بیت کوین جهت رسیدن به هدف خود نیاز به توجه مردم و انقلاب پولی دارد، ولی هم اکنون اغلب مردم این کره به بیت کوین نیاز جدی ندارند.
این همگیر شدن ارزهای دیجتال و رمزارزها نیازمند محبوبیت در میان مردم است. تنها افراد فعال حوزه کسب و کار و فناوری جهت تحقق این امر کافی نیستند. هم اکنون 40 درصد بیت کوین کل در اختیار 1000 نهنگ در طبقه نخبه های بیت کوین است. امر همگیر شدن رمزارزها باید به بهتر شدن زندگی بشر بپردازد که این تحقق نیازمد محبوبیت در میان تمام مردم جوامع است.
جهت این امر مهم باید اعتماد و تمرکز مردم جلب شود ولی اعتماد کم مردم به چنین نهادها کاررا کمی سخت تر خواهد کرد که این خود ملزم آموزش های فراگیر توسط افراد خبره میباشد .
دنبال کنندگان بیت کوین و رمزارزها اغلب افراد فقیر هستند، افرادی که از خدمات بانکی بهره ای ندارند و گروه هایی که در تسخیر قدرت های بزرگ هستند. این افراد محروم بیشتر از هر جوامعی به این صنعت نیاز دارند. لوسین لکارم (Lucien Lecarme)، در جدیدترین مقاله خود، که در سایت مدیوم انتشار یافت، ادعا میکند که افراد فقیر در دنیا انقلاب میکنند و به این موضوع و شرح آن میپردازد.
بیشتر افراد تمرکززدایی را دوست دارند
اغلب مردم به تمرکززدایی را علاقه دارند، زیرا این شیوه همیشه پیامد خوبی داشته و تا امروز هم مثمر ثمر بوده. چیزی که ما اکنون به عنوان دموکراسی قبول کردیم در حقیقت تقدیم اختیار و قدرت افراد به قدرت های ساماندهی شده و بزرگ است. اغلب مردم از تغییر فرار میکنند، مخصوصا تغییرات انقلابی که همراه خود بسیاری از مضرات را نیز در بر دارد. به همین علت است که برخی از جوامع به سنت های قدیمی خود بسنده میکنند و به اعتقاد خود پایبند میمانند حتی اگر این سنت ها در مقابل قوانین جدید دنیا اشتباه و یا نامرسوم باشد.
حال پرسش این است که چه موردی قادر است مصرفکننده غربی را که علافه زیادی به خدمات متمرکز دارد، به سوی بهره از خدمات غیرمتمرکز تشویق کند؟
مناسب ترین پاسخ به این سؤال به این صورت است:
قشر سرمایه دار و غربی هنگامی به خدمات غیرمتمرکز علاقه پیدا میکنند که این خدمات مورد اعتماد باشد و سهولت در زندگی آنان را له ارمغان بیاورد. بیت کوین برای تغییر این روند و تحقق اهداف خود به کابران بسیار زیادتر و متعددی نیاز دارند. او میخواهد از طلا بالاتر باشد و مردم برای ذخیره سرمایه خود از آن بهره ببرند که این امر نیازمد چیزی حدود 2 میلیارد کاربر است. اگر این فرضیه به واقعیت تبدیل شود تعریف مردم از پول و سرمایه و نحوه استفاده آن تغییر خواهد کرد و این امر ممکن است باعث شود کلمه پول در آینده رنگ باخته و معانی دیگری پا جای آن بگذارند.
بیت کوین به جامعه عادی مردم محتاج است اما مشکل اینجاست که اکنون این مردماند که به بیت کوین نیازی ندارند!
مبلغان اصلی این فناوری مثل آندریاس آنتونوپولوس (Andreas Antonopoulos)، آنتونی پومپلیانو (Anthony Pompliano)، ویجای پویاپاتی (Vijay Boyapati)، تور دیمیستر (Tuur Demeester)، کریگ استیون (Craig Steven) و امثال آنها ارزهای دیجیتال و بلاک چیم را وارد زندگی خود کرده اند و بیرون کردن این خدمات برای آنان بسیار دشوار است.
آن ها در این صنعت غرق شده اند و امیدوارند این انقلاب صورت پذیرد تا بتوانند خودرا در تاریخ این صنعت جای دهند. در این میان افرادی از بقیه باهوش تز و متفکر ترند مانند آندریاس، آن ها دریافتند که باید از عرصه برنامه نویسان، هودلرها (Hodler) و توسعه دهنگان بلاک چین جلو بزنند و آن هارا پشت سر بگذارند. آنها میبایست یافته های با ارزش و عقیده های خود را در حلسه ها با مردمی که آن را نمیشناسند و با سخنرانی برای میلیونها نفر که از این انقلاب در اینده بی خبرند ، در میان بگذارند.
ارزهای دیجیتال: انقلابی در متن جامعه
انقلاب بیت کوین و ارزهای دیجیتال و همگیر شدن آن میبایست در ابتدا به صورت خودجوش از طرف مردم عادی و طبقه های متوسط جامعه شکل بگیرد.اتفاقی مانند اعتراضات فرانسه که مردم حساب های خودرا از بانک بستند و از سیستم بانکی خارج شدند و به بیت کوین روی آوردند ولی این اتفاق ممکن است برای هم جامعه ای شکل نگیرد زیرا نیازمند شناخته شدن بیت کوین و ارزهای دیجیتال از طرف مردم عادی است . پس باید بگوییم اگر علاقه به انقلاب ارزهای دیجیتال در دنیا داریم ابتدا باید به شناخته شدن آن بپردازیم سپس به همگیر شدن آن که این امر ملزم به اموزش های فراگیر از سوی کارشناسان اصلی این صنعت است.
بنده اینگونه فکر میکنم که در سال های آینده باید بیشتر منتظر اتفاقاتی از قبیل اتفاقات فرانسه باشیم . حال با نگاهی به گذشته: سؤالی که باید پرسید این است که چرا در سال ۲۰۱۱ جنبش اشغال والاستریت، مانند فرانسه عمل نکرد و به بیت کوین متوصل نگردید ؟ پاسخ این است در آن سال هنوز بیت کوین به شکل امروز معروف نبود و افرادی خاص و برنامه نویسان به آن علاقه داشتند و یقینا جنبش اشغال والاستریت اگر در زمان حال رخ میداد مانند اعتراضات فرانسه به بیت کوین وصل میشد. برای این شناخته شدن و همگیر شدن این صنعت به افرادی نیاز دارد که آن را در گوش مردم عادی فریاد بزنند.
ولی با این حال جهت همگیر شدن این صنعت نباید امیدوار به اعتراضات باشیم. اگر به گذشته نگاه کنیم و به عصر نوپا بودن شبکه اینترنت توجه کنیم در آن زمان هم کسی نیازه اصلی به این شبکه نداشت و همه مردم جامعه به شکل سنتی زندگی میکردند تا اینکه شبکه اینترنت فراگیر شد و همه این سنت هارا با گذشت زمان کنار زد و چهره اصلی خودرا به مردم نشان داد پس بیت کوین و ارزهای دیجیتال هم نیاز به زمان و مدت کافی برای همگیر شدن دارند.
انقلاب شبکه اینترنت درخصوص آزادی و سرعت دستیابی به اطلاعات و ارتباطات بود. انقلاب بلاک چین درخصوص همه مواردی است که راه پیشرفت آن را مسدود کرده است.
اینترنت تا ابد سرعت، کیفیت و نحوه دستیابی به ارتباطات و اطلاعات را تغییر داد.شبکه اینترنت فناوری است که در آن یک شخص از شمال کره زمین قادر است با ارسال یک مطلب، عکس، فیلم در فضاهای اجتماعی انقلابی رهبری کند و یک ویدیو خنده دار و جالب قادر است یک روز تعطیل به شکل میلیونی محبوب شود ولی در خصوص صنعت ارزهای دیجیتال باید بگوییم :
انقلاب بلاک چین در حقیقت انقلاب پول است.
از یک نقطه آسیبپذیر تا راهحلی بدون نیاز به اعتماد
فناوری بلاک چین قادر است مانند کتاب ۱۹۸۴ جرج اورول (George Orwell) یک امچراتوری دیکتاتور بسازد که همه را زیر سلطه خود بگیرد و هم قادر است یک جامعه آزاد و بدون سانسور و تسلط مستقیم بسازد بستگی دارد که از این فناوری در چه زمینه ای بهره بگیرند که این امر ملزم به برنامه ریزی دقیق و هدفمند است.
اینترنت نیز در آغاز مانند بلاک چین بود و وعده های زیبا همراه خود داشت ولی در ادامه به سلطه سیاست و دولت ها درآمد وکم کم شاهد کنترل دولت ها بر آن بودیک که به سادگی قادر به قطع و دستکاری آن بودند و از آن استفاده های سلطه طلبانه میکردند ولی با گذشت زمان این مردم باهوش بودند که عقب نرفتند.
در این میان بود که افرادی باهوش با استفاده از توسعه نرمافزارها. ابزار نوینی برای مردم دنیا به نام «اینترنت پول» را معرفی کردند. این اینترنت پول بود که احتمال فساد و سلطه دولت هارا تا حدی از میان برداشت
امروز نیز با وجود اینترنت و شبکه جهانی اطلاعات که در زندگی همه مردم جایگاه ویژه ای دارد هر فردی با کمی علم با استفاده از تلفن های هوشمند و اینترنت قادر است اموزش های لازم را در خصوص بیت کوین فرا بگیرد و در روزه بعدی به معامله و سرمایه گذاری در این بازار بدون حد و مرز بپردازد.
مردم محروم از خدمات بانکی دنیا را نجات خواهند داد
امورزه با استفاده از فناوری و صنعت بلاک چین برای فرستادن بیت کوین به یک فرد در آفریقا فقط یه یک تلفن همراه ساده نیاز داریم. ولی او جهت تبدیل آن به ارز مورد استفاده خود باید بازهم دست به دامن واسطه ها شود.ولی باید امیدوار بود با گذشت زمان و فراگیری کارآفرینان محلی در اینگونه کشور ها میتوان آینده سرشاری را در هم در حوزه بلاک چین و هم در تحقق رهایی از محرومیت دید.
به عنوان مثال باید به سایت لوکال بیتکوینز (Localbitcoins) نگاهی کنیم. بهره بری از این پلتفرم در کشورهایی مانند نیجریه، کنیا و آفریقای جنوبی با سرعت قابل توجهی درحال فراگیری است ، تا جایی که تبدیل به یک دغدغه برای قدرت های سلطه گر محلی تبدیل شده و این دغدغه به علت کم شدن روزافزون وابستگی مردم به قدرت های محلی است.
اینک باید بگوییم که تا نقطه اوج بیت کوین و انقلاب ارزهای دیجیتال کمتر از یک دهه فاصله داریم و یقینا این انقلاب توسط افراد مستضعف جوامع و کشور های محروم به تحقق دست میابد زیرا آن ها بیشتر از هر قشری نیازمد این صنعت غیرمتمرکز هستند.
آنها چرخ دنده ها و اجزای اصلی این ابزار در حال توسعه هستند. و روزی که این صنعت به شکوفایی مورد نظر خود برسد این جوامع نیز شکوفا خواهند شد و از بند محرومیت رهایی خواهند یافت. حال وطیفه ما در قبال این موضوع اموزش و تبادل اطلاعات در فضاهای مجازی است.