شبکه نم (NEM) مخفف واژه New Economy Movement میباشد که به معنای جنبش اقتصادی نوین با نماد اختصاری زم (XEM) یک ارز دیجیتال رمز پایه یا رمزنگاری شده نوین میباشد. لازم به ذکر است که نم (NEM) نام شبکه و (XEM) نام ارز دیجیتال این شبکه میباشد . به عنوان نمونه بیت کوین نام بلاک چین است و ارز دیجیتال آن نیز بیت کوین نام دارد.
نم NEM و ارز دیجیتال زم XEM
هدف شبکه نم NEM این است که به یک شبکه مبادله رایج در سطح جهانی تبدیل شود و توانایی این را داشته باشد که پروژه های مبتنی بر بلاک چین دیگر قادر باشند روی بلاک چین آن قرار بگیرند. ارز دیجیتال شبکه نم NEM ، زم XEM نام دارد که یکی از آلتکوین های خوب کریپتوکارنسی بشمار میرود.
تاریخچه ارز دیجیتال نم (NEM)
شبکه نم NEM بوسیله یکی از کاربران انجمن بیت کوین تاک با نام کاربری UtopianFuture” “ بنیانگذاری شد. در آغاز تصمیم بر این بود که به عنوان شاخه ای از ارز NEX با هدف بهبود شبکه آن ایجاد شود. ولی در پایان تصمیم گرفتند تا با کد گذاری کامل و جدید ، بلاک چین خودشان را راه اندازی کنند.
کدهای این بلاک چین به صورت 100 در صد اختصاصی میباشند. در ساخت و طراحی نم (NEM) از زبان برنامه نویسی جاوا بهره گرفته شده و بازنویسی آن با زبان C++ در حال شکل گیری میباشد.
این پروژه در مارس 2015 میلادی در دسترس قرار گرفت. تیم توسعه دهنده گان اصلی شبکه نم NEM در حال حاضر در سنگاپور اقامت دارند و با نام مستعار در پشت پرده مشغول انجام فعالیت های مربوطه هستند.
هاروست چیست و هاروستر کیست؟
در شبکه نم NEM مفهوم استخراج کننده وجود ندارد. در نم از دو مفهوم هاروست و هاروستر بهره گرفته میشود .به امور تایید تراکنش ها در شبکه نم NEM هاروست ( درو کردن) گویند و معادل کلمه ماینینگ در شبکه بیت کوین میباشد.و همچنین به افرادی که هاروست را صورت میدهند هاروستر( دروگر) می گویند.
هاروستر میبایست حداقل 10.000 واحد XEM در اختیار داشته باشد ، زمانی که یک بلاک توسط هاروستر تشکیل شد، به بلاک های پیشین اصافه میشود و هر کارمزدی که مربوط به تراکنش های آن بلاک باشد به حساب او واریز می گردد.
ویژگی های ارز دیجیتال نم (NEM)
سرعت بالا و کارمزد اندک تراکنش ها از ویژگی های بارز ارز دیجیتال نم (NEM) محسوب میشود.
تقریبا 20 ثانیه جهت تایید هر تراکنش زمان لازم است و قدرت انجام 3000 تراکنش در ثانیه را دارد. از طرفی نم را به عنوان یکی از کم کارمزدترین شبکه های ارز دیجیتال می توان دانست ( 0.01 درصد برای هر تراکنش).
حساب های چند امضایی یکی دیگر از ویژگی های NEM میباشد. این رمز ارز به کاربران خود این اجازه را می دهد تا حساب های منفرد خود را به حساب های جمعی تبدیل کنند. در این نوع حساب ها بهره از موجودی منوط به امضای چند نفر است و یک حساب قادر است بین 2 تا 64 دارنده را در اختیار داشته باشد.
البته استفاده از این حساب ها مشکلات و محدودیت هایی از قبیل بلوکه شدن تمام پول در صورت از بین رفتن کلیدهای بیشتر از یک نفر امضاکنندگان حساب را در بر دارد.
از ویژگی های دیگر شبکه نم NEM می توان امکان ارسال پیام همراه با هر تراکنش ارسالی را نام برد. این پیامها قادر هستند به حالت های ایمن، معمولی یا در قالب کدهای هگزان باشند. این پیام ها می توانند بدون داشتن هزینه اضافی به هر آدرس موجود در شبکه فرستاده شوند و بر روی دیگر برنامه هایی که بر بستر بلاک چین میباشند نیز کاربرد دارند.
یکی دیگر از ویژگی های NEM شفافیت 100 درصد اطلاعات آن است به همین سبب پلتفرم آن نیازی به جلب اعتماد کاربران خود ندارد و هسته آن متن باز میباشد. یعنی شرکت ها و توسعه دهندهها قادرند کدهای آن را رویت کنند یا تغییری در آن بوجود بیاورند.
علاوه بر مواردی که گفتیم در نم (NEM) قابلیتی برنامه ریزی شده که کاربران با استفاده از آن قادر هستند نام های متنوعی بر روی دارایی های خود بگذارند و در جهت سهولت در امورات خود آن ها را در سطوح مختلف طبقه بندی کنند.
الگوریتم به کار برده شده در شبکه نم NEM چیست؟
بعضی ارزهای معروف از قبیل بیت کوین از الگوریتم اثبات کار و بسیاری دیگر از الگوریتم اثبات سهم بهره میبرند که تمامی این الگوریتم ها مرتبط با استخراج میباشند.
ولی شبکه نم NEM از یک الگوریتم متفاوت برای اثبات تراکنش هایش استفاده می کند که شباهت زیادی با اثبات سهم دارد اما مناسب تر از آن است . این الگوریتم ، الگوریتم اثبات اهمیت (Proof Of Importance) نام دارد.
الگوریتم (POI ) یکی از الگوریتم های بلاک چین میباشد. در این الگوریتم علاوه بر ارزش دهی بر اساس مقدار سرمایه ، تعداد تراکنش و تاریخ تراکنش ها نیز در اندازه دریافت سود و کسب درآمد تاثیرگذار میباشند.
به عنوان نمونه اگر یک هاروستر جهت پرداخت های خود از شبکه نم NEM استفاده کند ، تعداد تراکنش های کیف پولش بیشتر خواهد شد و به همین سبب شانسش برای تایید تراکنش های بیشتر افزایش می یابد و این عمل به مرور زمان سبب کاربردی تر شدن نم خواهد شد.
با بهره از این الگوریتم در نم ، به جای استفاده از دستگاه های سخت افزاری پرقدرت و مصرف بالای انرژی جهت تایید تراکنش ها تنها کافی است که مقدار معینی XEM را تهیه کنید و در کیف پول خود در اختیار شبکه قرار دهید تا ضمن سرمایه گذاری در این ارز، با مشارکت در تایید تراکنش ها با بدست آوردن واحدهای XEM جدید کسب درآمد داشته باشید.
ارز نم (NEM) در عمل یک کوین غیر قابل استخراج میباشد. این ارز به تعداد کل واحدهای 8.999.999.999 در سال 2015 میلادی تولید و بین توسعه دهندگانش توزیع شد و از آن به بعد این توکن ها متناسب با نیاز و به مرور زمان به بازار عرضه می شوند.
سوپر نود چیست ؟
همانطور که در بالا توضیح داده شد برای استخراج XEM در شبکه نم نیازی به دستگاه نیست ولی در جهت پردازش تراکنش ها نیاز به سیستم سخت افزاری پرقدرت همراه با اینترنت اختصاصی و پینگ فوق العاده بالا به علاوه 3.000.000 واحد زم XEM مورد نیاز است. هاروستر به سوپر نود ها وصل میشود تا امورات تایید تراکنش ها با موفقیت صورت بگیرد.
بلاک چین های نم
پلتفرم نم (NEM) دو بلاک چین جداگانه را درون خود تهیه کرده است. یکی از آنها جهت استفاده عمومی کاربرهاست که کاربران در آن تمام تراکنش ها و امورات مالی خودشان را صورت میدهند و دیگری که Mijin یا میژین نام دارد و تنها جهت استفاده شرکت های بزرگ میباشد.
شرکت های بزرگ قادرند در این بلاک چین ضمن صورت دادن تراکنش های اختصاصی خود و انجام فرآیندهای متعدد بر روی آن، تراکنش های مخفی نیز بر روی آن برنامه ریزی کنند تا کسی از محتویات درون تراکنش ها اطلاعی نداشته باشد.
کیف پول های نم (NEM)
کیف پول های رسمی و غیر رسمی متعددی برای این ارز دیجیتال در دسترس قرار گرفته است که برای هر سه پلتفرم دسکتاپ ( ویندوز،مک و لینوکس) ، موبایل (اندروید و IOS) و وب در دسترس کاربران هستند.
کیف پول های رسمی نم (NEM) که از سایت رسمی آن قابل دریافت میباشد عباتند از :
• Nem Nano Wallet (کیف پول دسکتاپ ( ویندوز، مک و لینوکس))
• Coinomi ( کیف پول دسکتاپ ( ویندوز، مک و لینوکس)و موبایل( اندروید و IOS ))
• Exodus Wallet ( کیف پول دسکتاپ ( ویندوز، مک و لینوکس) و موبایل( اندروید و IOS ))
• Atomic Wallet ( کیف پول دسکتاپ ( ویندوز، مک و لینوکس) و موبایل( اندروید و IOS ))
• Guarda ( کیف پول دسکتاپ ( ویندوز، مک و لینوکس) و موبایل( اندروید و IOS ) و وب )
• Paytomat Wallet کیف پول موبایل( اندروید و IOS )
• Magnum Wallet (کیف پول دسکتاپ ( ویندوز، مک و لینوکس) و وب)
کیف پول های غیر رسمی نم NEM
• Trezor Wallet (کیف پول سخت افزاری ، دسکتاپ (ویندوز ، مک ولینوکس) و موبایل (اندروید) )
• Abra ( کیف پول موبایل( اندروید و IOS ))
• Multi- cryotoCurrency Wallet (کیف پول موبایل( اندروید و IOS ))
• ChronoMint (کیف پول سخت افزاری و وب)
• Satowallet Exchange (کیف پول موبایل( اندروید و IOS )، دسکتاپ ( ویندوز) و وب)
• Nem Mobile Wallet (کیف پول دسکتاپ ( ویندوز، مک و لینوکس)
• CoinSpot (کیف پول وب)
• Bitpanda (کیف پول وب)
خرید و فروش ارز دیجیتال زم XEM
یکی از شیوه های معمول خرید ارز دیجیتال زم (XEM)، خرید مستقیم با دلار از صرافی های معتبر مثل Binance و Bitstamp و Keraken میباشد. ولی به سبب وجود مشکلات اقتصادی و سیاسی و تحریم های موجود ، این شیوه برای کاربران ایرانی بسیار مشکل است.
شیوه دیگری که در این زمینه وجود دارد خرید ارز دیجیتال زم XEM از صرافی های ارز دیجیتال ایرانی میباشد. در صورت موجود نبودن این ارز در صرافی های مورد نظر، می توانید با تهیه ارزهای دیجیتال در دسترس دیگر مثل بیت کوین و اتریوم و تبدیل آن به XEM توسط سایت های آنلاین استفاده کنید.
این ارز هم اکنون و در زمان نگارش این مطلب در رتبه 21 ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و هر واحد NEM که بانماد زم XEM شناخته می شود ارزشی معادل 0,1184 دلار آمریکا دارد.