ترید و معاملهگری احتمالا در نظر دیگران شغل پر درآمدی باشد، ولی به هیچ وجه با سهولت امکان پذیر نخواهد بود. معاملهگرانی که به تازگی وارد بازار میشوند، اغلب تنها نیمه پر لیوان و درآمد معامله گری را میبینند و به سبب هیجان نخستین خود ، اهمیتی به دشواری فعالیت ها نخواهند داد. ولی بلافاصله پس از آغاز فعالیت خود، بازار این افراد را به سبب این اشتباهات بزرگ بهشدت تنبیه خواهد کرد.
هر تریدر قادر است یک بار این راه اشتباه را طی کند و با خشونت بازار رودررو شود یا پیش از ورود به بازار و تحمل کردن ضررهای فراوان، اشتباهات ممکن و شیوه دور ماندن از آن هاارا بداند. مقالهای که در این مطلب میخوانید، به شما یاری خواهد کرد که این اشتباهات را شناسایی کرده و تا حدودی از مرتکب شدن به آن ها دور بمانید. این نوشته در وبسایت تریدسایتی نوشته شده است.
۱. در معاملهگری جدی رفتار کنید
چنانچه شما برای حرفهایبودن در معامله گری انسان جاه طلبی میباشید، باید با همان رفتار جدی که برای معامله گری موردنیاز میباشد، معاملهگری خودرا صورت بدهید. شما قادر نیستید با ساعت کاری روتین از ۹ صبح تا ۵ عصر به رویاهای خود دست پیدا کنید. مطمئن شوید که اولویت های شما درست میباشند و کارهای روزانه خود را با این اولویت ها هماهنگ کنید.
۲. از راه های میانبر دوری کنید
اگر چیزی بسیار مناسب به نظر شما میاید، اغلب همینطور است و هیچ روشی جهت به دست آوردن آن موحود نیست، جز صرف کردن وقت و زمان و دقت.
هیچ راه پرسرعتی برای ثروتمندشدن حقیقی نیست و تمام میانبرهای ممکن احتمال دارد در پایان از شما زمان و هزینه بسیار زیادی را یگیرد.
۳. حداقل پنج سال به خودتان زمان بدهید
شما در طول چند هفته یا چند ماه به یک معاملهگر بسیار موفق و سودآور تبدیل نمیشوید. با توجه به تجربه بزرگان معاملهگری، سالها طول خواهد کشید که یک فرد مهارتهای مورد نیاز جهت سرمایه گذاری بلندمدت و سودآور را بدست بیاورد.
منظور از مهارتهای لازم، تنها تواناییهای فنی جهت بررسی نمودارها و تحلیل تکنیکال نمیباشد. موضوع خیلی مهمتر این است که به چه نحوی با مشکلات رودرو شوید، به چه نحوی خود را با وضعیت همواره در حال تغییر بازار هماهنگ کنید و به چه نحوی روی ذهنیت خود کنترل داشته باشید.
۴. معاملات پیشین خود را بررسی و تحلیل نمایید
تا حدودی هیچ معاملهگر موفقی را یافت نمیکنید که معاملات پیشین خود را بررسی و تحلیل نکند. آیا شما جزئیات ۱۰ معامله پیشین خود را به خاطر دارید؟
چگونه قصد دارید که از اشتباهات خود درس بگیرید، درصورتی که هیچ شیوه ای جهت یادآوری اشتباهات خود ندارید؟ شما نیاز دارید که لیه معاملات پیشین خود را ارزیابی و تحلیل نمایید تا دریابید چه قسمت هایی از فعالیت شما خوب پیش میرود و چه قسمت هایی برای مشکل ساز است. اگر در معاملهگری جدی میباشید، در اختیار داشتن یک دفترچه برای ثبت تاریخچه تمام تراکنشها میتواند کمک بیار خوبی به شما کند.
۵. بیشتر از ۳٪ ریسک نکنید
طی زمان ترید، ضررهای پشتسربرای شما خواهند ریخت. لذا با در نظر داشتن این موضوع معاملات خود را طراحی کنید. برای نمونه، اگر در ۴ ترید متوالی که مقدار فراوانی سرمایه در آن وارد کردهاید دچار ضرر شوید، حساب شما ضرر زیادی را متحمل خواهد شد.
پیش از اینکه معاملات خود را آغاز کنید، مطمعن شوید که قوانین جهت برآورد میزان سرمایهای که در سر دارید به معامله وارد کنید، مهین نموده اید. این نکته را به خاطر داشته باشید که در صورتیکه ۱۰٪ درصد از سرمایه خود را در یک ترید ضرر کنید، با ۱۰٪ سود قادر نیستید سرمایه پیشین خود را برگردانید! برای دریافت اطلاعات بیشتر به جدول زیرتوجه کنید.
میزان ضرر در ترید | میزان سود موردنیاز برای بازیابی دارایی اصلی |
---|---|
۵٪ | ۵.۳٪ |
۱۰٪ | ۱۱.۱٪ |
۲۰٪ | ۲۵٪ |
۳۰٪ | ۴۳٪ |
۵۰٪ | ۱۰۰٪ |
۷۰٪ | ۲۳۳٪ |
۸۰٪ | ۴۰۰٪ |
۶. از این شاخه به آن شاخه نروید
تعویض کردن سیستم ترید یا به اصطلاح از این شاخه به آن شاخه رفتن، از مخرب ترین اشتباهاتی است که یک تریدر قادر سات آن را انجام دهد. هیچ سیستم معاملاتی بخصوصی موجود نیست که از روز نخست تا پایان برای شما پول چاپ نماید.
بنابراین یاد بگیرید که با معضلات سیستم معاملاتی کنونی خود سازگار باشید. دریابید که به چه نحوی معاملات زیانده خود را کمتر کنید و به چه نحوی معاملات سودده خود را به سرعت تمام نکنید و به آنها زمان بدهید تا به بیشترین سود ممکن خود دست پیدا کنند. شیوه رویارویی با ضرر را فرا بگیرید؛ زیرا اگر فقط یک چیز در معاملات قطعی باشد، این میباشد که مناسب ترین تریدرها اغلب در معرض ضررکردن میباشند.
۷. چکلیست معاملاتی در اختیار داشته باشید
چنانچه کتاب «جادوگر بازار» (market wizard)، به قلم مارتی شوارتز (Marty Schwartz) را مطالعه کرده باشید، میدانید که چک لیست اهمیت فراوانی برای شما خواهد داشت
چکلیستها جهت کم کردن خطاها و داشتن یک فرایند ترید با دانش تر حائز اهمیت میباشند. پیش از اینکه دکمه خرید یا فروش را فشار دهید، چکلیست مخصوص را که در آن تمام قوانین معاملاتی خود را مذکور کرده اید، بخوانید تا مطمئن شوید راهی را فراموش نکرده اید.
۸. کلیه معاملات را از پیش برنامهریزی کنید
پیش از اینکه به قسمت استفاده از چکلیست برسید، میبایست معاملات خود را از قبل برنامهریزیکرده باشید. هر روز صبح، جفتارزهایی را که زیر نظر گذاشتید، ارزیابی کنید تا موقعیت های ورود مناسب خودرا پیدا کنید. برای جفتارزهای زیرنظر آلارمهای قیمتی در نظر بگیرید، تحلیلهای تکنیکال خود را آپدیت کنید و جهت ایدههای معاملاتی خود، از موضوعات «اگر این… پس آن …» بهره ببرید. بعد از این با خیال آسوده بشینید و مشاهده کنید که قیمت همان حرکتی را انجام میدهد که شما جهت تکمیل برنامه تریدتان آن را میخواهید یا خیر.
۹. مسئولیتپذیری را سرلوحه کارتان داشته باشید
هر رویدادی که در طول ترید بوجود آمد، تمام مسئولیت آن را باید شما به گردن بگیرید. چنانجه اتفاقی مطابق با طرح و برنامه شما جلو نمیرود، کارگزارتان، بازار سهام، اخبار یا همسرتان را مقصر ندانید! خودتان تنها فردی هستید که باید همه اتفاقات را گردن بگیرد.
چنین رفتاری به شما توان مضاعف میدهد، چراکه کنترل ترید تنها در دستان خود شماست و شما هستید که قادرید وضعیت آن را دچار تغییر کنید. سرزنشکردنِ وضعیت خارجی، این توان را از شما پس خواهد گرفت.
۱۰. از معاملهگری لذت ببرید
مهمتر از سرمایه مالی هر شخص سرمایه ذهنی و دانش آن فرد است. اغلب معاملهگران در هنگام از دست دادن این سرمایه، برای همیشه از معاملهگری کنار میکشند.
تکرار اشتباهات قدیمی، نادیده گرفتن پیشرفت معاملهگری و از دستدادن سرمایه در مدت زمان، موجب بروز ناامیدی در شما خواهد سد. لذا، به تمام قوانینش نوشته شده در این مطلب خود دقت کنید و به این قوانین اجازه دهید تا شما را در راه معاملهگری همراهی کنند.