تلگرام، که یک شرکت پیشرو و عظیم در عرصه ارتباطات و پیام رسان های تلفن های همراه است و به تازگی به علت سرمایهپذیری ۱.۷ میلیارد دلاری از راهه پیش فروش اولیه ارز دیجیتال مخصوص خود یعنی «گرام»، با کمیسیون بورس و اروراق بهادار آمریکا دچار مشکلات متعددی شده بود، ولی در ادامه دیروز تلگرام جزییات زیادی از ارز دیجیتال خود مبنی بر (TON) را ارایه داد.
به نقل از کوین دسک، در این جزییات فرستاده شده از کارکرد که از آن به اصطلاح «وایت پیپر» نام میبرند، مراحل سنجش اعتبار بلاکها به صورت کامل و بدون کم و کاست توضیح داده شده است و از آن به اسم پروتکل تحمل خطای بیزانس جهت شبکه اثبات سهام نام اورده شده است. سال قبلی میلادی، اندکی قبل از معرفی رسمی ارز دیجیتال تلگرام، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، به دلیل فروش اوراق بهاداری هنوز ثبت نشده از شرکتد تلگرام شکایت کرد و شرکت تلگرام را وارد چالش های قانونی کرد. ولی این شکایت هم نتوانست باعث جلوگیری از پیشروی ارز دیجیتال تلگرام با تون شود.
تهیه کنندگان این پروژه از بهار قبل به مدیریت «Ton Labs» در حال آزمایش کردن شبکه بودند. میتجا گوروفشسکی (Mitja Goroshevsky) در این خصوص گفت:
این وایت پیپر در خصوص پروتکل اجماع نوین، به تهیه کنندگان این پروژه درک رسمی از آنچه که آزمایش کردهاند، ارایه میدهد. پروتکل اجماع قسمت مهم هر بلاک چینی است و میبایست جهت تحلیلِ بیشترِ بلاک چین و کد آن، به طور دقیق شرح داده شود.
در آغاز قصد بر این بود که مقاله در اکتبر ۲۰۱۹ (مهر ۱۳۹۸) در دسترس قرار گیرد. اما دادرسی SEC اجازه نداد این امر شکل بگیرد. گوروفشسکی معتقد است برنامههای تلگرام جهت پروتکل طی این مدت زمان هیچ تغییری نکرده است.
طی همان وایت پیپر آمده است:
این پروتکل طی سال ۲۰۱۸ با با بهرمندی از ۳۰۰ نود (Node) که در نقطه های مختلف دنیا پخش شده بودند تست شد. با توجه به نتایج بدست آمده از تست ممعلوم گردید که بلاک چین تون قادر هست در هر ۴ الی ۵ ثانیه یک بلاک نو تولید کند، دقیقاً به همان شکل که تا پیش از این برنامه ریزی شده بود و گفته بودند.
با توجه به صحبت هایی که توسط Ton Labs منتشر شده است، «کتچین» (Catchain) مجموعی از قوانین کاربردی تحمل خطای بیزانس است که تقریبا شبیه به موارد توزیع شده در کازماس (Tendermint)، کاردانو (Ouroboros) و اتریوم (Casper) میباشد.
اگر اعتبارسنجها قادر به هماهنگی نباشند، از آن قسمت رد میشود (به نوعی نادیده میشود) و آن بلاک به بلاک چین اضافه نمیشود. حال اگر چند قسمت به طور مکرر هماهنگ نشود و اعتبارسنجها قادر به هماهنگی نباشند، گزیدن اعتبارسنج بعدی قادر هست مشکل را حل کند.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در دادخواست خود در دادگاه به این موضوع پرداخته است که تلگرام متفاوت با آنچه که وعده داده بود، بلاک چین بادوامی نساخته است. SEC در این خصوص افزود:
تلگرام در حالی که وعده داده که قادر است رویکرد قابل قبول تری نسبت به بیت کوین و اتریوم داشته باشد، ولی هیچ مدرک شفافی مبنی بر دسترسی به این هدف ارائه نکرده است. تنها یک مقاله مبهم و فاقد مدارک لازم است که نتیجهگیری کرده است بلاک چین به طور کلی کاربردی و آماده راهاندازی است.
تلگرام این حرف هارا بی منطق دانست و افزود:
در حال حاضر SEC باید اثبات کند که گرام اوراق بهادار است یا خیر، این مورد که درخصوص کارکردهای فناوری آن نظر دهد غیرمنطقی است.
شبکه آزمایشی تون از مارس ۲۰۱۸ (اسفند ۱۳۹۶) کاره خودرا آغاز کرده است. تلگرام طی ماه سپتامبر (شهریور) کد واسطه به نودهای تون را ارایه کرد و از سرمایهگذاران را وادار به تهیه کیف پولهای مخصوص خود کرد.