جِیک چروینسکی (Jake Chervinksy)، مشاور ارشد شرکت «Compound Finance»، طی توییتی نظر منفی خود درخصوص صادر کردن جواز برای «ویلشایر فینیکس» (Wilshire Phoenix) به جهت تاسیس یک صندوق قابل معامله در بورس (ETF) مطح کرد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) چند مرتبه درخواستنامه این نهاد را جهت اخذ جواز مردود اعلام کرده و در رابطه با تغییرات محاسبه شده در بازار بیت کوین اظهار نگرانی کرده است. این در صورتی است که کمیسر هستر پیرس (Hester Pierce)، به عنوان نماینده کمیسیون مخلفت خودرا با این تصمیمات اعلام داشته است.
به نقل از بیت کوینیست، نباید برای صادر شدن جواز صندوق معامله برای شرکت Compound Finance زیاد خوشبین بود زیرا احتمال این اتفاق تا حد زیادی کم است. مخصوصا در شرایطی که قبل تر درخواست های مشابهی از سوی شرکت های دیگر توسط کمیسیون مردود شده است.
صندوق قابل معامله یک شکل دیگر از صندوقهای سرمایهگذاری مشترک میباشد، که اجازه تقلید از بازده مشخص را تعیین شده را میدهد و سهام ان ها مشابه سهام های بورس مورد معامله میباشد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا تا چهارشنبه جاری فرصت دارد تصمیم خودرا در این خصوص بازگو کند.
این کمیسیون در یک گزارش در ژانویه 2020 (دی ۱۳۹۸)، مخالفت و نگرانی خودرا در خصوص صنعت بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال اعلام داشت. هیچ یک از این مشکلات توسط تقاضا کنندگان حل نشده است. چروینسکی مدعی است که قطعا درخواست ویلشایر فینیکس در خصوص صندوق قابل معامله توسط کمیسیون مردود اعلام خواهد شد.
مشکلات کمیسیون بورس با صندوقهای قابل معامله چیست؟
ارزشگذاری
کمیسیون از صندوق قابل معامله میخواهد تا معاملات چند طرفه را موشکافانه بررسی کند و نظارت کامل داشته باشد تا بتوانند نرخ صحیحی فراهم کنند. زیرا شکل گرفتن پدیده آربیتراژ از معین کردن قیمت صحیح جلوگیری میکند.
نقدینگی
با این حال که مقدار روزانه تراکنش های بیت کوین میلیارد دلاری میباشد و حجم مناسبی دارد ولی نگرانی کمیسیون با این ارز دیجیتال در خصوص نقدینگی غیر معلوم این معاملات میباشد.
موضوع نگهداری امانی بیت کوین توسط سازمانها
در این خصوص لازم به ذکر است که به شکل خوشبینانه طی دو سال اخیر و از هنگامی که کمیسیون در خصوص نگرانی خود در این باره هشدارهایی را اعلام کرد، این مسوله پیشرفت خوبی داشته و احتمال اینکه در آینده نگرانی کمیسیون در این خصوص کاهش پیدا کند.
آربیتراژ
هم کنون صرافی های بسیار زیادی مشغول ساپورت معاملات میباشند ولی قسمت عمده این تراکنش ها و معاملات در اختیار 10 صرافی برتر و در چارچوب قوانین میباشد. کناره گیری هریک از صرافی ها از آربیتراژ جلوگیری میکند و موجب تغییرات در قیمت میشود.
دستکاری بازار
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ادعا میکند که بیت کوین بیشتر از بقیه ارزها و دارایی ها احتمال تغییرات و دستکاری برنامه ریزی شده و از قصد دارد که این خود یک نگرانی اساسی میباشد.
چروینسکی توییت خودرا در جئاب به توییتی منتشر کرده بود که توسط اریک اروین (Eric Ervin) در توییتر نوشته شده بود. اروین که مدیریت شرکت «بلاکفورس کپیتال» (Blockforce Capital) را در اختیار دارد در توییت خود به کارمزد بالا و 41 درصدی که سرمایه گذاران شرکتی جهت دریافت سهام صندوق «گریاسکیلز جیبیتیسی» (Grayscale’s GBTC) پرداخت میکنند اشاره کرده بود.
هستر پیرس که خود از اعضای کمیسیون میباشد، به طور قاطع و واضح مخالفت خودرا با اصمیمیات این کمیسیون اعلام کرده است. این مخالفت موجب شده که طرفداران ارزهای دیجیتال لقب “مادر کریپتو” را به او نسبت بدهند. پیرس هم اکنون از محبوبیت و علاقه زیادی در میان طرفداران و سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال برخوردار است.
رابرت جکسون (Robert J. Jackson)، یکی از اعضای کمیسیون بورس و اوراق بهادار، احساس مثبت خود را در خصوص توسعه صندوق قابل معامله جهت بیت کوین بروز داده است و معتقد است که روحیات این صندوق با چارچوب های مورد انتظار کمیسیون بورس مغایرت دارد.
اگر ویلشایر فینیکس در خصوص اخذ مجوز از کمیسیون موفق شود و درخواست او با استاندارد های کمیسیون بورس مغایرت نداشته باشد در واقع اولین صندوق قابل معامله بیت کوین میباشد و این اتفاق میتواند تاثیرات زیادی روی بازار بیت کوین داشته باشد و موجب افزایش بسیار زیادی در این بازار میشود.
این اتفاق در واقع راه را برای سرمایه گذاران سازمانی هموار میکند تا قادر باشند در چارچوب قوانین مقرر شده به سرمایه گذاری و ترید بیت کوین مشغول شوند. همچنین همزمتنی این اتفاقات تاثیر فوقالعاده صعودی ای در بازار معاملات خواهد گذاشت. البته لازم به ذکر است بر اساس رد شدن درخواست های مشابه با درخواست ویلشایر فینیکس در گذشته این اتفاقات و رویداد ها چیزی شبیه به رویاپردازی میباشد.