خوب و چه مضر، به وسیله توسعه آیفون، این تلفن همراه جیبی ولی هوشمند خلق شده بود.
۲- شبکههای اجتماعی
ممکن است عده کثیری از مردم از این مسیله بیخبر باشند اما شبکههای اجتماعی در پایان قرن گذشته بود که خودرا در میان مردم و جوامع یافتند. نخستین شبکه احتماعی سایت «Six Degrees» که در سال ۱۹۹۷ خلق شد. دلیل نامگذاری این شبکه بر اساس نظریه «شش درجه جدایی» بود که بر اساس آن هر دو فرد در کره زمین، با ۶ واسطه یا کمتر به یکدیگر مربوط اند. این وبسایت دارای ساختار هایی مانند پروفایلها شخصی و لیست دوستان بود که استفاده هیجان انگیز آنها در اینترنت و نبود رقیب و سایت مشابهی باعث محبوبیت آن شد، با این وجود سایت هیچوقت حرف ویژگی نوینی جهت ارایه نداشت.
برای به موفقیت رسیدن و اوج شکوفایی شبکههای اجتماعی میبایست تا خلق سایتهایی مانند مای اسپیس (MySpace) و «Friend’s Reunited» در آغاز دهه اول قرن منتظر میماندیم، شبکههایی که باید گفت در مقابل با فیسبوک اهمین چندانی نداشتند.
فیسبوک، حاصل تلاش مارک زاکربرگ، یک شبکه احتماعی که با ویگی های منحصر به فرد فقط محبوب نشد بلکه تمام رقیبان مشابه خودرا از دوره رقابت حذف کرد. فیسبوک نخستین بار سال ۲۰۱۲ اینستاگرام را با قیمت کمه یک میلیارد دلار و سپس واتس اَپ (WhatsApp) را در سال ۲۰۱۴ با قیمت ۱۹ میلیارد دلار به خرید و تسلط خودرا به شبکه های اجتماعی به رخ همگان کشید.
فیسبوک بوسیله تمام این نرمافزارها حالا روزانه به بیش از دو میلیارد نفر خدمات احتماعی ارائه میدهد. این شبکه اجتماعی بزرگ باره سنگینی را در بوجود اوردن اینترنت و روابط مدرن به دوش کشید، این امر فیس بوک را قادر ساخت نحوه ارتباط ما با اطرافیان را از نو شکل بدهد و رهبر انقلابی در عصر جدید باشد که باید از آن با عنوان عصر «ابر ارتباطات» یاد کنیم. فیسبوک نه تنها سایت Six Degrees را به کتابهای تاریخ وخاطرات مردم فرستاد بلکه بعدها قادر شد خود فرضیه شش درجه جدایی را بازنوشت کرده و آن را به ۳٫۵ درجه تغییر دهد.
۳- بیت کوین و ارزهای دیجیتال
در اغاز قرن بیست و یکم، افراد بسیار کمی بودند که دارای ذهنی شکوفا باشند که فکر از نو سازی نظام اقتصادی جهان را در سر پرورش دهند؛ ولی کمی پس از بحران مالی سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ و نقد نشدن وامها، شرکتهای بسیاری ورشکست شدند و با کمک چند تریلیون دلاری دئولت برای نجات بانک ها عده زیادی به این فکر افتادند که ممکن است روش های بهتری نیز برای حل این بحران وجود داشته باشد.
از بین این همه یک نفر، ( شاید یک گروه )، به این باور رسید که روش دلخواه را پیدا کرده است که ای شخص همان خالق بیت کوین بود. با این حال هنوز هویت اصلی و حقیقی ساتوشی ناکاموتو معلوم نیست ولی کاری که بیت کوین با سیستم پولی الکترونیک و سرمایه گذاری الکترونیک انجام داد فراتر از کاری بود که یک ارز ساده بتواند انجام دهد. فناوری مغز بیت کوین بلام چین است که یک سیستم هک نشدنی و غیر قابل تغییر است و قدرت این را دارد که همه ی موارد وابسته به پول و سرمایه گذاری دیجیتال را مورد تغییر خود قرار دهد.
لازم به ذکر است که بیت کوین هنوز قادر نیست در همه جا به عنوان وسیله پرداخت ثابت شده مورد استفاده قرار گیرد. و علاوه بر این نیز نتوانسته با توجه به سخنان خالق آن ، نظام اقتصاد جهانی را دستخوره تغییر قرار دهد. با این حال این فناوری کم سن توانسته میلیون ها نفر و شرکت ها و نهاد های بزرگی مانند پروژه لیبرای فیسبوک و ارز ملی چین را مورد تاثیر خود قرار دهد و باید بگوییم که بیت کویین برای اثبات خود هنوز به فرصت نیاز دارد.
۴- یوتیوب
بسیار خب، ما الآن روبروی … فیلها هستیم و باحال ترین موضوع راجع به اینها اینه که خرطومهای خیلی خیلی بلندی دارند و این خیلی با حاله!
این متن اولین فیلم آپلود شده در یوتیوپ بود که شروع عصر شکوفا این این وب سایت محسوب میشود. ممکن است جملات نخستین ویدئوی آپلود شده در یوتیوب، جکلات بسیار مناسبی برای یک آغاز نباشد، ولی همین دیالوگ ها و امثال آن قادر شدند که نحوه تماشای رسانهها در قرن بیست و یکم را دستخور تغییر قرار دهند. جاوید کریم (Jawed Karim) در تاریخ ۲۳ آوریل سال ۲۰۰۵ نخستین فیلم خود را در یوتیوب، یک وبسایت اشتراک ویدئو که خود نیز در پروسه خلق آن سهیم بود، آپلود کرد.
ولی فقط یک سال طول نکشید که شرکت گوگل وبسایت یوتیوب را به قیمت ۱٫۶۵ میلیارد دلار تصاحب کرد و زندگی کریم، تعداد زیادی از مؤسسین و عده کثیری از سازندگان اصلی این وب سایت برای همیشه مورد تحول قرار گرفت.
هم اکنون در عرض دقیقه هزاران ویدئو در یوتیوب توسط کاربران بارگذاری میشود و جالب این است که کل این پروسه توسط جاوید و کریم و ویدئوی ۱۸ ثانیهای او از باغوحش شروع شد.
۵- ۳جی، ۴جی، ۵جی؛ اینترنت قویتر و قویتر میشود
آرتور سی کلارک (Arthur C Clarke)، دانشمند و نویسنده محبوب کتابها و کامیک های علمی تخیلی، در جمله ای بسیار معروف میگوید:
هر فناوری که به اندازه کافی پیشرفته باشد، با سحر و جادو تفاوتی ندارد.
ممکن است شما هم تا بحال به این فکر کرده باشید که پیشرفت تکونولوژی و شبکه های اینترنت و دسترسی و ارتباط بدون حد و مرز در دنیای امروزی کم شباهت به جادو نیست .
سومین نسل اینترنت تلفن همراه (3G) در آغاز قرن و نسل بعدی (4G) نیز تقریبا ده سال پس از آن به جهان عرضه شد. هر دهه از قرن در حال سپری ، رشد و پیشرفت قابل توجهی در عرصه ارتباطات و فناوری با خود به همراه داشته که خود قادر به توسعه دنیای مقابل خود بوده است . هر برنامه و پلتفرم جدید در این قرن مانند اشتراک سریع اخبار و عکس و فیلم ها و هرگونه فناوری منحصر به فرد دیگر وابسته به این شبکه جهانی اینترنت است و این حقیقت غیر قابل انکار است. نسل جدید اینترنت همراه (5G) که جدیدا معرفی شده نیز مطمعنا میتواند مانند نسل های قبلی خود تاثر گذار باشد.
با این حال جوانب زیادی از خطرناک بودن اتصال دایم و حواص پرتی های همراه با آن شکل گرفته که این موارد ثبل از آنکه باعث ضعیف شدن باشد ، سندی محکم به عنوان قدرت این فناوری میباشد
۶- اقتصاد گیگ؛ بازار کارهای موقت
عظیم ترین پیشرفتهای فناوریهای دهه اول قرن بیست و یکم در جقیقت ارتباط مستقیمی به فناوری نداشتند. منع کپی رایت و پخش آنلاین، طریق خلق و مصرف محصول های فرهنگی و شبکههای اجتماعیِ هم سیاست را تغییر دادند. ولی این تغییرات و تحولات در هیچ زمینه ای به اندازه بازار کارهای موقت (Gig Economy) چشمگیر نبود . هیچکس حتی تا قبل این تصور نمیکرد روزی بتواند بدون اینکه رانندگی تاکسی را بکند، به وسیله موبایل و صندلی خالی ماشین خود کسب سود کند. هیچ مسافری توصور نمیکرد زمانی قادر باشد خانهی خالی خود را به مدت یک یا چند روز، مانند هتلها اجاره دهد.
بازاری ساخته شده از نرمافزارها و سایتهایی مثل اوبر (Uber)، دلیورو (Deliveroo) و ایربیانبی (Airbnb) که خود را در میان کسبوکارهای عرصه فناوری محبوب کردهاند، ولی در حقیقت روش نوینی جهت خریدوفروش نیروی کار میباشند.
۷- واقعیت مجازی و واقعیت افزوده
از زمان عرضه اولین دستگاههای استریوسکوپ (Stereoscope) و تجربه وارد شدن در جهانی متفوت با جهانی که در جلوی چشمان ما واقع شده است، واقعیت مجازی (Virtual Reality) اغلب بخشی از تصورات ما از آینده بوده است. با این وجود این تصور تا به امروز نیز به واقعیت تبدیل نشده است. اما در پایان دهه اول قرن بیست و یکم واقعیت مجازی به صورت هدفمند تر خودرا معرفی کرده است.
امروزه کامپیوتر های شخصی به طوری قوی توانایی های خودرا به رخ میکشند و شرکت های بزرگی نیز هدست های واقعیت مجازی را تولید میکنند و این خود باعث بوجود اوردن اوقات خوبی برای عاشقان این فناوری بخصوص شده است.طی سالهای گذشته برخی از شرکتها بهجای واقعیت مجازی ، فناوری واقعیت افزوده (Augmented Reality) را به مخاطبان ارایه میدهند. این فناوری به جای گذاشتن افراد در یک دنیای کاملاً مجازی، ابزار و سرگرمی مورد احتیاج شما را وارد دنیای حقیقی پیرامونتان به نمایش درمی آورد.
۸- محاسبات کوانتومی
محاسبات کوانتومی هم یکی فناوریهایی است که اکنون در دسترس همگان قرار نگرفته است. محققان گوگل چند ماه قبل ادعا کردند که با انجام فعالیت هایی که کامپیوترهای عادی از عهده آن برنمیآیند به فناوری کوانتومی دست پیدا کردهاند، ولی در حقیقت این فناوری تا حدودی کم استفاده و محدود به یک حوزه خیلی بخصوص بود.
مزایت ها و معایب پردازش کوانتومی اکنون نیز در حال تغییر جهان ماست. این فناوری بسیاری از فرایض ما در مورد کامپیوتر هارا تغییر میدهد و به آن ها قدرتی میدهد که عملیات های انجام دهند که تا قبل از آن برای ما نشدنی بودند. این فناوری قادر هست که راهبرد و راه حل های علمی و پزشکی را در اختیار ما قرار دهد.
۹- خانههای هوشمند و دستیارهای صوتی
در این مورد باید بگوییم که در تمام رویاهای ما از آینده دارای کنترل وسایل و ابزار خانه با قدرت صحبت کردن با آن ها بوده رویایی که اکنون تا حدودی به تحقق پیوسته و فقط کافیست اسم خودتان را در گوشی خود صدا بزنید.
در آغاز دهه اول قرن، اغلب هر وسیلهای قادر به اتصال به اینترنت بود . کتریهای هوشمند، دزدگیر هایی که بوسیله اینترنت کار میکردند، دوربینهای فیلمبرداری در گوشه اتاق ها و سالن ها و میکروفنها و بلندگوهایی که با استفادهد از آن ها میشد با یکدیگر ارتباط داشته باشید
اما با رواج خانههای هوشمند و دستیارهای صوتی، دغدغه های مردمدر مورد امنیت آنها جدی تر شد. دغدغه اصلی قرار دادن کنترل زندگی به دست ابزاری قابل هک و سپردن زندگیمان به دست شرکت های مانند امازون و گول ولی نکته قابل توجه این است که اگر این کاررا به این دو نسپاریم آیا به شرکت های مانند این دو ام مگر میشود سپرد.
۱۰- تورنت و پخش آنلاین
شاید بسیاری از ما خاطرمان نباشد، اما پیش از معرفی اسپاتیفای افراد جهت دانلود موسیقی از نپستر (Napster) استفاده و پیش از نتفلیکس جهت لذت از فیلم یا سریال، آنها را از وب سایتهای تورنت مانند پایرت بی (Piratebay) دانلود میکردند. باید گفت که این سرویسها اغلب یکقدم جلوتر از قانون پیشرفت میکردند .اما عرضه آنها زیرساخت جهت فعالیت پلتفرمهایی که اکنون زندگی آنلاین ما را در چنگ خود دارند، ایجاد کرد.
سرویسهای پخش آنلاین فقط طریق و روش گوش دادن موسیقی و دیدن فیلم ما را مورد تحول قرار نداد، بلکه روی تولید محتوا نیز اثر گذار بود.
۱۱- بازیهای آنلاین
در گذشته برای بازی و سرگرمی با دوستانتان باید در یک اتاق و جلوی یک کنسول قرار میگرفتید ولی اکنون این حرف برای عاشقان بازی ها حرفی بسیار خنده دار است زیرا که امروزه دنیای گیم و کنسول های آنلاین بسیار رشد کرده و روز به روز در حال گسترش است. به غیر این شما نیز میتوانید در سرویس های بخصوص به تماشای بازی دیگران نیز بپردازید.
عرضه کنندگان نیز با قرار دادن آپدیت های سریع و محتواهای جدید قابل دریافت (DLC) همه گیمرها را مجبور به صرف هزینه مضاعف در مورد بازیها میکنند. این تحولات بازیها را از یک سیستم ثابت و تعریفشده به دنیایی مبدل کردهاند که سریعا در حال توسعه و اعمال پول مضاعف است.
۱۲- موشکهای تجاری با قابلیت استفاده دوباره
در طول دهه اول قرن بیست یکم در طول زمان مسئولیت خیلی از فناوریهایی که فضانوردان را به فضا میفرستادند، از شرکت های دولتی به شرکتهای خصوصی مثل اسپیس ایکس (SpaceX) محول شد. این شرکتها هم جهت کم کردن هزینهها، و کسب سود مضاعف، سعی در طراحی موشکهایی کردند که پس از پرتاب مسافران همراه شاتل به آسمان و فرود دوباره، مانند هواپیماها، میتوان آن هارا یکبار دیگر مورد استفاده قرار داد. با توجه به گفته ایلان ماسک، فضاپیمای استارکرافت (Starship spacecraft) ساخت شرکت اسپیس ایکس دارای این ویژگی خواهد بود که قرار است که در سال ۲۰۲۱ روی سطح ماه فرود آید. شرکت اسپیس ایکس یکی از شرکتهایی که قادر بوده گامهای موفق و تاثیر گذاری در این حوزه بردارد و در یک عملیات با شکوه فضایی موشکهای خود را بروی عرشه یک کشتی بزرگ شناور بر دریا فرود بیاورد.
۱۳- خودروهای برقیِ بدون راننده
خودروهای برقی هم اکنون سریعتر، امنتر و جذابتر از ماشین های سوختی و سنتی ما هستند اما آنها با وجود فناوری بالا هنوز یک نقطه ضعف دارند و آن زمانی است که آن ها برای شارژ نیاز دارند. البته رشد علم در ساخت باتریهای پرقدرت قادر هست که ضعف را هم حل نماید. مهندسین و طراحان اینگونه خودروها از راه های مختلف پیدا توانستند خودروهای برقی را، در آزمایشگاه، در مدت دقیقه شارژ کنند. البته پیشرفتهای انجام شده در عرصه خودروهای بدون راننده خیلی بیشتر از خودروهای برقی بوده. رانندههای کامپیوتری نوین با الگو گرفتن از فناوریهایی مانند حالت راننده خودکار تسلا میتوانند قادر هستند به شکل کاملا خودکار ازجایی به جای دیگر حرکت کنند. برخی از شرکتهای بزرگ خودروسازی مانند ولوو (Volvo) هم اکنون در صدد طراحی خودروهای مفهومی نوینی هستند که هیچ فرمانی (غربیلک) در طراحی آنها در دیده نمیشود.
این فناوری ها به ما نوید آیندهای نهچندان دور را میدهد، که ما خودروهای برقی و الکتریکی را فقط با نامو مدل خودرو میشناسیم و خودروهای با سوخت فسیلی به تاریخ خواهند پیوست.
۱۴- هوش مصنوعی
ری کرزویل (Ray Korzweil) ، در جریان کتاب جنجالی معروف خود به نام «دگرگونی در راه است» نوید این را میدهد که سرعت رشد فناوری هوش مصنوعی به قدری سریع خواهد بود که نتوانیم خودرا با آن هماهنگ کنیم. این کتاب قادر بود فناوری را از زیر سایه داستانهای علمی تخیلی بیرون اورده و آن را به مسیله ای مهم در دنیای واقعی تبدیل کند.کرزویل اکنون در شرکت گوگل با بهترین متخصصان عرصه هوش مصنوعی در صدد ساخت هوش مصنوعی برابر با هوش انسان قدم برمیدارد. دلیل تلار گوگل در این حوزه تصاحب شرکت دیپ مایند (DeepMind)، موفق ترین شرکت هوش مصنوعی در جهان، در سال ۲۰۱۴ است. شرکت دیپ مایند با بهره گیری از منابع مالی و پژوهشی گوگل قادر شد که خیلی از مباحث مهم سینگولاریتی یا دگرگونی فناوری، مانند غلبه بر هوش انسان در بازیهای کارتی سخت مانند Go را پشت سر بگذارد.
۱۵- آمازون
اغلب اکنون آمازون را فروشگاهی میشناسیم که هرگونه وسیله را در اختیار کاربران و رجوع کنندگان خود قرار میدهد . این رشد امازون در چند دهه اخیر آنرا به معتبر ترین فروشگاه اینترنتی در کل این کره جدا از ایران و چند کشور دیگر تبدیل کرد. آمازون حالا دیگر تنها یک فروشگاه با امکانات بالا نیست در حقیقت امروزه آمازون تبدیل به یکی از ارکان اینترنت شده است.
البته راه آمازون درتحول روش خرید مردم هم جالب است. آمازون با در اختیار قرار دادن امکان خرید هر کالایی به نحوه آنلاین و دریافت پر سرعت آن، روش خرید آنلاین و خرید از مراکز مخصوص خرید را تغییر داده است. خرید آنلاین فقط یک ویژگی این فروشگاه نیست و بلکه تغییرات این فروشگاه بر زندگی مردم خیلی فراتر از آن است. فناوری های آمازون اکنون یکی از قسمت های مهم وب به شمار می آید؛ الکسا (Alexa) یکی محبوب ترین نامها در عرصه فناوری خانههای هوشمند و دستیارهای صوتی به حساب میآید.
۱۶- اسکایپ
قبل از آغاز قرن جدید، گرفتن تماسهای راه دور امری با هزینه بالا و سخت بود. و معمولا این عادی بود که مخاطبان تاخیر در دریافت صدای یکدیگر داشته باشند، ولی همه این دغدغه ها با معرفی اسکایپ در سال ۲۰۰۳ برطرف شد. لازم به ذکر است که در آن زمان اینترنت فناوری ارتباطات بینالمللیِ با هزینه کم را به عرضه کرده ولی فناوری تماس با کیفیت و کاملا ارزان اسکایپ محبوبیت آن را چند برابر کرد. روند رشد اسکایپ در اغاز بسیار هیجان انگیز بود. اسکایپ فقط در زمان ده سال به نرخ ۳۰۰ میلیون کاربر فعال رسید. آماری که برای تلفن های همراه 25 سال و برای تلفن های ثابت 104 سال ثبت گردیده است. این روند پر سرعت دلیل بر این شد که اسکایپ هم مثل گوگل و زیراکس (Zirax) در لیست فناوریهای کمی قرار بگیرد که از نام آنها در مکالمات بهعنوان فعل استفاده شود.
اسکایپ الگوی نرمافزارهایی مانند فیس تایم (Face Time) شرکت اپل و واتساپ (WhatsApp) شد که اکنون با آمار میلیاردی کاربرانشان کره زمین را برای ارتباط به دنیایی کوچکتر تبدیل کرده اند.
۱۷- ویکیپدیا
یکی از هدف های آغازین شبکه اینترنت در اختیار گذاشتن اطلاعات مورد نیاز مردم به صورت مجانی بود با این وجود فقط گوگل و ویکی پدیا توانستند این آرمان را به تحقق برسانند.
ویکیپدیا بوسیله جیمی ویلز (Jimmy Wales) در سال ۲۰۰۳ تاسیس شد، جالب اینجاست ویکی پدیا نخستین دایرهالمعارف آنلاین وب نبود، حتی نخستین دایرهالمعارف خلق شده بوسیله ویلز هم نبود. او سه سال قبل نیوپدیا (Nupedia) را تاسیس کرده که فقط مخصوص متخصصین حوزه ها بود . ویکیپدیا با بهره گیری از معنی ویکی (یک نوع وبسایت همکاری که کاربران در آن با همفکری هم مقاله هارا را تصحیح و خلق میکنند) قادر شد که به کاربران این اجازه را دهد تا بتوانند در بوجود اوردن مطالب و ویرایش آن ها دست داشته باشند و همین کافی بود که ویکی پدیا با سرعت رشد هیجان انگیزی روبرو شود . دایره المعارف نیوپدیا با روش تایید هفت مرحلهای فقط موفق به انتشار ۲۱ مقاله شد؛ با این وجود آمار مقالات ویکیپدیا تنها در سال اول به ۱۸,۰۰۰ عدد رسید.
۱۸- رباتها
سال ۲۰۰۰، جهان با رباتی به عنوان آسیمو (Asimo) آشنا شد. این ربات که ساخت شرکت ژاپنی هوندا بود ، توانست تماشاچیان را تنها با بالارفتن از چند پله مبهوت خود کند.
پس از سال ها تحقیق وعرضه های نامشخص در حوزه فناوری رباتیک در قرن بیستم بالاخره رباتها جایگاهه واقعی خودرا در دنیای ما پیدا کردند ، و توانستند کارهایی مانند بازیافت زباله ها و پرستاری را در دنیای ما تجربه کنندف اکنون با بهره گیری ترکیبی از فناوریهای نوین دیگر، مانند واقعیت مجازی و شبکههای تلفن همراه نسل پنجم، قادر به کنترل ربات ها از راه دور هستیم. که ممکن اس کاربرد تاثیر گذار این فناوریها در صنعت رباتیک چند سالی به طول بیانجامد.
۱۹- فناوری بیومتریک و سیستمهای نظارتی
با نگرشی به قبل تردرمیابیم که پیشگویی جرج اورول (George Orwell) در رمان ۱۹۸۴مطابق «برادر بزرگ در حال تماشای شماست» ساده تر از چیزی بود امروزه رخ داده است. اکنون دوربین های مداربسته هر جای خیابان و کوچه ها نصب شده ولی با این حال نفوذ فناوری به حریم های خصوصی ما چیزی بزرگتر از دوربین های مدار بسته است. ما این از روی تنهایی و آسان کردن زندگی روزمره ، خودمان وسیله های شنود و ثبت را به خانه های خودمان راه میدهیم.
مارک زاکربرگ، مؤسس فیسبوک، در سال ۲۰۱۰ در یک گفتگو اعلام کرد که عصر حفظ حریم خصوصی رو به اتمام است. او در همین گفتگو افزود که حریم خصوصی دیگر آن چیزی که میشناختیم نیست و ثبت نام میلیاردها نفر در فیسبئک دال بر این ماجراست.
۲۰- نقشههای آنلاین همیشه در دسترس
یکی از بزرگترین پیشرفتهای فناوری قرن جاری، فناوری است که گمشدن در شهر یا جاده را تا حدی غیر قابل رخ دادن کرده است. سیستم هایی مانند نقشههای گوگل و اپل توانسته تمام دنیارا برای کاربران خود قابل دیدن کند، نرمافزارهای مختلفی نیز مانند ویز (Waze) و سیتی مپر (Citymapper) هم با اضافه کردن ابزار پر جزئیات به این نقشهها، تردد و جابه جایی های مارا پرسرعت تر و آسان تر از قبل کرده.
امروزه با وجود این نرم افزار ها تفکرات ما از مسافرت تغییر کرده ، این سیستم های نوین زیر ساخت هایی جهت عرضه خدمات شهری ایجاد کرده مانند : خودروهای هوشمند و بدون راننده و همچنین دوچرخه و اسکوتر هایی که به مکان یاب متصل بوده و در سطح شهرقرار داده شده اند. همچنین یافته های ما از مبدأ و مقصد خیلی کامل تر از گذشته خواهد بود.