اتریوم چیست ؟
اتریوم (به لاتین Ethereum) از ارزهای جدید دیجیتال و متن باز یا همان Open Source براسا فناوری بلاک چین می باشد که قابلیت هایی مانند تولید قرارداد های هوشمند را دارد. قبل از آنکه بگوییم اتریوم چیست و چگونه کار می کند لازم است با مفهوم اینترنت آشنا شویم.
در حال حاضر اطلاعات شخصی، کلمه های عبور و همچنین تمام اطلاعات مالی ما اکثرا در سیستم های رایانه ای ذخیره سازی می شوند؛ در سرویس های ابری و همچنین سرورهایی که به شرکت هایی مانند گوگل، فیس بوک یا آمازون تعلق دارند وجود دارند. این نوشته نیز حتی روی سرور شرکتی ذخیره می گردد که در قبال پرداخت هزینه این اطلاعات را نگهداری می کند. این نوع سیستم آسودگی های زیادی دارد؛ چونکه این شرکت ها از متخصص های بسیاری برای کمک به ایمن سازی و ذخیره اطلاعات استفاده می کنند و هزینه های نگهداری اطلاعات را کم می کنند.
البته با وجود این امکانات، معایبی نیز وجود دارد. می دانیم که، هکر یا دولت می تواند با تاثیر گذاشتن بر یک سرویس، بدون اطلاع و ناخواسته به داده های شما دسترسی پیدا کند؛ این یعنی آنها توانایی سرقت یا نشت یا تغییر اطلاعات مهم را دارند.
خالق وب سرور آپاچی Brian Behlendorf، اعتقاد دارد که “گناه اصلی” اینترنت طراحی متمرکز است. بعضی دیگر از افراد مانند بهلندورف معتقدند اینترنت به معنای عدم تمرکز می باشد و فناوری های جدیدی با بهره گیری از ابزارهای مدرن مانند فناوری بلاک چین برای تسریع دستیابی به این هدف به وجود آمده اند.
پیدایش اتریوم (Ethereum)
ابتدا ایده اتریوم در یک مقاله توسط ویتالیک بوترین، برنامه نویس و نویسنده مجله بیت کوین، در سال 2013 و با هدف ساخت برنامه های غیرمتمرکز انتشار یافت. بوترین معتقد بود که bitcoin نیاز به یک زبان برنامه نویسی جهت توسعه برنامه هایش را دارد. اما زمانی که او نتوانست افراد دیگر را متقاعد کند، پیشنهاد ساخت یک پلتفرم نوین را با یک زبان برنامه نویسی عمومی ارائه کرد.
زمان اعلام عمومی این تصمیم در ژانویه سال 2014، تیم اصلی اتریوم از افرادی مانند میشی آلسیس، ویتالیک بوترین، آنتونی دی اوریوو و چارلز هاکزینسون تشکیل شده بود. توسعه نرم افزاری پروژه اتریوم در سال 2014 از طریق یک کمپانی سوئیسی با نام Ethereum Switzerland GmbH انجام شد. بعد از آن یک بنیاد سوئیسی با نام “Stiftung Ethereum” در کنار آن شکل گرفت.
سرمایه ابتدایی این پروژه در ماه های ژوئیه تا آگوست سال 2014 تهیه شد و سرمایه گذاران در این برنامه توکن های اتریوم را با یک ارز دیجیتال دیگر یعنی بیت کوین دریافت نمودند. در حالی که به جهت نوآوری های فنی اتریوم تمجیدات فراوانی در مورد با آن وجود داشت، اما همواره سوالات بسیاری در مورد مقیاس پذیری و امنیت این ارز دیجیتال وجود داشت.
ایده کامپیوتر جهانی و اتریوم (Ethereum)
اتریوم قصد دارد یک کامپیوتر جهانی غیر متمرکز باشد و عده ای عقیده دارند که هدف آن، ایجاد یک رابطه دموکراتیک بین کلاینت و سرور می باشد. با بهره گیری از اتریوم، ابرها و سرورها با هزاران گره که توسط داوطلبان از سراسر جهان اجرا می شوند، جایگزین می گردد. چشم انداز اتریوم این است که این قابلیت را برای کاربران در سراسر جهان فراهم نموده و آنها را قادر به رقابت برای ارائه خدمات بر روی بستر این زیرساخت نماید.
اگر اتریوم براساس این ایده اجرایی شود، کنترل داده ها در اختیار صاحبان آنها قرار می گیرد. اتریوم نگاه تازه ای به بلاک چین دارد و با در نظر گرفتن مشکلات و انتقادات موجود و اجرای آن در مقیاس بزرگتر را به ارمغان می آورد. این تکنولوژِی پتانسیل بسیاری برای تمرکز زدایی از عملیات های روزمره در کل جهان با استفاده از فناوری بلاک چین را خواهد داشت.
مقایسه اتریوم (Ethereum) با بیت کوین (Bitcoin)
ساختار اتریوم شبیه بیت کوین است، با این تقاوت که امکان اشتراک گذاری تاریخچه کل معاملات انجام شده را نیز دارد. البته آن چیزی که این ارزهای دیجیتالی را به لحاظ ساختاری از یکدیگر متمایز می کند، ویژگی های برنامه هایی مانند سرمایه گذاری جمعی و قراردادهای هوشمند است. در حالی که بیت کوین می خواهد بانکداری آنلاین و پی پل را مختل کند، اما اتریوم از بلاک چین برای جایگزین نمودن اشخاص ثالث اینترنتی است. در سال های گذشته، افزایش استفاده از اتریوم باعث شده تا به عنوان دومین ارز دیجیتال محبوب جهان معرفی شود.
در اصل بیت کوین با هدف ایجاد یک سیستم پرداخت همتا به همتا یا همان Peer-to-Peer و غیرمتمرکز ایجاد شده است. زمانی که بلاک چین بیت کوین برای ردگیری مالکیت پول دیجیتالی BTC استفاده می شود، بلاک چین اتریوم برای اجرای کد های برنامه نویسی برنامه های غیرمتمرکز (dApps) طراحی شده است.
ویژگی های شبکه اتریوم (Ethereum)
ماشین مجازی اتریوم یا EVM
Ethereum Virtual Machine یا همان ماشین مجازی اتریوم یک سیستم زمانبندی برای تولید قراردادهای هوشمند در اتریوم می باشد که اسکریپت ها را با استفاده از شبکهٔ بینالمللی گره های عمومی اجرا میکند. این ماشین مجازی یک سیستم کاملا تورینگ می باشد که به صورت کامل از شبکه، فایلها یا سایر فرآیند های سیستم میزبان جدا شده است. هر گره یا Node اتریوم در شبکه یک پیاده سازی EVM را تولید می کند و دستورات مشابه را آغاز می کند. ماشین مجازی اتریوم در C++، Go، Haskell، جاوا، جاوا اسکریپت، پایتون، روبی، روستا و WebAssembly (در حال حاضر در حال توسعه) اجرا شده است.
قرارداد هوشمند یا Smart Contract
یک پروتکل برای تنظیم قراردادها است که به وسیله ابزار دیجیتالی کنترل می گردد و توانایی ایجاد معامله بین عوامل غیر قابل اطمینان را دارد. در اتریوم، قراردادهای هوشمند به عنوان اسکریپت های مستقل و یا برنامه های غیر متمرکز متفاوتی که در بلوک زنجیره ای اتریوم برای اجرای بعدی توسط EVM ذخیره می شوند،به شمار می آیند.
قراردادهای هوشمند دارای مزایای فراوانی می باشند که به احتمال بالا باعث شده است تا شرکت هایی مانند مایکروسافت، اینتل و سیسکو به شرکت Enterprise Ethereum Alliance برای پشتیبانی از این فناوری جدید اضافه شوند. در اینجا چند مزیت اصلی این قراردادها را بیان می کنیم:
ایجاد استقلال در عملکرد – لازم نیست که به شخص ثالث تکیه کنید تا این توافق کامل شود. این امر موجب کاهش خطر دستیابی شخص ثالث به قرارداد می شود، زیرا اجرای آن تنها توسط شبکه مدیریت می گردد.
پشتیبان گیری – بلاک چین تضمین می کند که سند تکمیل قرارداد در چندین مکان مختلف ذخیره می شود، بنابراین خطر از دست دادن آن بسیار کم است.
سرعت – قراردادهای هوشمند همیشه از نرم افزاری جهت انجام وظایف خودکار بهره می برند که کارآیی را بهبود می بخشد و به شرکت ها کمک می کند تا قراردادها را در زمان اندکی اجرا کنند.
دقت – ایجاد قراردادهای هوشمند سریع تر و ایمن تر از قراردادهای سنتی انجام می شود احتمال خطاهای فنی کم است.
روش استخراج اتریوم (Ethereum Mining)
استخراج کنندههای اتریوم (ماینرها) از رایانهها استفاده میکنند تا معماهای رمزنگاری شده را برای کسب اتریوم حل کنند. آنها نیازمند حل مسائل زیادی هستند تا بتوانند مقداری اتریوم را کسب کنند. افزایش تراکنش ها طبیعتا رابطه مستقیم با افزایش سختی شبکه دارد. عمده استخراج اتریوم توسط سخت افزارهای کارت گرافیک انجام می گردد.
دو نوع سخت افزار برای استخراج اتریوم وجود دارد که عبارتند از: سی پی یو (CPU) و جی پی یو (GPU)؛ که GPU همیشه از قدرت هش بالاتری برخوردار است و میتواند جواب معماها را خیلی زودتر به دست آورد. هم اکنون GPU تنها سخت افزار برای استخراج اتریوم محسوب می شود.
امنیت اتریوم
مراحل مختلفی برای گسترش اتریوم در نظر گرفته شده است. در حال حاضر پروژه اتریوم در فاز سوم که “Metropolis” نامیده می شود، قرار دارد. چهار مرحله برنامه ریزی شده برای توسعه شبکه اتریوم به عبارتند از: Frontier ،Homestead ،Metropolis و Serenity. با این حال اتریوم هنوز نیاز به اصلاحات و تغییرات بیشتری توسط توسعه دهندگان آن دارد.
قیمت اتریوم در سالهای اخیر (Ethereum Price)
در زمان انتشار این مطلب، قیمت اتریوم (ETH) تقریبا 800 دلار است. ارزش کل معاملات اتریوم در حدود 70 میلیارد دلار است که در مقام دوم در میان ارزهای رمزنگاری شده محسوب می گردد. رقم فوق العاده رشد ارزش این ارز، نشان از محبوبیت و رشد آن دارد.
چگونه اتریوم را ذخیره کنیم؟
برای ذخیره اتریوم خودتان نیاز به کیف پول یا Wallet اتریوم دارید. می توانید این کیف پول را روی کامپیوتر یا موبایل خودتان نصب کنید. هر کیف پول شامل یک کلید عمومی و یک کلید خصوصی می باشد.
کلید عمومی مثل شماره حساب شماست و می توانید برای دریافت اتریوم آن را در اختیار سایر افراد قراردهید. کلید خصوصی اما تمام کیف پول شماست و به هیچ وجه نباید آن را در اختیار افراد دیگر قراردهید. با کلید خصوصی کیف پولتان می توانید دارایی های دیجیتال را به کیف پول های دیگر منتقل کنید. کیف پولهای متعددی جهت اتریوم وجود دارد از جمله:
کیف پول تحت وب – کیف پول CoinPayments و Myetherwallet
کیف پول موبایل – کیف پول Jaxx و Coinbase مخصوص سیستم عاملهای اندروید / iOS و کیف پول Ethereum Wallet مخصوص سیستم عامل iOS
کیف پول سخت افزاری – لجر نانو اس (Ledger Nano S) و TREZOR
روش های بدست آوردن اتریوم چیست؟
- دریافت اتریوم از دیگران به عنوان دستمزد
- خرید و فروش اتریوم از صرافی های معتبر آنلاین مانند زرین اکسچنج
- تبادل اتریوم با ارزهای دیجیتالی دیگر (مانند استفاده از صرافی)
- استخراج اتریوم
ماینر اتریوم چیست , توکن اتریوم چیست , الگوریتم اتریوم چیست , حساب اتریوم چیست , ارز اتریوم چیست , پول اتریوم چیست ,فضای اتریوم چیست , ماینینگ اتریوم چیست , بیت کوین و اتریوم چیست , بیتکوین و یا اتریوم چیست