جستجوی عبارت هزینه زندگی در کانادا
اگر قصد مهاجرت به کشور کانادا را دارید بهتر است که قبل از رفتن از هزینه زندگی در کانادا اطلاع پیدا نمایید. به راحتی با گشتی در گوگل خواهید فهمید که کشور کانادا و مهاجرت به آن بشترین متقاضی و سرچ را در این موتور جستجوی اینترنتی داشته است. به ترتیبی که این میزان جستجو در سه سال اخیر به بالا ترین حد خود در دهه ی گذشته رسیده است. خود کلمه ی مهاجرت در یک سال گذشته به این ور به میزان بیشتری سرچ شده است. در این میان افراد زیادی هم عبارت هزینه زندگی در کانادا را بسیار جستجو می نمایند.
تا بدانند که قبل از مهاجرت به این کشور میزان خرج کرد شان چه قدر خواهد بود. اما چرا کانادا؟ زیرا یک کشور مهاجر پذیر با تنوع اقوام مختلف می باشد. کم جمعیت است. و شرایط ساده تری را نسبت به کشور آمریکا برای مهاجرت قرار داده است. در این مقاله سعی داریم تا به سوالاتی همچون موارد زیر بپردازیم:
- میزان درآمد در کانادا به چه نحوی است؟
- قیمت اجاره ی خانه در کانادا چه قدر می باشد؟
- هزینه ی زندگی دانشجویی در کانادا چه قدر است؟
- هزینه ی غذا و خورد و خوراک و پوشاک و حمل و نقل در این کشور چه قدر است؟
- هزینه های تحصیل و مشکلات زندگی در آن چیست؟
کمی درباره درآمد در کانادا بدانیم
برای این که هزینه زندگی در کانادا را بدانیم. ابتدا باید بدانیم کف حقوق ها و میزان درآمد در این کشور چگونه می باشد. از این نکته شروع می کنیم که امسال نسبت به سال گذشته اقتصاد این کشور چهارده درصد رشد داشته است. دو عامل مهاجر پذیر بودن و داشتن زبان انگلیسی به عنوان یک زبان رسمی می توانند باعث افزایش نرخ مهاجرت به این کشور باشند. جای خوشحالی است که بگوییم بر طبق پیش بینی های صورت گرفته تا سال دو هزار و بیست انتظار می رود شرایط مهاجرتی در این کشور ساده تر از گذشته هم بشود. بر اساس بررسی های صورت گرفته میانگین درآمد در سال برای هر نفر در کشور کانادا سه هزار و هشتصد دلار کانادایی بوده است. حال با توجه به چنین رقمی می توان تا حدی به پیش بینی هزینه زندگی در کانادا اقدام نمود.
بررسی درآمد مشاغل مختلف
آن چه در پاراگراف و عنوان قبلی گفتیم در مورد میانگین درآمد بود. این میزان در آمد می تواند در مورد مشاغل مختلف متفاوت باشد. همه به خوبی می دانیم که مثلا درآمد یک پزشک هرگز مانند درآمد یک خرده فروش نخواهد بود. بنابر این در این قسمت نیم نگاهی به در آمد برخی از این مشاغل خواهیم داشت. البته این نرخ هایی که هم اینک خواهیم گفت به صورت هفتگی هستند. و نه ماهانه.
شغل جنگل داری از قرار یک هزار و نود و سه دلار. خرده فروشی پانصد و سی دلار. بنگاه معاملات مسکن هزار و چهل دلار در هفته. مدیریت شرکت هزار و هشتصد و بیست و شش دلار. صنایع نفت و گاز و وابسته به آن دو هزار و صد و پنجاه و نه دلار. حمل و نقل و انبارداری هزار و دویست و هشتاد و پنج دلار. خدمات تفریحی پانصد و نود و هشت دلار. اقامت و خوراک سیصد و نود و نه دلار. ساخت و ساز و پیمان کاری یک هزار و دویست و سی و سه دلار. بیمه و امور مالی هزار و سیصد و شصت و شش دلار. خدمات تحصیلی هزار و چهل و نه دلار. خدمات رفاهی دو هزار و هشتاد و هشت دلار.
کمی در مورد کار ایرانی ها
خیلی طبیعی می باشد که ایرانی ها در همان ابتدای ورود شان به این کشور با مشکلاتی رو به رو خواهند بود. در این قسمت با سه دسته از مجموعه مشکلاتی که عمدتا ایرانی ها برای کاریابی در کانادا با آن مواجه هستند آشنا خواهیم شد. مورد اول مربوط به این است که اغلب ایرانی ها نمی دانند که در محیط جدید چگونه باید کار کنند. دومین مشکل ایرانی ها می تواند این باشد که تسلط کافی بر زبان انگلیسی ندارند. و سوم این که معمولا کارفرما های کانادایی افرادی را بهتر استخدام می کنند که مدارک مربوطه را در داخل خاک کانادا اخذ کرده باشد. نه خارج از کشور.
با توجه به این سه مشکل به نظر می رسد اصلی ترین چیزی که برای کار در کانادا به آن نیاز دارید این است که زبان آن کشور را بلد باشید. و در مورد زبان هم باید گفت که دو زبان انگلیسی و فرانسوی جزو معمول ترین زبان هایی هستند که در این کشور به آن ها تکلم می گردد. و اما بیایید ببینیم در کشور کانادا بیشتر چه مشاغلی احتیاج است؟ نماینده ی فروش و بازاریاب – حسابدار و امور مالی – مهندس آی تی – مهندس نرم افزار – کارگر ساده – راننده ی لیفتراک – صافکار ماشین – مونتاژ کننده ی قطعات – متصدی پذیرش – مدیریت خدمات مشتریان – مدیر پروژه ی ساختمانی – و در آخر ماشین کار.
همه چیز در مورد هزینه ها
حالا که تا حدی به میزان درآمد در کشور کانادا مسلط شدیم. نوبت به بررسی هزینه زندگی در کانادا می رسد. هزینه زندگی در کانادا ارتباط مستقیمی با نحوهی زندگی و استایل خود شما در این کشور دارد. یعنی این که در کدام استان آن زندگی می کنید مهم است. حتی کدام ناحیه و کدام منطقه. می توانیم هزینه زندگی در کانادا را به سه قسمت تقسیم نماییم. این سه قسمت مستقیما به وسایل، ابزار و مایحتاج شروع یک زندگی مناسب و نزدیک به استاندارد ها مربوط می گردند.
- هزینه های سنگینی که زیاد به نظر می رسند. ولی فقط یک مرتبه انجام می پذیرند. مانند خریدن خانه و ماشین.
- هزینه هایی که به صورت معمول مصرفی خوانده می شوند. و جزو هزینه کرد های روزمره ی افراد می باشند. مانند هزینه های خورد و خوراک، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، استفاده از انرژی برق، گاز، تلفن، اینترنت، پوشاک، مالیات و غیره.
- هزینه هایی که ضامن تامین آتیه و آینده ی شما می باشند. مانند هزینه ی بیمه عمر، هزینه ی بیماری های سخت، پس انداز برای زمان بیکاری شما، هزینه سفر و غیره.
اجاره ی مسکن
اول از اجاره ی مسکن در کانادا شروع می کنیم. می توان این گونه گفت که هزینه ی اجاره در برخی مناطق و استان های کانادا به یک میزان می باشد. مانند شهر های تورنتو و ونکوور که اجاره بهایی در یک حد دارند. البته این که در مرکز شهر باشید و یا در حاشیه ی آن هم مهم است و می تواند تاثیر زیادی در هزینه ی اجاره بها داشته باشد. مثلا هزینه ی یک واحد آپارتمانی می تواند از هشتصد و پنجاه دلار شروع شود و تا دو هزار و سیصد دلار ادامه پیدا نماید. ولی اگر همین واحد آپارتمان در حاشیه ی شهر باشد می تواند اجاره بهایی برابر با هفتصد تا یک هزار و پانصد دلار کانادایی داشته باشد.
یا مثلا اگر بخواهید یک خانه با سه اتاق خواب را در مراکز شهری اجاره نمایید هزینه ی اجاره ی آن می تواند چیزی مابین هزار و سیصد تا سه هزار و ششصد دلار برای شما داشته باشد. البته به صورت ماهانه. آن وقت همین خانه در حاشیه ی شهر می تواند اجاره بهایی برابر با یک هزار و صد تا دو هزار و هفتصد دلار کانادایی داشته باشد. حال به این میزان هزینه ها هزینه ی شارژ انرژی یا همان قبوض را هم اضافه نمایید تا ببینید ممکن است هزینه های شما چه قدر شود.
خرید خانه
و اما می رسیم به خرید مسکن در کانادا. واقعیت این است که خرید ملک و مخصوصا خانه در کانادا آن قدر سرسام آور می باشد که اغلب افراد ترجیح می دهند مستاجر باشند تا صاحب خانه. به طور مثال برای خرید فقط یک متر مکعب فضا در مرکز شهر کانادا نیاز به شش هزار و صد دلار کانادایی خواهید داشت. و در حواشی شهر ها می توانید همین مقدار فضا را با قیمت چهار هزار و صد دلار کانادایی خریداری نمایید.
در شهر های مختلف چه می گذرد؟
اگر قصد ورود به کانادا را دارید می توانید در ماه آوریل تا ماه جون اقدام نمایید. زیرا این تاریخ برابر است با عید باستانی ایرانیان یعنی نوروز. ذکر این نکته نیز واجب است که قیمت ها هم در این فاصله ی زمانی کمی بیشتر از سایر زمان ها می باشد. بر عکس این حالت مربوط می گردد به فصل زمستان. با این که این فصل، فصل سردی می باشد. اما قیمت ها در آن کمتر هستند. و رویداد های جالبی را هم در آن خواهید دید. مانند رویداد بلک فرایدی که زمان تخفیف های متنوع اجناس و کالا می باشد. هزینه ی مسکن و اجاره ی منزل بیشترین پولی خواهد بود که در این کشور پرداخت خواهید نمود. اجاره ی منزل در کانادا می تواند هم به صورت ماهانه باشد و هم به صورت سالانه.
8 مثال برای اجاره بها در کانادا
حال بیایید به هزینه های اجاره بها در دو شهر تورنتو و کلگری بپردازیم:
- آپارتمان یک اتاقه نزدیک به مرکز شهر تورنتو می تواند هزینه ای برابر با دو هزار و صد دلار کانادایی داشته باشد.
- آپارتمان یک اتاقه در حومه ی شهر تورنتو می تواند هزینه ای برابر با هزار و ششصد و هفتاد دلار داشته باشد.
- آپارتمان سه اتاقه نزدیک مرکز شهر تورنتو می تواند هزینه ای برابر با سه هزار و پانصد و بیست و دو دلار داشته باشد.
- آپارتمان سه اتاقه در حومه ی شهر تورنتو می تواند هزینه ای برابر با دو هزار و پانصد و بیست و سه دلار داشته باشد.
- آپارتمان یک خانه ی نزدیک به مرکز شهر کلگری می تواند هزینه ای برابر با یک هزار و دویست و پنجاه و چهار دلار داشته باشد.
- آپارتمان یک اتاقه در حومه ی شهر کلگری می تواند هزینه ای برابر با نهصد و شصت و چهار دلار داشته باشد.
- آپارتمان سه خوابه ی نزدیک به مرکز شهر کلگری می تواند هزینه ای برابر با دو هزار و هفتاد و چهار دلار داشته باشد.
- آپارتمان سه اتاقه در حومه ی شهر کلگری می تواند هزینه ای برابر با یک هزار و پانصد و هشتاد و دو دلار داشته باشد.
محاسبه ی نرخ هزینه ی غذا
یکی دیگر از چیز هایی که برای محاسبه ی هزینه زندگی در کانادا لازم داریم هزینه ی غذا می باشد. جالب توجه می باشد که خورد و خوراک در کانادا ارزان است. علی الخصوص وقتی که بخواهید خرید های تان را از بازار های روز انجام بدهید. به این وسیله خواهید توانست مبلغ نسبتا زیادی را صرفه جویی نمایید. مثلا اگر تعداد افراد خانواده ی تان چهار نفر باشد می توانید با پانصد دلار خرج خوراک تان را بدهید. البته ونکوور شهر گران تری به حساب می آید. برای این شهر ده درصد به رقم گفته شده افزوده می گردد. راستی در ونکوور خبری از حراج فصلی و تخفیف نیست. اگر اهل تخفیف گرفتن هستید حساب این مورد را هم بکنید. برای این که بهتر بتوانیم خرج خورد و خوراک را درک کنیم بیایید چند مثال از آن بزنیم. به مثال های این قسمت توجه کنید.
چند مثال برای هزینه های خورد و خوراک
- هزینه ی یک وعده غذا در رستوران ارزان می شود شانزده دلار کانادایی.
- هزینه ی یک وعده غذا در رستوران معمولی برای دو نفر می شود شصت و پنج دلار کانادا.
- یک پرس مک دونالد می شود ده دلار.
- یک عدد آب معدنی یک و نیم لیتری می شود دو دلار و بیست و شش سنت.
- یک لیتر شیر می شود دو دلار و سی و پنج سنت.
- یک کیلو برنج می شود چهار دلار و هفت سنت.
- یک شانه تخم مرغ می شود سه دلار و سی و یک سنت.
- یک کیلو گوشت ران – سینه می شود چهارده دلار و هفتاد و پنج سنت.
- یک کیلو گوجه می شود سه دلار و نه سنت.
- یک کیلو سیب زمینی می شود دو دلار و هفت سنت.
- یک کیلو پیاز می شود دو دلار و شش سنت.
- اغلب میوه ها در حد یک کیلو می شود دو نیم دلار به طور میانگین.
کرایه و حمل و نقل
در ابتدای همین مقاله عنوان نمودیم که روش زندگی شما در میزان هزینه کرد تان می تواند بسیار موثر باشد. بر همین اساس نحوه ی جا به جایی شما از مکانی به مکان دیگر هم مهم است. بنابر این باید به سیستم حمل و نقل شهر هایی مانند تورنتو نیز توجه داشته باشید. شهر تورنتو سیستم حمل و نقل خوبی دارد. فقط این موضوع مطرح می شود که فاصله ی شما تا محل کار تان چه قدر می باشد؟ هر چقدر که این فاصله کم تر و کم تر باشد میزان صرفه جویی شما در هزینه های تان می تواند کم تر شود. بر این اساس خیابانی به نام خیابان یانگ وجود دارد که مکان مناسبی برای مهاجران محسوب می گردد. چرا که در قسمت انتهایی همین خیابان مترو واقع شده است. و می توانید از خدمات حمل و نقل آن استفاده نمایید.
این نکته را هم به خاطر داشته باشید که هر چه قدر به مترو نزدیک تر باشید اجاره بهای بیشتری را نیز باید پرداخت نمایید. و هر چقدر هم که از این سیستم دور تر باشید میزان اجاره بهای شما کم تر خواهد بود. گاهی اجناسی را در کانادا خواهید یافت که تا هفتاد درصد تخفیف خورده اند. اجناس دست دوم در کانادا مانند اجناس دست دوم داخل ایران نیستند. در ایران به اجناسی که بیش از ده هزار بار هم مصرف شده باشند و بیست و یک دست هم گشته باشند دست دوم می گویند. اما در کانادا موضوع کمی متفاوت تر است. بنابر این می توانید اجناس دست دومی را برای خود انتخاب نمایید تا میزان هزینه های تان کم تر گردد.
خرید ماشین نو یا کار کرده
وقتی که ماشین نو و کار نکرده ای را می خرید می توانید اطمینان داشته باشید که تا مدت نسبتا زیادی نیازی به تعمیرات نخواهد داشت. در عین حال که خرید یک ماشین نو و کار نکرده می تواند به نفع ما باشد. می تواند تا حدی هم خرج بر روی دست مان بگذارد. چطور؟ با هزینه ی بیمه ای که بابت نو بودن آن می پردازیم. این هزینه ی بیمه گاهی تا پانصد دلار کانادا هم می تواند بالا برود. اگر بخواهید ماشین های کار کرده و دست دو بخرید ممکن است برای تان خرج بتراشد.
اما از طرفی هزینه ی بیمه ی آن ها می تواند کم تر باشد. به هر حال خرید ماشین های نو یا دست دوم کاملا به سلیقه ی افراد بستگی دارد. نمی توان در این مورد نظر قطعی داد که مثلا ماشین صفر کیلومتر بهتر می باشد و یا مدل کار کرده ی آن.
پوشاک و هزینه های مربوط به آن
بیاییم شهر های تورنتو و ونکوور را با هم مقایسه کنیم. به لحاظ خرید پوشاک. گفته می شود که شهر تورنتو حراجی های بهتر و بیشتری نسبت به ونکوور دارد. بنابر این می تواند زندگی در آن کاملا به صرفه تر باشد. البته قیمت و هزینه ی پوشاک ربط مستقیمی به برند انتخابی شما هم دارد. این که بخواهید از یک برند معروف خرید کنید و یا این که بخواهید از یک برند تازه بخرید هم مهم است. ولی با تمام این اوصاف برای پوشاک خود باید ماهانه چیزی بین سی تا چهل دلار را کنار بگذارید.
حال بیایید به چند مثال در این زمینه بپردازیم. یک شلوار جین می تواند شصت و دو دلار باشد. یک دست لباس تابستانی می تواند چهل و سه دلار شود. یک جفت کفش نایک می تواند نود و هشت دلار و نیم برای تان تمام شود. یک جفت کفش رسمی هم می تواند تا صد و بیست و سه دلار و سی سنت بها داشته باشد.
حواشی هزینه ها
صحبت از هزینه زندگی در کانادا شد. باید هزینه های جانبی را هم در نظر گرفت. زیرا هزینه زندگی در کانادا شامل حواشی آن هم می گردد. جزو این هزینه ها می توان بیمه خودرو، بنزین، تعمیر خودرو و ایاب و ذهاب را نیز به صورت ماهانه به حساب آورد. ضمنا قیمت یک لیتر بنزین در شهر ونکوور کمی بالا تر از تورنتو می باشد. یعنی در تورنتو قیمت یک لیتر بنزین در حدود یک ممیز سه دهم دلار می شود. ولی در ونکوور مسیر ها کوتاه تر است. یعنی کم تر بنزین می سوزانید. ضمنا بیمه ی درمانی در شهر تورنتو کاملا رایگان محسوب می گردد.
در حالی که همین بیمه در ونکوور برای چهار نفر یکصد و بیست دلار می باشد. یعنی به ازای هر نفر سی دلار. بعضی از این هزینه کرد ها در اکثر مکان های کانادا یکسان است. مثلا میانگین قیمت مکالمات شهروندان با تلفن ثابت در تمام جا ها سی دلار و اینترنت سی دلار و تلویزیون چهل دلار و موبایل سی و پنج دلار می باشد.
از مالیات در کانادا چه می دانید؟
بخشی از هزینه زندگی در کانادا شامل مالیات آن می گردد. به این صورت که یا شما کارمند هستید و برای شخص دیگری کار می کنید. و یا این که خود تان کارفرمای خود تان می شوید. اگر خود تان کارفرما باشید که به صورت سالانه باید مبلغی را به عنوان مالیات به دولت بپردازید. و اگر هم که برای شخص دیگری کار می کنید این مبلغ به صورت خودکار از حقوق دریافتی شما کسر خواهد شد. میزان مالیات پرداختی شما هم بستگی به درامد تان خواهد داشت. مثلا کسانی که بیش از یکصد هزار دلار در سال درامد دارند باید چهل درصد آن را مالیات بدهند. قیمت های انواع بیمه های عمر و درمانی هم افت و خیز بسیاری دارد. فاکتور ها و عوامل زیادی هم در این افت و خیز ها موثر هستند.
عواملی مانند سن و سال متقاضی این نوع بیمه ها، وضعیت سلامت جسمی فرد متقاضی، مبلغ بیمه و حتی مرد و زن بودن متقاضی هم مهم می باشد. پس رقم و قیمت ثابت و مبنایی را نمی توان برای این نوع بیمه ها تعیین نمود. و اما مسافرت شما. هزینه های مسافرت شما بسته به این که به کجا می روید هم کلی فرق دارد. مثلا برای سفر به ایران و دیدار اقوام ممکن است نیاز به ده هزار دلار کانادایی داشته باشید. البته این ده هزار دلار برای چهار نفر محاسبه شده است.
چرا مسافرت به ایران گران تمام می شود؟
اما چرا خرج مسافرت به ایران این قدر می تواند زیاد باشد؟ ساده است. اول به خاطر طول مسیر زیادی که از کانادا تا ایران وجود دارد. دوم هزینه ی بلیط ها می باشد که کمی گران هستند. برای حل این یکی می توانید از سرویس ها و پرواز های اقتصادی بهره بگیرید. که هزینه های شان کمتر می باشد. به طور کلی می توان چنین ارزیابی نمود که برای یک خانواده ی چهار نفری در کانادا ماهانه چیزی بین دو هزار و پانصد تا سه هزار دلار پول لازم است. تا بتوان از پس هزینه ها برآمد. البته هزینه ها تازه از این مبلغ شروع می شود. و ممکن است بالا تر هم برود. زندگی در کانادا بدون مشکل هم نیست. این مشکلات شامل این موارد می شوند: کشور بزرگی است و بزرگ بودن کشور هم درد سر های خاص خودش را دارد.
بعضی از ایالت ها و استان های کانادا سرد هستند و ممکن است با وضعیت شما جور نباشند. برای همین هم شما باید خود تان را با این وضعیت همراه نمایید. هزینه ی تحصیل در این کشور بالا می باشد. هزینه ی زندگی هم در بعضی شهر های آن کمی گران است. اگر متن را کامل خوانده باشید می دانید کدام شهر ها کمی بیشتر هستند. یک مشکل دیگر هم در این کشور این است که در بعضی شهر ها زبان انگلیسی رسمیت ندارد. مانند دو شهر کبک و مونترال. ممکن است مجبور شوید به جای انگلیسی، فرانسوی یاد بگیرید.
زندگی دانشجویی در کانادا
حتما تا الآن متوجه شده اید که بسته به شهری که در آن ساکن می شوید هزینه های تان هم متغییر خواهد بود. پس این نکته هم حائز اهمیت است که دانشگاه محل تحصیل شما در کدام شهر قرار گرفته باشد. در این صورت مثلا می توان گفت که اگر دانشگاه شما در شهر تورنتو واقع شده باشد ماهانه هزار و پانصد دلار هزینه برای تان خواهد داشت. و اگر دانشگاه شما در ونکوور قرار گرفته باشد هزینه ی شما تا دو هزار دلار هم خواهد رسید. اما با روش هایی که در ادامه توضیح خواهیم داد می توانید این مقدار هزینه ها را کم تر کنید. اولین کار این است که یک واحد مسکونی را به صورت اشتراکی و خوابگاهی با چند نفر دیگر کرایه نمایید تا هزینه های تان کمتر گردد.
همچنین می توانید تک اتاقی را در منزل شخصی کرایه نمایید. به این کار در اصطلاح هوم استی می گویند. و در کانادا متداول می باشد. یا این که می توانید از خود خوابگاه های دانشجویی دانشگاه ها استفاده نمایید.
تهیه ی کتاب ها و نحوه ی حمل و نقل
مورد بعدی خرید کتاب های دست دوم به جای نو می باشد. با انجام این کار می توانید تا حدی از هزینه های خود بکاهید. همچنین می توانید کتاب های تان را از خرده فروشی های آنلاین و اینترنتی هم تهیه کنید. زیرا گاهی قیمت های آن ها کم تر است. و صرفه ی بیشتری نیز دارد. حتی می توانید کتاب های تان را به صورت نسخه های الکترونیکی یا همان PDF تهیه نمایید. قیمت این نسخه ها پایین تر می باشد. در ضمن فرایند تحصیل هم می توانید به صورت پاره وقت کار کنید. البته برای همین موضوع هم باید اجازه ی کتبی داشته باشید. به جای تاکسی می توانید از اتوبوس ها استفاده نمایید. همان طور که بالا تر گفتیم به نظر می رسد زندگی در حواشی شهر ها ارزان تر تمام شود. برای همین می توانید به جای مرکز شهر در حومه ی آن اقامت گزینید.
اقامت در کانادا
اولین چیزی که دانشجویان باید بدانند این است که همسنگ دوران تحصیل خود در این کشور می توانند اقامت موقت دریافت نمایند. یعنی مثلا اگر دوران تحصیل آن ها چهار سال بوده باشد. می توانند چهار سال دیگر هم به صورت موقت اقامت داشته باشند. در این مدت هم می توانند برای خود کاری پیدا کنند. و یا دست و پا نمایند. سپس می توانند اقدام به اخذ اقامت دائمی کانادا کنند. پس از مدتی هم که اقامت افراد دائمی شد می توانند اقدام به گرفتن شهروندی و به تبع آن اخذ پاسپورت کانادایی کنند.
هزینه زندگی در کانادا اگر چه ممکن است بالا به نظر برسد. ولی ثابت است. البته نسبت به ایران. در ایران اگر این ماه برای گذران زندگی به شش میلیون تومان نیاز داشتید. در ماه آینده ممکن است به هشت میلیون تومان نیاز پیدا کنید. اما این موضوع در کانادا به این صورت نمی باشد.