سازمان ملل متحد ۱۵ ژانویه به افراد خود اخطار داد که شرکت در نشست ارزهای دیجیتال ماه فوریه در کره شمالی به معنی همکاری جهت دور زدن تحریمهای این کشور بحساب خواهد آمد. با توجه به گزارش خبرگزاری رویترز، این اخطار طی گزارشی خصوصی که به شورای امنیت سازمان ملل فرستاده شد ، صادر شده است.
به گزارش کوین تلگراف، این اخطار پس از اتفاقاتی که گویا از علاقه بالای کره شمالی به بلاک چین و ارزهای دیجیتال داشت، به افراد عضو این سازمان اعلام گردید. در ماه آگوست، افرادی که مسئولیت بررسی اجرای تحریمهای سازمان ملل بر کره شمالی را بر عهده داشتند اعلام کردند که اشخاصی از طرف این کشور توانسته اند از راه سرقت از نهادهای مالی و صرافیهای ارزهای دیجیتال ، به مقدار ۲ میلیارد دلار درآمد به ارمغان بیاورند. در این اعلامیه محرمانه آمده شده است که کره شمالی سعی دارد از این درامده بدست آمده جهت تهیه تسلیحات کشتار جمعی استفاده کند. خبری که دغدغه ها و مشکلات زیادی را در پی داشت.
کره شمالی از سال ۲۰۰۶ مورد تحریمهای دشوار سازمان ملل قرار گرفته شده است. تحریمهای این کشور اضافه بر مواد اولیه تهیه تسلیحات و کالاها، ثروت های مالی (مانند ارزهای دیجیتال) و تراکنشهای بانکی را هم محسوب میشود.
اخطار سازمان ملل به جز اموال سرقت رفته از طرف این کشور، حاویثبت جرم علیه ویرجیل گریفیث (Virgil Griffith)، یکی از متخصصین و بنیان گذاران اتریوم که جهت شرکت در اولین نشست بلاک چین کره شمالی به این کشور عزیمت کرده بود هم میشود.
مطابق با دادخواست طرح شده گریفیث بدون دریافت مجوز از اداره کنترل داراییهایی خارجی وزارت خزانهداری آمریکا سعی در عرضه خدمات به افراد جمهوری دمکراتیک خلق کره کرده است. گریفیث که به دسیسه جهت دور زدن قانون تحریمهای آمریکا مورد اتهام واقع شده است امکان دارد به حداکثر ۲۰ سال زندان محکوم شود.
برنامه ریزی برای یک اجلاس دیگر در ماه فوریه
با این وجود هنوز برخی از اشخاص حوزه بلاک چین سعی دارند ماه آینده در یک نشست بلاک چینی دیگر نیز در این کشور شرکت کنند. بنابر اطلاعات عرضه شده در وبسایتِ این نشست، تاریخ برگزاری این جلسه ۱۰ فوریه (۲۱ بهمن) خواهد بود و بوسیله آلخاندرو سائو دی بنوس (Alejandro Cao De Benos) نماینده کمیته روابط فرهنگی و رئیس انجمن دوستی دو کره و کریس امز (Chris Emms) یک تهیه کننده کسب کار از سایت بیت کوین داتکام، تنظیم خواهد شد.
هیچکدام از این دو نفر به مصاحبه و سوال کوین تلگراف از آنها در خصوص دلیل و مورد درباره علت میزبانی از یک اجلاس بلاک چین در کره شمالی پاسخی ندادند.
بریتانی کایزر (Brittany Kaiser)، فعال سیاسی و برملا کننده رسوایی کمبریج آنالیتیکا (Cambridge Analytica) که دلیل برنامه هک بزرگ (The Great Hack) شبکه نتفلیکس بود، شرح داد که از او هم در ماه آگوست (مرداد)سال قبل بوسیله گروه تلگرامی که از طریق امز مدیریت میشد جهت شرکت در جلسه ای در ماه سپتامبر، دعوت شد.
کایزر به کوین تلگراف پاسخ داد که به عقیده او امز مسئولیت ساماندهی نخستین جلسه بلاک چین کره شمالی در ماه آوریل که درن هایت به دستگیری گریفیث انجام شد را، بره عهده داشت. او علاوه بر دفاع از افراد حوزه بلاک چین که در جلسه ماه آوریل شرکت کرده بودند افزود که آنها یقینا از مضرات سفر به کشوری مثل کره شمالی آگاه نبودند. کایزر در ادامه گفت:
خیلی از اشخاص فعال در حوزه بلاک چین اشخاصی آرمانگرا و عاشق فناوری هستند نه متخصصان علوم سیاسی یا کارشناسان امور خارجه.
با توجه به پیامهای رد و بدل شده در تلگرام، حدود ۹۰ نفر از افراد حوزه بلاک چین عضو شرکتکنندگان در این جلسه بودند که از بین آنها میشود به اشخاصی مانند مو لوین (Moe Levin)، برگزارکننده جلسه بلاک چین آمریکای شمالی، رن نئو نر (Ran Neo-Ner) اداره کننده آن چین کپیتال (OnChain Capital) و خیلی از اشخاص دیگر اشاره کرد.
این بیانیه همچنین حاوی میزان هزینه شرکت در جلسه را نیز بازگو میکند که چیزی حدود ۳,۵۵۰ دلار برای هرشخص است که مشتمل بازدید از مناطق گردشگری، اجلاسها و نشست های کاری متنوع هم میشود.
با توجه به گفته کایزر، امز از او جهت شرکت در این جلسه دعوت کرد ولی او در پاسخ گفت که قادر نیست سخنرانی کند چون او یک شهروند آمریکایی ست.
آیا فعالیت کره شمالی در حوزه بلاک چین مضر است؟
کایزر در ادامه گفت هرچند جلسه ماه آگوست (پارسال) که بوسیله امز ساماندهی شده بود، به علت نامعلوم برگزار نشد ولی او اکنون هم سعی میکند بفهمد که چه فردی از او و دیگر اشخاص خواسته بود که امور برگزاری این رویداد را فراهم کنند. کایزر افزود:
قصد دارم دریابم که کدام مقام دولتی سعی در آوردن آنها به جلسه را داشته است؟ این امر با در نظر گرفتن به خطر افتادن امنیت اشخاص شرکت کننده خیلی مشکوک و قابل ملاحظه است که در مجموع ، یکی از متخصصین بنیاد اتریوم به زندان افتاده است.
کایزر که دارنده یک مدرک دکترای حقوق بشر است با متمرکز شدن روی اموز کره شمالی اعتقاد دارد که اشتیاق کره شمالی به عرصه بلاک چین دلیل مناسبی جهت سو استفاده آنها از این عرصه جهت چیرگی بر دیگران است.
سازمان ملل نیز معتقد است کره شمالی یکی از عظیم ترین تهدیدهای روبروی حقوق بشر است و خیلی از توافقهای بینالمللی درخصوص احترام به اصولی ترین حقوق مردمش را نقض و پایمال میکند.
کایزر در ادامه افزود که این کشور با بهره بری از حالت نا مناسب و نبود قانونگذاری معین در عرصه بلاک چین و رمزارزها سعی دارد فرضیه قرارداد اجتماعی و همچنین توافقهای بینالمللی را دور بزند و پایمال کند. او در پایان نیز گفت :
ما میبایست به کلیه فناوریهای نوپا با دید مثبت نگاه نکنیم. صحیح است که این فناوری فقط یک ارز بیطرف هستند ولی اشخاص و نهاد هایی که قصد سواستفاده دارند و در بهره بری از آن نیت خیری ندارند.