به خدمات 24 ساعته زرین اکسچنج اعتماد کنید!

بهترین سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای استخراج مونرو (آپدیت ۲۰۲۲)

بهترین سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای استخراج مونرو (آپدیت ۲۰۲۲)


دنیای ارزهای دیجیتال مثل زمین حاصل‌خیزی است که با بذر دانش می‌توان از جای‌جای آن بهره برد و درآمد کسب کرد. یکی از این روش‌ها که ازقضا بحث و گفت‌وگو درباره آن از سال‌ها پیش شروع شده و هنوز‌هم ادامه دارد، استخراج یا در اصطلاح ماینینگ (Mining) ارزهای دیجیتال است.

این روش درمقایسه‌با روش‌های دیگر کسب درآمد از دنیای ارزهای دیجیتال محبوب‌تر است؛ ولی پیچیدگی‌های خاص خود را هم دارد. ازنظر اغلب افراد ماینینگ آرام‌آرام به‌سمت منسوخ‌شدن پیش‌ می‌رود؛ اما تا آن زمان، این بستر کماکان یکی از روش‌های درآمدزای عرصه دارایی‌های دیجیتال محسوب می‌گردد. ناگفته نماند سودآوری در این حوزه شرایط و الزاماتی دارد که مهم‌ترین آن استفاده از سخت‌افزار‌‌ها و نرم‌افزارهای مناسب است.

بیشتر بخوانید: استخراج ارزهای دیجیتال یا ماینینگ چیست؟

شبکه مونرو (Monero) و ارز دیجیتال آن XMR یکی از گزینه‌های مناسب برای استخراج است. مونرو شبکه بلاک چینی است که سازندگانش آن را فراتر از یک فناوری می‌دانند. پیشرفت‌دهندگان این مجموعه معتقدند مونرو توانسته است مقارن پارامترهای امنیت و حریم خصوصی و تمرکززدایی را به‌‌طور یکجا گردهم بیاورد. از‌آن‌جاکه یکی از دغدغه‌های مهم کاربران رصد و رهگیری تراکنش‌هاست، سازندگان این شبکه تبادلات رهگیری‌نشدنی را به کاربران وعده داده‌اند.

ارز بومی شبکه مونرو XMR با پروسه استخراج به‌‌دست می‌آید؛ در نتیجه در این مقاله، نیت داریم به پروسه استخراج XRM و سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای مناسب آن نگاهی بیندازیم. پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

استخراج مونرو

مونرو یکی از ارزهای دیجیتالی است که ۸ سال از حضورش در این عرصه می‌گذرد. با‌این‌حال، این شبکه بلاک چینی توانسته است جایگاه و ارزش نسبی‌اش را حفظ کند و هنوز‌هم به‌عنوان یکی از گزینه‌های مناسب برای استخراج شناخته شود. مونرو تغییرات فراوانی را تجربه کرده است؛ ولی مهم‌ترین آن تغییر الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) کریپتونایت (CryptoNight) به رندوم ایکس (RandomX) است. این فورک که در سال ۲۰۱۹ روی این شبکه انجام شد، شرایط‌ساز تغییر نوع الگوریتم آن بود.

تیم پیشرفت این پرایوسی کوین (Privacy Coin) معتقد‌ند کارکرد رندوم ایکس سریع‌تر و ایمن‌تر از کریپتونایت است؛ البته الگوریتم جدید این شبکه کماکان دربرابر استخراج ازطریق دستگاه‌های آی‌سیک (ASIC) مقاوم است.

یکی دیگر از تغییرات مهم مونرو بهینه‌شدن پروسه استخراج با پردازنده‌های مرکزی (CPU) است. شایان ذکر است مونرو را با کارت‌های گرافیک (GPU) هم می‌توان استخراج کرد؛ اما سودآوری و مقرون‌به‌صرفه‌بودن استفاده از CPU به‌هیچ‌وجه با کارت‌های گرافیک مقایسه‌شدنی نیست.

رندوم ایکس یکی از الگوریتم‌های اجماع اثبات کار است که برای CPU‌ها بهینه شده و دربرابر استخراج دستگاه‌های ای‌سیک مقاوم است.

همان‌‌طورکه اشاره کردیم، یکی از پارامترهای مهم برای استخراج انتخاب قطعات مناسب و برآورد هش ریت هر دستگاه است. هرچه دستگاه یا دستگاه‌هایی که برای استخراج استفاده می‌کنید هش ریت بیشتری داشته باشند، احتمال دریافت پاداش تولید هر بلاک بیشتر می‌گردد.

هم‌اکنون، هش ریت شبکه مونرو ۳.۱۱ گیگاهش‌بر‌ثانیه است و این مقدار از تعدادی از شبکه‌های دیگر با الگوریتم اثبات کار کمتر است؛ در نتیجه، هنوز‌هم می‌توان XMR را با کامپیوتر خانگی، اما قدرتمند استخراج کرد.

برای شروع پروسه استخراج مونرو، بهتر است نخست از فراهم‌بودن این پیش‌نیازها مطمئن شوید:

  • استفاده از سیستم‌عامل ویندوز (Windows) یا مک‌او‌اس (MacOS) یا لینوکس (Linux)
  • ۴ تا ۸ گیگابایت RAM (ترجیحاً از نوع DDR4 یا DDR3)
  • منبع تغذیه متناسب با نوع CPU انتخابی
  • اتصال دائم و بدون‌ قطعی اینترنت
  • استفاده از کیف پولی با امکان پشتیبانی از XMR مثل مای‌‌مونرو (MyMonero) و لجر (Ledger) و اتُمیک (Atomic)
  • ذخیره‌ساز اطلاعات (Hard Drive) از نوع SSD یا HDD
  • نرم‌افزارهای مناسب (در انتهای این مقاله به آن‌ها اشاره می‌کنیم)

تعدادی از کاربران برای احاطه بیشتر به تنظیمات سیستم، از نرم‌افزارهای جانبی مثل برنامه‌های کنترل فن و دما و اورکلاک (Overclock) هم استفاده می‌کنند.

پیش‌نیازهای اشاره‌شده ملزومات اولیه برای شروع استخراج بود؛ اما از‌آن‌جا‌که در پی استفاده بهینه و سودآوری بیشتری از این پروسه هستیم، باید در انتخاب نرم‌افزارهای مناسب استخراج و CPU و GPU قدرتمند دقت کنیم و اطلاعات بیشتری به‌‌دست آوریم.

ضمناً، از‌آن‌جاکه مکانیسم رندوم ایکس بیشتر معطوف به CPU‌‌ است، در بخش نخستیی این مقاله، به‌‌سراغ پردازنده‌های قدرتمندی می‌رویم که می‌توانیم با خرید آن‌ها سود درخورتوجهی از استخراج XMR کسب کنیم.

بهترین CPU‌ها برای استخراج مونرو

پردازنده‌های سری اپیک ای‌ام‌دی

قوی‌ترین پردازنده‌های استخراج به سری اپیک (EPYC) شرکت ای‌ام‌دی (AMD) تعلق دارد. این شرکت با ساخت CPU‌های ۶۴هسته‌ای و فرکانس ۲ تا ۳.۷گیگاهرتزی، گوی سبقت را از رقیب دیرینه خود، یعنی اینتل (Intel)، ربوده است.

با آنکه سازندگان سری اپیک آن را مختص پردازش‌ برنامه‌های پیچیده مهندسی و شبیه‌سازها و کارهای مرتبط با هوش مصنوعی (AI) می‌دانند، به‌‌نظر می‌رسد چنین محصولی با ویژگی‌هایی بی‌مثل می‌تواند گزینه قدرتمندی برای استخراج ارزهای دیجیتال باشد.

در فهرست قوی‌ترین پردازنده‌های دارای هش ریت مناسب برای استخراج مونرو، می‌توانیم به مدل‌های زیر اشاره کنیم:

  • AMD EPYC ۷T۸۳ با قدرت ۱۰۳,۷۰۶.۴۷ هش بر ثانیه
  • AMD EPYC ۷۷۶۳ با قدرت ۱۰۱,۴۴۶.۶۳ هش بر ثانیه
  • AMD EPYC ۷۷۴۲ با قدرت ۹۸,۱۶۲.۴۰ هش بر ثانیه
  • AMD EPYC ۷H۱۲ با قدرت ۹۵,۷۶۷.۰۹ هش بر ثانیه
  • AMD EPYC ۷B۱۲ با قدرت ۹۲,۹۴۰.۲۶ هش بر ثانیه

با استفاده از این پردازنده‌ها، با استخراج XMR می‌توان ماهانه به‌روش متوسط سود خالصی بین ۶۰ تا ۸۰ دلار به‌‌دست آورد. نکته مهم مرتبط با این نوع پردازنده‌ها قیمت بسیار گران آن‌هاست (بین ۷ تا ۱۰هزار دلار).

امنیت مثال‌زدنی اطلاعات و سرعت بسیار زیاد پردازش اطلاعات از‌جمله ویژگی‌های مهم این پردازنده‌هاست. افزون‌براین، محدودبودن فرکانس پردازنده و وجود تعدادی مشکلات در سیستم‌عامل ویندوز و کمیاب‌بودن تعدادی مدل‌ها، مشکلاتی است که پردازنده‌های اپیک با آن روبرو هستند.

پردازنده‌های سری رایزن تردریپر ای‌ام‌دی

بهترین سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای استخراج مونرو (آپدیت ۲۰۲۲)

تا پیش از ورود سری اپیک، پردازنده‌های رایزن تردریپر (Ryzen Threadripper) در رتبه اول CPU‌های قدرتمند ای‌ام‌دی برای استخراج ارزهای دیجیتال قرار داشتند. هرچند هنوزهم این سری با عرضه مدل‌های جدید توانسته است جایگاهش را حفظ کند، فرق توان پردازشی میان تردریپر و سری اپیک کاملاً مشهود است.

باید به این نکته توجه کرد که هویت کاربردی این دو سری از پردازنده‌ها موجب فرق قدرت میان آن‌ها شده است. سری اپیک برای پردازش‌های نرم‌افزارهای مهندسی و پروسهه‌های پیچیده و سنگین ساخته شده است؛ اما سری تردریپر کاربردی عمومی‌تر دارد و بیشتر برای اجرای برنامه‌های شایع رایانه‌ای و بازی‌‌ها از آن استفاده می‌گردد.

ازجمله پردازنده‌های رایزنِ تردریپر که هش زیادی دارند، می‌توان به مدل‌های زیر اشاره کرد:

  • AMD Ryzen Threadripper ۳۹۹۰X با قدرت ۶۵,۱۱۶.۸۸ هش بر ثانیه
  • AMD Ryzen Threadripper PRO ۳۹۹۵WX با قدرت ۵۴,۲۵۹.۳۶ هش بر ثانیه
  • AMD Ryzen Threadripper 3970X با قدرت ۴۲,۳۶۵.۷۰ هش بر ثانیه
  • AMD Ryzen Threadripper PRO ۳۹۷۵WX با قدرت ۳۴,۹۸۳.۷۵ هش بر ثانیه
  • AMD Ryzen Threadripper 3960X با قدرت ۳۰,۶۷۲.۰۲ هش بر ثانیه

ازنظر متخصصان، پردازنده‌های سری تردریپر رایزن به‌علت محدوده فراکنسی و امکان اورکلاک بسیار زیاد گزینه مطلوبی برای استخراج ارزهای دیجیتال هستند؛ ولی قیمت گران و برق مصرفی فراوانِ این محصول سبب شده است کاربران با احتیاط بیشتری به‌سراغشان بجریان.

گفتنی است با‌توجه‌به هش ریت این مدل، می‌توان به‌روش متوسط درآمدی بین ۲۵ تا ۳۷ دلار در ماه از استخراج مونرو به‌‌دست آورد.

پردازنده‌های زئون پلاتینیوم اینتل

بهترین سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای استخراج مونرو (آپدیت ۲۰۲۲)

بعد از بررسی دو سری قدرتمند از شرکت ای‌ام‌دی، نوبت به محصول شرکت اینتل (Intel) می‌رسد. سری زئون پلاتینیوم چهارمین عضو از خانواده پردازنده‌های مقیاس‌پذیر (Processor Scalable) زئون است. این پردازنده ۱۴نانومتری یکی از پردازنده‌های قوی اینتل محسوب می‌گردد.

امنیت کم‌مثل و کارکرد مطلوب و برق مصرفی مناسب سبب شده است که این CPUها در فهرست انتخابی استخراج‌کنندگان قرار گیرند. با آنکه پردازنده‌های زئون ساختاری مشابه CPU‌های شایع دارند، پشتیبانی از مقادیر زیاد RAM، افزایش تعداد هسته‌ها (Cores)، افزایش پهنای باند حافظه، پشتیبانی از فناوری کد تصحیح خط (ECC) و امکان استفاده از ماشین‌های مجازی (Virtual Machine) متعدد به‌عنوان میزبان (Host)، سبب شده تا این سری در رده بالاتری قرار گیرد.

ازآن‌جاکه پردازنده‌های زئون پلاتینیوم مثل سری اپیک ای‌ام‌دی برای انجام پردازش‌های سنگین، هوش مصنوعی، شبیه‌سازهای مهندسی، سرورها و ورک‌استیشن‌ها (Workstation) استفاده می‌گردد. قیمت هنگفت چنین محصولی خیلی عجیب و دورازتوقع نیست.

تعدادی از مدل‌های این پردازنده که در فهرست گزینه‌های انتخابی برای استخراج‌کنندگان XMR قرار دارند، عبارت‌اند از:

  • Intel® Xeon® Platinum ۸۱۵۳ CPU با قدرت ۵۴,۵۷۰.۲۶ هش بر ثانیه
  • Intel® Xeon® Platinum ۸۱۷۶ CPU با قدرت ۵۰,۳۴۴.۱۰ هش بر ثانیه
  • Intel® Xeon® Platinum ۸۲۶۸ CPU با قدرت ۴۶,۸۱۴.۲۹ هش بر ثانیه
  • Intel® Xeon® Platinum ۸۳۷۸C CPU با قدرت ۴۰,۳۰۷.۴۷ هش بر ثانیه
  • Intel® Xeon® Gold ۶۱۵۰ CPU با قدرت ۳۵,۴۳۲.۹۷ هش بر ثانیه

قدرت و توان پردازشی این سری از محصولات اینتل نکتهی انکارناپذیر است؛ اما در کنار قیمت گران، قفل‌بودن ضریب کلاک پردازنده‌ (CPU Multiplier Clock) انتخاب آن را دشوار می‌کند. این خاصیت موجب می‌گردد.CPU‌ را نتوان اورکلاک کرد و سرعت پردازش آن را افزایش داد.

بهترین کارت‌های گرافیک برای استخراج مونرو

بهترین سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای استخراج مونرو (آپدیت ۲۰۲۲)

در گذشته اشاره کردیم استخراج مونرو با کارت‌های گرافیک هم میسراست و درعین‌حال قیمت بهترین‌ کارت‌های گرافیک هم به‌مراتب ارزان‌تر از پردازنده‌هایی است که به آن‌ها اشاره کردیم. باوجوداین، الگوریتم اجماع رندوم ایکس به‌علت بهینه‌بودن برای CPU‌ها اجازه نمی‌دهد کارت‌های گرافیک در پروسه استخراج وظیفه خیلی پررنگی ایفا کنند.

برای نمونه، کارت گرافیک قدرتمندی مثل انویدیا جی‌فورس آرتی‌ایکس ۳۰۹۰ (Nvidia Geforce RTX ۳۰۹۰ ) با ۲۴ گیگابایت رم گرافیکی (VRAM) در شبکه اتریوم می‌تواند با هش ریتی مابین ۱۱۵ تا ۱۲۴ مگاهش‌بر‌ثانیه فعالیت کند؛ در نتیجه، این کارت می‌تواند روزانه بین ۲.۸ تا ۳.۲ دلار یا حدود ۰.۰۰۱۵ اتر (ETH) استخراج کند.

ناگفته نماند با این سخت‌افزار در شبکه مونرو روزانه حدود ۰.۰۶ دلار سود به‌دست می‌آورید که باتوجه‌به سختی شبکه، مقدار برق مصرفی و قیمت کارت گرافیک مبلغ قابل‌مشاهده‌ای عاید استخراج‌کننده نمی‌گردد. در نتیجه، متخصصان پیشنهاد می‌کنند اگر نیت دارید فقط XMR استخراج کنید، بهتر است هزینه خود را صرف خرید پردازنده‌های قدرتمند کنید و به‌سراغ کارت‌های گرافیکی نروید.

بهترین نرم‌افزارهای استخراج مونرو

استخراج ارزهای دیجیتال بدون داشتن نرم‌افزار مناسب میسرنیست. به‌عبارت ساده، تا زمانی که نرم‌افزار مناسبی برای مدیریت کارها و ارتباط میان سخت‌افزار و شبکه بلاک چینی وجود نداشته باشد، پروسه استخراج انجام نمی‌گردد.

نرم‌افزارهای متفاوتی برای استخراج ارزهای دیجیتال وجود دارند و در تعدادی مواقع، می‌توان از برنامه‌ای واحد برای استخراج چند ارز استفاده کرد. ازآن‌جاکه انتخاب نرم‌افزار مناسب اهمیت بسیاری در استخراج دارد، درادامه، ۲ نرم‌افزار مناسب برای ماینینگ XMR را معرفی می‌کنیم.

توجه کنید آنتی‌ویروس‌ها تعدادی از فایل‌های موجود در نرم‌افزارهای استخراج را به‌‌عنوان بدافزار شناسایی می‌کنند؛ در نتیجه، استفاده از این برنامه‌ها شاید پروسه استخراج را دچار اختلال کند.

بهترین سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای استخراج مونرو (آپدیت ۲۰۲۲)

XMRig

این نرم‌افزارِ متن‌باز (Open Source) برای استخراج ارزهای دیجیتالی طراحی شده است که از پردازنده‌های مرکزی یا گرافیکی استفاده می‌کنند.

XMRig از الگوریتم‌های مثل رندوم ایکس و آرگون۲ (Argon2) و کریپتونایت پشتیبانی می‌کند. در‌عین‌حال، باید توجه کنید محیط برنامه و دستورهای XMRig ازطریق خطوط فرمان (Command Line) انجام می‌گردد.و ظاهر این نرم‌افزار هم خیلی ساده و کاربرپسند نیست.

نرم‌افزار XMRig می‌۲۰۱۷ ارائه شد. بعد از عرضه این برنامه، تعدادی از هکرها سعی کردند تا با تغییر در ساختار این نرم‌افزار، از ظرفیت پردازش سایر رایانه‌های دیگر برای استخراج مونرو استفاده کنند. ازاین‌رو، اکثر برنامه‌های ضدویروس (Antivirus) فایل‌هایی با نام‌های xmring و Trojan-gen و Trojan.GenericKD را به‌عنوان ویروس شناسایی می‌کنند.

وجود تنظیمات دستی برای ماینرها و پشتیبانی از پردازنده‌های ۳۲ و ۶۴بیتی و فایل‌های اجرایی کوچک، تنها تعدادی از مزایای این نرم‌افزار محسوب می‌شوند. هم‌اکنون، این برنامه برای سیستم‌عامل‌های مک‌او‌اس، ویندوز، لینوکس، فری‌بی‌اس‌دی (FreeBSD) و اوبونتو (Ubuntu) دردسترس کاربران قرار دارد.

بهترین سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای استخراج مونرو (آپدیت ۲۰۲۲)

Nanominer

نانوماینر یکی دیگر از برنامه‌هایی است که از آن برای استخراج ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند. نانوماینر طیف گسترده‌ای از الگوریتم‌های اجماع اثبات کار را پشتیبانی می‌کند و با ارزهای دیجیتالی مناسب است که با CPU یا GPU استخراج می‌شوند.

نانوماینر را نانوپول (Nanopool)، یکی از استخر‌های بزرگ ارزهای دیجیتال، پیشرفت داده است. این برنامه رابطی کاربرپسند دارد و برخلاف XMRig، کار با آن خیلی سخت نیست. درحال‌حاضر، برنامه نانوماینر برای سیستم‌عامل ویندوز و لینوکس ارائه شده است.

جمع‌بندی

با آنکه انتقادهای زیادی از شبکه‌های بلاک چینی با الگوریتم اثبات کار می‌گردد.و عده زیادی عقیده دارند عمر چنین مکانیسمی به‌پایان رسیده و سختی این شبکه‌ها هم روبه‌افزایش است، کماکان استخراج ارزهای دیجیتالی یکی از روندهایی است که سود بسیاری برای استخراج‌کنندگان به‌همراه دارد.

البته باید توجه کرد برای آنکه استخراج به سودآوری رضایت‌بخشی برسد، باید از سخت‌افزار و نرم‌افزار مناسب استفاده کرد. با افزایش سختی شبکه‌ها، پروسه استخراج نباید فقط به ارزی خاص معطوف باشد و فرسودگی و فشار برآمده از استخراج ارزهای دیجیتال روی قطعات رایانه‌ای را هم نباید فراموش کرد.

تعدادی از قطعاتی که به آن‌ها اشاره کردیم، قیمت گرانی دارند و طبیعتاً در نگاه اول، خرید چنین قطعاتی شاید مقرون‌به‌صرفه نباشد؛ اما از‌آن‌جا‌که پروسه استخراج فشار زیادی به قطعات وارد می‌کند، استفاده از سخت‌افزارهایی که برای پروسههای سنگین پردازشی ساخته شده‌اند و به‌همین‌علت طول عمر بیشتری دارند، قطعاً گزینه مناسب‌تری برای استخراج خواهند بود.

دسته بندی

ما چطور می توانیم کمکتان کنیم ؟

مجموعه پشتیبانی زرین اکسچنج، آماده هر گونه مشاوره رایگان در تمام زمینه ها به کاربران گرانقدر می باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *